Kvasinky chronické vaginalní

343
16.7.21 10:21

Kvasinky chronicke vaginalni

Prosim uz jsem zoufala :,(…mam uz nekolik let snad kazdy mesic kvasinky…uz jsem z toho nestastna. Nejim sladke, mouku a beru probiotika.Mate nekdo nejakou zkusenost? Co Vam pripadne pomohlo? Ted jsem ve 29tt tehotenstvi. Dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42111
16.7.21 10:26

Zkus se poptat po autovakcíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
16.7.21 10:34
@NatalieSofie píše:
Prosim uz jsem zoufala :,(…mam uz nekolik let snad kazdy mesic kvasinky…uz jsem z toho nestastna. Nejim sladke, mouku a beru probiotika.Mate nekdo nejakou zkusenost? Co Vam pripadne pomohlo? Ted jsem ve 29tt tehotenstvi. Dekuji moc

Byl přeléčený i Tvůj partner?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
16.7.21 10:41

Mě to dělali tampony. Prostě jsem je musela přestat používat i když jsem si je měnila častěji než je zvykem. Ale pak jsem si přečetla že jsi těhotná. Můžou to být i hormony. A jak už je tady napsáno. Přeléčený musí být i partner protože jinak to je všechno na nic a vy si to jenom předáváte.

EDIT: Jo a že partner nemá žádné příznaky neznamená že to nemá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
16.7.21 10:44

Uz spolu 6 mesicu nespime, tak tim to nebude :( a o autovakcine uz jsem premyslela, ale zatim zadny doktor mi ji nenabidnul :nevim:,tak se na to musim zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.7.21 11:20

Předpokládám že na gynekologii na stěrech si byla, takže skutečně to jsou kvasinky a ne třeba mykoplazmata.

Takže ještě to ověř u svého gynekologa, že to je v cajku (není moc důvodů proč by nebylo) ale využívej kůru lyzátů třeba jako tyhle, nebo se poptej v lekárně, mám pocit že má něco i třeba GS.
 https://faveaplus.cz/…vaxinum-neo/

Zároveň kup probiotické vaginální čípky a používej je každý den, alespoň měsíc, ale klidně až do porodu, pokud to nebude moc velká darda do rozpočtu. Ono přidat probiotika přímo určená do vaginy docela pomůže pak i s imunitou dítka, které průchodem pochvou získává základ své mikrobioty vlasntě v celém své těle.

Případně k tomu přidej chytrou houbu a vlažné koupele - to by mělo taky být bezpečné i v těhotenství-
 https://www.chytra-houba.eu/…koupele.html

Teď v létě nos nějakou sukni či šaty a choď pod tím naostro, pokud kalhotky, tak jedině bavlna, bambus či hedvábí a nezaříznuté. A jestli kalhoty, tak jen tenké a hodně volné.

Omývej klín pouze z venčí a pouze něčím, co má kyselé PH, ale čistá voda, nebo ty koupele s chytrou houbou úplně stačí.

Když to nebude pomáhat, přidej se třeba k téhle skupině na fb a poptej se tam na doktora/ku ve tvém okolí co umí řešit vuvlovagináíní dyskomfort, což je to co tě trápí.

https://www.facebook.com/…13234476631/

Pokud máš v pořádku krevní cukry i v těhotenství, tak klidně můžeš jíst normálně (tedy vyváženě), strava a ani probiotika dodávaná do trávicího traktu nemají přímý vliv na to co se děje v tvé pochvě, to že za kvasinky může cukr je mýtus, který vznikl tím, že v době před tím, než se začalo nosti prádlo z umělých vláken a těsné kalhoty byly vaginální mykozy zejména nemoc diabetiček. Ale ne kvůli hladinám cukri v krvi, ale kvůli tomu že to je komplexní choroba, která mimo jiné postihuje i periferie jako je poševní prostředí. A když se tomu říkalo nemoc cukrovkářek, tak se pak snadno utvoří mýtus, že za to může cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
16.7.21 11:36

Já jsem to řešila před lety a nakonec asi nejvíc pomohlo tohle.
1. spodní prádlo - Nosím jen kraťáskové s bavlny. V noci spím naostro nebo v hodně volných kraťasech. Na ostro chodím co nejčastěji i přes den.
2. každé ráno vypiji dvě lžíce jablečného octa na lačný žaludek
3. používám menstruační kalíšek. Pokud použiji vložky nebo tampony hned to mám zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
16.7.21 11:55

@Netopirek kde prosim kupujete ty kalhotky? A ten jablecny ocet s vodou? Na ostro chodim porad i kdyz jdu ven :oops: Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
16.7.21 13:43

@NatalieSofie kalhotky si nakonec šiju sama. Ale dají se koupit od Styx dámské trenýrky.
A jablečný ocet s vodu. Koukala jsem, že se dají koupit tablety jablečného octa. Tak zvažuji, že je zkusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí