Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
maminky, holky poradíte a napíšete mi vaše zkušenosti s matracemi?bydlíme v Brně..tak jen takové, které se dají odzkoušet v obchodě, lehnout si atd.
Cena tak kolem 10.000 až 15.000 max. mám problémy se zádama, mám ráda tu línou pěnu, tak by tam mohla také být..
jde mi především o kvalitu matrace..děkuji za vaše rady
byly jsme již v ikei, jena nábytek, jysk ..máte nějáké rady, slyšeli jste na tyto matrace nějáké názory? děkuji…moc. ![]()
Ahoj, ono velice záleží jaké problémy se zády máš. Zajdi si do spánkového studia, tam ti poradí a pak si můžeš matraci koupit podle jejich rady kdekoli. Ale např.: paměťová pěna se nehodí pro plnoštíhlé - zapadnou do nía těžko se otáčí. Naopak příliš tvrdé matrace nejsou zase vhodné pro štíhlé, protože nepodporují ramena a bedra.
my teď máme nově matraci z jysku tu s paměťovou pěnou nahoře a nemůžu si stěžovat. jsme s manželem oba menší (160 a 170cm) a ne moc těžcí (55 a 65 kg) navíc ji teď měli za 50% slevu. já doporučuji pro menší a lehčí lidi tuto. když k ní přihodíš i polštář z paměť. pěny je to super kombinace. my jsme spali předtímna příliš měkké matraci a vždy ráno mě bolela ramena, teďka už ne ![]()
Šla bych do Studia zdravého spaní, tam jsme si koupili matrace my, pěnove se zónami. Byly asi za 8 tis jedna. Je to blizko Zvonarky, myslím že je to Masna ulice ale mrkni na net. Maji tam opravdu velky vyber.
kamaradi maji obchod s matracema a pry uz od 5tis jsou docela kvalitni, pak uz jde jen o pocit.. jinak co jsem si tam mohla polezet u nich,tak Tempur fakt jednicka, ale ta cena
http://www.sleepcentrum.cz/…ena-matrace/?…
ja bych vybirala treba z tech per dormire.
veria píše: Šla bych do Studia zdravého spaní, tam jsme si koupili matrace my, pěnove se zónami. Byly asi za 8 tis jedna. Je to blizko Zvonarky, myslím že je to Masna ulice ale mrkni na net. Maji tam opravdu velky vyber.
Souhlasím. Mám kámošku, která tam dělá, ale v Praze a doporučila nám jednu. Jsem nadmíru spokojená.
Tak buď to zdravé spaní, nebo my objednávali z internetu, firma mpo trade. Máme teda jen obyčejnou, tak nevím jaké jsou ty dražší, ale nám to bohatě stačí, záda nás nebolí.
slamník, ten je prý zdraví
jinak je vážně nejlepší si zajít do obchodů a vyzkoušet si konkrétní matraci jak ti sedne a dát si fakt na čas protože přecijen ji budeš mít dlouho. někde už snad i nabízí možnost, že ti ji půjčí na nějakou dobu na vyzkoušení
pomeranca píše:
Tak buď to zdravé spaní, nebo my objednávali z internetu, firma mpo trade. Máme teda jen obyčejnou, tak nevím jaké jsou ty dražší, ale nám to bohatě stačí, záda nás nebolí.
Můžu se zeptat, jak jste spokojená s tou matrací, resp. s firmou? zaujala mě nabídka matrací v akci, ale tuto firmu vůbec neznám, tak nevím, zda ty matrace jsou opravdu kvalitní.
Jinak my jsme měli matrace z Jysku, každá stála 5 000,– a už nikdy více!!! Po 2 letech užívání jsou matrace proloželé, manžel spí skoro na roštu. Je fakt , že manžel je chlap jako hora, váží kolem 100 kg, ale byla nám doporučena i pro tuto váhu.
Primárně bych asi sbírala informace o matracích - tukni, dostaneš se na KS a je tam blog, kde mají hodně článků.
Ještě také doporučuji anglické články o matracích. Hodně se tam zmiňují o tom, zda jsou nebo nejsou toxické a jaký druh je nejlepší. Je to docela kontroverzní téma.
My jsme matraci vybírali loni a řešila jsem ten samý problém. Nakonec jsme to riskli a objednali s univerzální tuhosti z eshopu a byla jsem příjemně překvapená. Myslím, že to byly moderní-matrace nebo tak, můžete si to najít
Tehdy mě překvapilo, že jsou české a že to vyrábějí až po objednávce, takže to neleží nikde na skladě.
@Taz Máme ji už sedm let a uz je to na ni trochu znát. Ale v pohodě se na ni da spát.
@pomeranca Díky moc
A jaký typ? Budete si ještě pamatovat? Nebo cenu aspon, že bych podle toho odvodila typ…