Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Asi jediné, co spolehlivě pomůže, bude porod… ![]()
Já to mám podobně, ne tak urputně, občas zasvědí, pořád mám pocit diskomfortu. Těhotenský výtok obsahuje hodně cukru a kvasinkám se holt daří. Jestli tě to svědí moc, zkusila bych nějakou antimykotickou mast alespoň opatrně kolem poševního vchodu, mimi je přece jen chráněno ještě hlenovou zátkou a plodovými obaly… ![]()
Jojo porod to stopne já se ptala taky
https://www.emimino.cz/…-40tt-39627/
Po porodu mám klid ![]()
Rozmery,já zrovna taky užívám gyno-pevaryl
V začátku těhu jsem měla mykozu už 3×,furt se vracela,pak jsem se někde dočetla,že je dobrý vysadit cukr a cpát se zakysanýma výrobkama a fakt to pomohlo.Oni ty kvasinky maj cukr rády a furt se pak množí
Takže teď zas vynechám sladkosti(bohužel i ovoce) a každý den slupnu bílý jogurt nebo vypiju kysaný mléčný nápoj.Někdo doporučuje ten jogurt dát přímo „dolů“ ale to jsem teda nezkoušela.
rozmary píše:
problém je v tom že se otvírám a tak se obávám že už žádné léky ani výplachy nebudu moci používat,aby se to nedostalo k mimču,jak se toho jinak zbavit?Svědí to jako čert![]()
![]()
Budeš je moct používat v klidu, jsem otevřená už nějakou dobu na prst a přesto mi doktorka dala nějaké tablety do pochvy, když zjistila kvasinky, takže budeš moct.
Obávám se, že jinak se toho zbavit nejde ![]()
Ještě když říkáte že porodem se problém vyřeší,rodily jste normálně,nebo císařem?Slyšela jsem že se po porodu normální cestou musí miminku hned nasadit antibiotika kvůli infekci ![]()
rozmary píše:
Ještě když říkáte že porodem se problém vyřeší,rodily jste normálně,nebo císařem?Slyšela jsem že se po porodu normální cestou musí miminku hned nasadit antibiotika kvůli infekci
Já mám takový pocit, že pokud máš kvasinky, nasazujou ty antibiotika už při porodu… ![]()
Prosím poraďte mi někdo,kdo máte zkušenost z kvasinkovým výtokem v těhotenství,už se s ním peru od čtvrtého měsíce,měla jsem všechny možné léky+výplachy rosalginem bez efektu
,nakonec mi doktor napsal gyno pevaryl,ten zabral perfektně
,jsem tři týdny po doléčení a kvasinka je zpět
,problém je v tom že se otvírám a tak se obávám že už žádné léky ani výplachy nebudu moci používat,aby se to nedostalo k mimču,jak se toho jinak zbavit?Svědí to jako čert