Spánek po obědě - z kočárku do postýlky

4336
12.1.12 14:17

Spánek po obědě - z kočárku do postýlky

Ahojky!
Chtěla bych se zeptat, jak vaše děti zvládly přechod z kočárku do postýlky/postele při spaní po obědě. Tak nějak mě to včera napadlo. Malý mi totiž stále spinká po O v kočárku.
Díky za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5173
12.1.12 14:22

tomu našemu bylo jedno kde spí hlavně,že spí ,takže nijak spal všude … jak je starý ten tvůj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
12.1.12 14:23

Ahoj, před cca pul rokem jsem řešila to samé, syn spal jen v kočárku. V létě, jak byla ta vedra, jsem ho zkusila dát do postýlky a usnul tam v poho, bez problému, až mě to samotnou překvapilo. :) Možna to bylo tím, že už byl starší (bylo mu kolem 8 měsice), do té doby usnul přes den jen v kočárku, v postýlce ani omylem. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
12.1.12 14:25

Kupodivu zvládl perfektně. Já z toho měla strach, taky furt spával v kočáře. Nicméně už mu nohy trčely ven a když se tam začal vrtět a špatně usínat, manžel to rozhodl za mě a zkusil ho v sobotu uspat stejným rituálem a za stejných podmínek jako večer (uspává on). Tedy včetně pyžamka, pytle na spaní, apod. A vyšlo to, normálně usnul! V neděli taky. V pondělí jsem ho uspávala manželovým způsobem já a nechtěl usnout, usínal hodinu :zed: , v úterý půl hodiny a od středy bez problému. To bylo někdy v létě, čili řekněme v roce a třičtvrtě.
Dneska má jiný rituál po o a jiný večer, postupně se to utřepalo k oboustranné spokojenosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.1.12 14:31

Mě teda dítě nespalo výhradně v kočáru, spíš naopak, ale rozdíl mezi kočárovým a domácím spaním byl citelný, když se to ustálilo na jednom spaní denně, tak v kočáru spal tak 2h, v postýlce mi spal tvrdě 4-5h :lol: Takže za mě je postel mnohem lepší a řekla bych, čím dřív se dítě naučí, tím líp.
Ale pokud by ti dítě spalo líp v kočáru, tak bych to nepovažovala za žádnou ostudu. A pokud bys měla místo, kde se dospí, i když se s kočárkem nejede (chodba, předsíň), tak bych ho tam klidně nechala. Visící nožičky nepovažuju za problém :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
12.1.12 14:33

Malému je 16,5 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
12.1.12 14:35

u nas uz naopak spi radsi v te postylce…dnes sem po obede vyrazila do kocaru, tak se kroutil, chvili zabral, pak se vzbudil a zacal bejt protivnej, dojeli jsme domu, chvili si hrali pak sem dala do postylky. jako obvykle se to teda neobeslo bez nejakeho toho revu ale nic strasneho a ted uz spinka…a pozoruju uz to ted nejakou dobu, ze proste s tim spanim ceka az na postylku :) (bude mu pul roku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
12.1.12 14:37
Gladys píše:
Mě teda dítě nespalo výhradně v kočáru, spíš naopak, ale rozdíl mezi kočárovým a domácím spaním byl citelný, když se to ustálilo na jednom spaní denně, tak v kočáru spal tak 2h, v postýlce mi spal tvrdě 4-5h :lol: Takže za mě je postel mnohem lepší a řekla bych, čím dřív se dítě naučí, tím líp.
Ale pokud by ti dítě spalo líp v kočáru, tak bych to nepovažovala za žádnou ostudu. A pokud bys měla místo, kde se dospí, i když se s kočárkem nejede (chodba, předsíň), tak bych ho tam klidně nechala. Visící nožičky nepovažuju za problém :andel:

Máme verandu, jsme v baráčku, takže je to paráda - když prší, je schovanej a teplotně tam je skoro stejně jako venku, akorát že tam nefouká (topení ve verandě nemáme).
Spíš si říkám, aby se to vůbec naučil, než půjde do školky. Spí už jen jednou denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
12.1.12 14:43

..taky bych to neřešila, jestli se mu tam spí dobře, tak proč ne…

prcek to zvládnul v pohodě - je stejně starý a cca před 1.narozeninami jsem ho začla dávat do postýlky, lépe se mu v postýlce spí, není přikšírovanej a může se točit…to v kočáru nešlo, brzy se mi budil…takže jsem ho přesunula do postýlky pro svůj klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
12.1.12 15:00
pampalin píše:
Máme verandu, jsme v baráčku, takže je to paráda - když prší, je schovanej a teplotně tam je skoro stejně jako venku, akorát že tam nefouká (topení ve verandě nemáme).
Spíš si říkám, aby se to vůbec naučil, než půjde do školky. Spí už jen jednou denně.

Je dost pravděpodobné, že až půjde do školky, doma už po obědě spát nebude, to vůbec neřeš ;)

Syn spával v postýlce i v kočárku, jednou denně spal cca od 10 měsíců, cca od roku a půl v kočárku nejezdil, takže jsme museli na poledne vždycky fofrovat domů, od dvou a něco už přes den nespí vůbec :)
Jednou týdně chodí do soukromé školky na celý den, tam ze začátku spával, i když doma už nespal, ale teď už nějakou dobu nespí ani tam, prostě nechce, poslechne si pohádku, vyleze z postýlky a jde si hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí