Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
malý cca 3 dny večer, když ho nesu do postýlky že bude spát, tak najednou řev jak tur, stojí v posteli, brečí třeba půl hodiny až se zalyká, když jdu ale za ním do pokoje a vezmu si ho na chvíli do postele, hned usne. Přendám do postýlky, ale asi ještě není úplně ve spánku a když zjistí, že tam nejsem tak zase řev třeb hodinu než vyčerpáním usne. Nikdy to le nedělal. Vždy si chvíli broukal a pak v klidu usnul.
Je možné, že nastal čas strachu ze tmy? Nebo je prostě mamánek?
Nevím.
Díky za každou radu či zkušenost
Ahojky mě tohle malá občas dělá taky,má období kdy dělá scény pak zas období kdy jde spát bez protestu a pak zas naopak.Poslední dobou poznám jak se bude chovat.Když zamává ostatním tak je to dobrý jak ne tak vím,že bude brečet.Každopádně u nás musím ukládat jen já.Když pošlu taťku ať dá malou do hajan tak je scéna
protože chce na ukládání maminku
Koupily jsme mazlíka na spinkání a od té doby je to dobrý.Snad teď nic nezakřiknu ![]()
pres den v pohode, kdyz odejdu treba na nakup a je doma s tatkou.
Tohle dcerka dělá už dva měsíce, přisuzuji to prvním záchvatům vzdoru a sebeuvědomování svých přání a touhy si je prosadit. Nejčastěji je to touha nechci spát sama, zvedni mě a nos na rukou. Poprvé byla schopna křičet i hodinu s přestávkami, zkoušela jsem dát napít,ale zklidnilo ji jenom vzetí do náruče tak jsem hned věděla která bije. Od té doby už zásadně neberu po uložení z postele, maximálně pohladím a chodím v intervalech uklidňovat slovy. V tomhle jsme oba jako rodiče důslední, což doporučuji, po dvou měsících protestuje už jen zřídka a když, tak max.20 minut.-…A rozhodně to nepovažuju za týrání, všichni v rodině respektujeme pravidla a denní rytmus je jedním z těch základních a lehce pochopitelný i pro batole.
tak jsem včera večer zkusila malýmu nechat malou lampičlu a světe div se zabralo to a hned usnul. Může to mít ještě třeba následky ze silvestra? Dost se bál.
Takže zatím budeme svítit a uvidíme ![]()