Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Dollorres píše: Více
Proč se bráníš slovu „chladné“? Sama jsi to mnohokrát přiznala, že práce je pro tebe důležitější, než tvoje děti. Samozřejmě, že je to chladné a mnoho lidí ti tu napsalo, že ti kluci nepotřebují drahé tábory, kroužky, dárky, ale tebe ![]()
@Eemii píše: VíceČas je podle mě problém celého civilizovaného světa a formy 9-5 jobs.
Každopádně pořád tu máme štědrý systém minimálně 4 týdnů placené dovolené, dost státních svátků a víkendy.
@unuděná píše: Více
Oni ji to ti kluci jednu vrátí… až bude ona stará, nemohoucí tak ji šoupnou do skvělého, drahého sanatoria a pošlou ji pohled na vánoce…
Protože kdyby to bylo chladné, tak je nemám v péči a jen platím alimenty.
Ale já jim věnuju každou minutu času, kterou mám.
Nejvetsi a nejdulezitejsi investice do ditete, je cas, ktery rodic tomu diteti venuje. A neni stejne, jet na dovolenou k mori dvakrat za rok a takovy ty kazdodenni beznosti, jako odpoledni prochazka, jit na hriste, odpoledne si zahrat pexeso, spolecna vecere, pohadka a potuleni se pred spanim, vylet o vikendu. Proste byt spolu.
Já chápu, že to nedokážeš pochopit. Odejít se vyspat do hotelu, protože je dítě nemocné a ruší tě, to je jedna z věcí, které prostě nejdou pochopit.
A nezáleží i na věku? Malé dítě bude mít jiné potřeby než puberta.
@Eemii Jasný, ale když u toho budeš počítat do výplaty každou korunu a dítě bude toužit jet na dovolenou dál jak na chalupu k babičce a bude chtít hrát fotbal na který ty nebudeš mít a jít s kamarádky odpoledne šopovat ale ty nemáš ani na tričko, tak asi nebude považovat svoje dětství za super. Ono vše bude se vším.
@unuděná Tak D tu psala o své diagnóze a ta sebou nese nějaké věc - hodnoty a postoje. ![]()
Příspěvek upraven 05.05.25 v 10:22
Možná je ta práce pro ní důležitá…aby se domů vracela ráda…a vytvářela ty hodnoty zase tam…možná potřebuje změnit zdi a lidi kolem sebe…aby pak zase byla pro své syny…jak nejlépe umí…možná to má jinak…já to chápu…
@Snopy123 píše: Více
Samozřejmě. Ale mnoho lidí jí tu nezná. Překvapuje mě, že si myslí, že má co říct v tématu „kvalitní dětství“, že i přesto, co o sobě ví, si myslí, že tohle je správné
No nic, nechme toho, ať zase další téma není jen propírání jejího života.
Je fakt tak nutné tu tahat co kde jinde @Dollorres napsala…já myslím, že zásadně NE.
@unuděná Ale tak z jejího pohledu to je kvalitní dětství. Ona to tak má nastavené. ![]()
A jak to mají doma musí vědět a ona ty děti.
Nějak nerozumím tomu, proč by nemohla svůj pohled / názor napsat.
Příspěvek upraven 05.05.25 v 10:25
@Snopy123 píše: Více
Mě je to jasné, on asi žádný rodič nepřizná, že dětem nepřipravil pěkné dětství, ani všichni ti narcisté, manipulátoři, agresoři atd. - takovou sebereflexi má málokdo. To se ukáže až časem na těch vztazích rodičů s dospělými dětmi ![]()