Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To vůbec nemusí souviset… Můžeš to mít z jídla, z aviváže, blbýho prádla atd. Někdy je výtok i v souvislosti s cyklem. Každopádně bych šla k dr.
Kvasinky nemusí vůbec souviset hned s nevěrou. Je mnoho důvodů jak k nim přijít-špatná hygiena, nachlazení, stres atd.
Proč by měla být původ kvasinek nevěra?
Je x dalších a poměrně pravděpodobnějších příčin.
Muze to byt z cehokoliv ja je jednou chytila ze jsem si chytre v restauraci na wc sedla na prkenko. Jednou v bazenu. Vetsinou jak ji jednou prodelas mas k ni vetsi nachylnost. Samozdrejme to muze byt i od pritele muze byt napr prenasec bez priznaku infekce u neho. Myslim si ze neveru bych resila az jako posledni variantu ad ho zbytecne neosocic
@Anonymní píše:
Zdravím, mám na vás takový dotaz - mám přes půl roku přítele, od začátku všechno v pohodě a v pořádku, ale předevčírem jsme spolu spali, a já mám dnes bílý výtok - pravděpodobně kvasinky, jednou jsem se s nimi už setkala. Jak velká je pravděpodobnost, že měl přítel styk s někým jiným než se mnou? Je mi divné, že doted bylo vše OK, a ted najednou bych měla mít problémy.
Nesouvisi, s manzelem jsme. spolu 7 let, ted jsme se minuly tyden spolu milovali a take hned druhy den vytok a kvasinky, bohuzel ale tabletky zatim nezabraly, musim jeste zpet k lekarce. Ale urcite vim, ze manzel mi neverny nebyl, jen zrovna jsem ted marodila, takze pocitam celkove oslabena imunita. Bohuzel, v tomhle mi zeny mame smulu ![]()
Vím, že je spousta dalších příčin, kde se k nim dá přijít, ale je mi divné, že by se neobjevily samy od sebe už třeba týden předtím, co jsme se neviděli. Proč se objevily bezprostředně druhý den po sexu.. Proto mě jako první napadla tato varianta, a to je důvod proč se ptám, jaká je pravděpodobnost souvislosti. Jestliže by byl přenašeč, chytla bych to od něj už dávno.. Zkrátka mi to vrtá hlavou.
@Anonymní píše:
Zdravím, mám na vás takový dotaz - mám přes půl roku přítele, od začátku všechno v pohodě a v pořádku, ale předevčírem jsme spolu spali, a já mám dnes bílý výtok - pravděpodobně kvasinky, jednou jsem se s nimi už setkala. Jak velká je pravděpodobnost, že měl přítel styk s někým jiným než se mnou? Je mi divné, že doted bylo vše OK, a ted najednou bych měla mít problémy.
já bych řekla, že je velká pravděpodobnost, že blbneš…
neplaš, dojdi k dr. Kvasinky mají moře příčin, především všech jiných, než nevěry..
@Anonymní píše:
Vím, že je spousta dalších příčin, kde se k nim dá přijít, ale je mi divné, že by se neobjevily samy od sebe už třeba týden předtím, co jsme se neviděli. Proč se objevily bezprostředně druhý den po sexu.. Proto mě jako první napadla tato varianta, a to je důvod proč se ptám, jaká je pravděpodobnost souvislosti. Jestliže by byl přenašeč, chytla bych to od něj už dávno.. Zkrátka mi to vrtá hlavou.
někdy i sex může kvasinky způsobit a nejen to stačí imunitní oslabení o kterém ani nemusíš vědět. Užívej laktobacily ty chráněj mikrofloru + zajdi k dr at tě i přítele přeléčí ![]()
Zakladatelko, v přítelově nevěře bych problém neviděla. Jsme s mužem 9 let a občas se mi po styku objevily ty mrchy taky..Pak bylo šílené období těhotenství a kojení, to jsem je měla každý měsíc. Čípky, gely, výplachy, už pak nic nezabíralo, max. na ten měsíc a při sebemenším nervovém napětí opět ten známý svědivý pocit a už to jelo, během jediného dne se mi to dokázalo brutálně zhoršit.
Co jsem vypozorovala:
Ale základem je vždy vnitřní léčba, tím se zničí candida i uvnitř celého těla.
@Anonymní píše:
Jak jsem psala, stávalo se mi to taky a jak koukám, stává se to i dalším holkám. Prostě zrovna jsi byla v nějakém imunitním oslabení, jsi na to třeba citlivá a mechanickým drážděním dané oblasti se to prostě rozjelo.
Každopádně partnera bych přeléčila také - buď mastmi klasické medicíny anebo též Femisheou a Candisanem. Jsem si vzpomněla, jak jsem takhle jednou manžela „léčila“ - nechával mazání na mě vydřiduch jeden ![]()
Děkuju moc za příspěvky. Alespon jsem se ujistila, že by to mělo být OK… Mrknu i na ty přípravky, já zatím používala Jenamazol, a tak nějak co si pamatuju, mi pomohl. Tak snad zázračně zapůsobí i tentokrát, doufám. Když to pak nepřejde, zajdu i k dr.
@Evulina - o přeléčení partnera vím.. Ale jsem na tohle hrozná, prostě se pak.. stydím nebo co. Neumím to říct
Takže to přeléčím u sebe, a když se to bude opakovat, budu se muset obrnit a na féra přiznat barvu.. Uf..
Snad to bude dobré. A já tak doufala, že už se mi to nevrátí.. Naposledy jsem ty kvasiny měla asi před dvěma nebo třema rokama..
@Denisa76 - A já kdysi četla, že snad i pěna do koupele ty kvasinky může podpořit. Co je na tom pravdy nevím, ale od té doby pěnu do koupele nepoužívám
Jinak, jak jsem psala. zkusím ten Jenamazol, kdysi mi pomohl a pak uvidíme. Když by se to opakovalo, přeléčené partnera by bylo nezbytností, ale upřímně - raději bych se tomu vyhla. Vím, že o nic nejde, a že na tom nic není, ale jsem hroznej stydlivka.. Cejtila bych se divně ![]()