Kvalitní dětství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13197
5.5.25 23:23
@KKK85 píše: Více

ale to se prece nevylucuje, mam to stejne, navic s detma, byt maji sve pokojicky 99% travime spolu u mne, hrajeme deskovky, divame se na netflix, vikendy nekde cestujeme, jsme spolu, ale k tomu prave potrebujes ty finance, materialni zabezpeceni, nezavislost na statu, jine osobe. nechapu treba materstvi, kdy nemaji penize, dite se strci od nevidim do nevidim do skolky, jesli, pernamentni stres, aby rodina financne vysla… z toho pak pramenici hadky mezi rodici. :nevim:… to je muj uhel pohledu… aby bylo dite stastne, melo stastne detstvi potrebuje aby i rodice byli psychicky v pohode…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
5.5.25 23:27
@ugluk píše: Více

a presne tak to maji me deti… pod toto se podepisi, ted jsou pubertaci a ocenuji to uplne tak, jak pises!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
5.5.25 23:30
@KaZeAd píše: Více

Kvalitu dětství prokáže až čas a to tím, jak se na něj bude ve středním věku vzpomínat. Někdy veškeré snahy přijdou v niveč, jindy stačí málo a vzpomíná se na dětství celý život.

• Citovat
  • Upravit
13197
5.5.25 23:31
@unuděná píše: Více

tak ja to zase chapu, si vem, ze je jedina, kdo obstarava zivobyti, musi proste fungovat, jeji zamestnavatele opravdu nebude zajimat, ze je jeji dite nemocne, ze ona je unavena. vis, jake ma na sobe tlaky? to si proste clovek, na kterem nic 100% nestoji, nedovede predstavit. verim, ze i ji bylo ouvej, kdyz sla do toho hotelu spat, ale proste zodpovednost byla silnejsi… sama jsem to zazila, kdy jsem proste musela opustit dite u inkubatoru na 24 hodin a proste musela, jinak bych pak nemela „na plenky“… tohle je strasne tezko popsatelne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
5.5.25 23:35
@Alušáček píše: Více

a i to je nazor pohledu, za mne je zase samozrejmost, ze dite muze chodit na krouzky, jet na lyzak, nekolikrat rocne na dovolenou… za mne alfouomegou je hlavne samotny pristup rodice k diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
5.5.25 23:38
@červená růže píše: Více

ano, samozrejme je to fer, a navic se zrovna dolores za sve postoje nestydi, na rozdil od plno"hrdinnych" anonymu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
5.5.25 23:39
@Snopy123 píše: Více

„Navíc každý vychovává své děti jak nejlépe umí a dovede. Asi nikdo tady nechce vědomě své děti poškozovat.“ — tohle napise jen clovek, co snad zije pod kamenem… ty nectes mistni diskuse, kolik rodicu svym detem zamerne skodilo, vozilo se po nich etc.? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.25 23:42

Já prožila dětství v hádkách a chudobě. Rodiče mě měli rádi, ale ty hádky a chudoba byli hrozné. Zařekla jsem se, že mé děti jednou tohle nesmí zažít a držím se toho. Doma se snažíme o pohodovou atmosféru a chudobu nemáme.

• Citovat
  • Upravit
13197
5.5.25 23:44
@Snopy123 píše: Více

ale to je vizitka tve vychovy, ze toto po tobe pozaduje, mam 15ti leteho a zna hodnotu penez a nikdy by mne to takovou vec nepozadal. druhorozene 13 let si bezne chodi nakupovat obleceni, vyrazi s partickou kamosu a je to jejich zaliba, ma neomezeny pristup k financim a ver, ze prijde max. s veci za 300 Kc a to mi jeste vola, zda si to muze koupit. :nevim: ad kopacky, zrovna ted jsem kupovala 15ti letemu za trojku, protoze uz mu noha neroste a opravdu byly velmi kvalitni, on sam chtel nejake tuhe za pulku techto, ze mu to pry staci… takze, ze tve dite je rozcapene, opravdu je irelevantni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
5.5.25 23:54
@Dollorres píše: Více

Vim, ze svym detem davas nadstandard a fakt ti zalezi na tom, aby o ne bylo postarano.

Ale to, co ty pises, je naprosté minimum a spousta silencu (hlavne muzu) si mysli, buhvi jak nejsou skvelymi rodiči a co detem nedopravaji, kdyz deti maji co na sebe, maj co jist a sem tam nejaky rozvojový krouzek.
Ale v podstatě jim poskytují jen to materialni minimum.

@KaZeAd
Za me je nejdůležitější, co detem rodice muzou dat, ucta k okoli a k sobě. Primereny nadhled a hlavně lasku k zivotu a vedomi, ze maji zivot ve svých rukach. Bohuzel spousta lidi deti vychovává k ukřivděnosti a neustalemu pocitu, ze jsou oběti.

Taky dostatecne know-how, aby se ve svete neztratili- jak tvorit vztahy, sebereflexi, financni gramotnost, rustove nastaveni mysli s podobně

• Citovat
  • Upravit
13197
6.5.25 00:02
@andrasteia píše: Více

tak zrovna pristup dollores dle meho rozhodne nevychovava k ukrivnedonosti a k neustalemu pocitu, ze jsou obeti. myslim, ze zrovna jeji deti budou do zivota hodne pripraveni… co myslis, ze si do zivota odnese dite, ktere ma doma milujici matku, ktere je vecne vyschizovana, nesamostatna se o sebe postarat, zavisla na otcovi, kteremu zobe z ruky, jen aby ji neopustil, protoze sama by to nedala… co mohu za sva leta vypozorovat, tak 99% deti rodicu „dricu“ vesmes slapou pak stejnou brazdu jako jejich rodice, stejne tak deti „lemplu“ na davkach konci na stejne dnu, jako jejich rodice… tohle je proste kolobeh zivota… a myslet si, ze v dnesnim svete staci ke stastnemu detstvi jen kus zvance a vrele objeti (ac je to velmi smutne), tak to snad si muze myslet jen clovek zijici pod kamenem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
6.5.25 00:04
@Hobitka píše: Více

Přesně! Ja taky nechapu, co ostatní na @Dollorres tak sejri. Jo, vyjadřuje se vecne a jasne (tj. pro spoustu bez emocí) ale co jsem pochopila, po praci se detem proste venuje a je tam pro ne 8o.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
6.5.25 00:12
@markytka3 píše: Více

Asi jsi me špatně pochopila. Nebo jsem to blbe napsala. Myslela jsem to tak, ze @Dollorres (promin, uz te dal nebudu označovat, ale odkazuji na příspěvek, kde jsem te zminila) zminila veci, ktere by mely byt zaklad - bydleni, jidlo atp. Prostě materiální zázemí. A to materialni zazemi muze byt ruzne urovne. Vim, ze ona dava detem co muze a fakt chce aby meli nadstandard a kvalitu, ale pokud to napíšeš takhle, tak do toho „zajistit, aby mely deti kde spat a co jist“ se schova prakticky vsechno. A tim se pak ohani rodice, kteri vychovávají deti na parcich a spagetech s kecupem, blaho deti a jejich budoucnost je jim orakticky jedno, ale mysli si, buhvi jak skveli rodice nejsou, protože se o deti prece postarali. Ale JAK postarali?

Druha cast puvodniho prispevku je odpoved na otázku v uvodu diskuze a nema s predchozim odstavcem souvislost. Nemylsim si, ze by deti od uvedene paní byly ukřivděné, pisu, co ja považuji za dulezite pro zivot.

• Citovat
  • Upravit
5893
6.5.25 00:22
@andrasteia píše: Více

Já bych neřekla sejří, ale píše to moc studeně. Mě její první reakce na téma tedy taky překvapila. Málokoho by napadlo napsat, nebýt závislá na státu a na druhé osobě. Prostě zvláštní.

Jinak, říká se, že malé dítě potřebuje dotek lásku. Stabilitu, bezpečí, zdravou rodinu, prostředí. Asi to bude nějaká pyramida, co by dítě potřebovalo nejvíc, co míň. Materiální zabezpečení a svůj vlastní prostor jistě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
6.5.25 00:28
@Sandra277 píše: Více

„nebýt závislá na státu a na druhé osobě“… tak presne tohle si rikam ja asi od 10ti let, kdy jsem zacla tak nejak vnimat fungovani sveta, rodiny… a je dodnes alfouomegou ziti, uzasneho nezavisleho zivota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí