Kvasinky - poraďte, prosím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
89
30.9.05 22:17

V tehotenstvi jsem od lekare dostavala tablety, pak dalsi a davkovani se zvysovalo. Vykaslala jsem se na tablety a ridila se babskych rad. Za chvili bylo po problemu a lekar me pochvalil.
Tady jsou rady

• sedave koupele ze soli z mrtveho more nebo mydlo ze soli z mrtveho more
  • omyvat se studenou vodou
  • nosit jen bavlnene nebo hedvabne mydlo
  • nepouzivat tampony{stiraji floru}
  • nepouzivat vlozky s folii nebo parfemovane, nejlepsi jsou porodnicke
  • doma chodit bez kalhotek
  • jogurt s zivymi kulturami
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
10.10.05 15:13

Od toho jsou doktori, aby predepisovali leky. Leci jenom symptomy (svedeni), ale ne priciny. Myslim, ze priciny jsou opravdu v tom, co jime. Cukr, se rika, ze je bily jed. Ale skodi i uhlovodany, ktere se v tele meni na cukry, jako treba vsechny vyrobky z bile mouky, brambory a dokonce i bila ryze.
Ja obcas preventivne pouzivam gel s tea tree olejem a sehnala jsem i cajovnikove cipky, ty jsou snad jeste lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
6.9.10 19:47

Ahoj, chci se zeptat, jestli nevite o necem, co pomaha na kvasinky v dutine ustni..trpim na to uz delsi dobu a nic mi nepomohlo..je neprijemne mit bily povlak na jazyku vzdy po ranu. Jsem ted v 5-6tt a proto se mi omezil vyber mezi lecivy. Dnes jsem byla v nemocnici v lekarne a dali mi müllerovy pastilky s olejem cajovniku australskeho po dialogu s kolegyni. Doma jsem si vsak precetla, ze je nevhodne pro tehotne a kojici zeny, tak je necucam..dekuji vsem za radu…velice me ty kvasinky trapeji :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Annicka86
2.2.11 12:04
alice01 píše:
Kvasinky jsou i můj problém, už jsem to tu jednou popisovala podrobněji, najdi si staré příspěvky na toto téma.

Tantum rosa můžu také doporučit, je to sice drahé, ale účinné. Stačí udělat výplach z poloviny sáčku.

Jako prevence poslouží kosmetika od Justu - více na www.just.cz nebo jiná intimní hygiéna.

V lékárně jsou k sehnání kapse s mléčnou kulturou, které kvasinky neléčí, ale brání jejich přílišnému přemnožení. Podobnou službu udělá obyčejný bílý jogurt, nesmí ovšem obsahovat cukr, umělá sladidla ani žlatinu. Z našich produktů je to snad pouze Klasik od Olmy.

Další prevencí je výrazně omezit sladké, vy:,–(it třeba na dva měsíce úplně cukr. Baštění sladkostí tvoří přímo podhoubí pro kvasinky.

Tvorbě kvasinek nezabrání ani veliké drhutí, právě naopak, naruší se tím přirozené prostředí a právě z vody a různých mýdel se mohou dostat do pochvy různé sajrajtíky…

Kvasinky samy o sobě nezabrání početí, jsou spíš nebezpečné v závěru těhotenství, kdy mohou vyvolat až předčasný porod. Pomůže včasné odhalení a přeléčení, jinými slovy hlásit se kolem 30. týdne u gynekologa, aby udělal stěry.

Nepříjemné podraždění lze snížit pomocí nějakého gelu, doporučí v lékárně.

Alice

Ahoj,
píšeš, že kvasinky můžou vyvolat předčasný porod? Můžou to vyvolat i plísně? Já mám termín začátek března a doktorka mi pořád předepisuje nějaké čípky. Zřejmě to nepomáhá, protože mi tam pořád něco nachází. Já ale nemám vůbec žádny problém, žádné svědění, pálení, vůbec nic. Prostě úplně bez problému. Ptala se mě, jestli nechci nějakou mast, říkám, „Proč a na co mast“? No, že na zevní rodidla, aby mě to nesvědělo. Ale mě vůbec nic nesvědí, nepálí a nemám žádny problém, ji říkám. Předepsala mi teď Clotrimazol, že už mám skoro konec těhotenství, tak že už můžu. Protože nic jiného nezabíralo. No má otázka zní: Může se doktorka splést a myslet si, že mám v pochvě plíseň? Opravdu nemám žádné problémy ani žádné nepříjemné pocity, ani svědění, ani výtok, ani pálení. Což u plísně snad vždy je?? Nebo ne? Na příbalovém letáku píšou, že v těhotenství se to má užívat s opatrnosti.

• Citovat
  • Upravit
14046
2.2.11 12:05

splest se nemuze, dela stery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
2.2.11 12:08

Nečetla jsem celou diskusi, ale na kvasinky je nejlepší dieta - žádný cukr a bílá mouka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
2.2.11 12:23

ahojky - jo s tím omezením cukru pozoruji i na sobě. Pro mě osobně jsou nejhorší želé bonbony, někdy si uzobávám s děckama :oops: a pak trpím.

A naopak jsme začala v létě používat tampony a používám doteď a zdá se mi to lepší. Taky používám výhradně neparfémovaný intim gel na mytí od jisté distribuční domácí sítě a ten jediný se mi opravdu osvědčil. A že jsem vyzkoušela různé typy a značky.

• Citovat
  • Upravit
13338
2.2.11 12:27

Brala jsem Gynopevaryl kombinace čípků a masti, pomohlo a teď v těhu mi pomohlo Natrium Tetraboricum. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Annicka86
2.2.11 12:30
jizvíková píše:
splest se nemuze, dela stery

Prave, ze mi zadne stery nedelala. To bych ji verila :pankac: Jen dnes nejaky MOP (mikrobiální obraz poševní) - ale tak vysledky budou az za tyden. A to je stejne neco jineho, to se dela vzdy vsem tehotnym. Predtim mi zadne stery nedelala. Poznala to podle toho, ze kdyz mi kontrolovala cipek, tak kdyz vytahla prst, mela na rukavici par drobnych „hrudek“ neco jako srazeny bilek. Bile barvy. Nevim jestli se tak plisen projevuje nebo ne. Mi to neprijde nijak nenormalni a hlavne zadne problemy nemam :nevim: a uz mi prijde divne i to, ze jsem brala vselijake mozne jine cipky na plisen a stejne to nezabralo :zed: tak me napadlo, ze to treba zadna plisen neni.. mno :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Annicka86
2.2.11 12:34

Jeste jednou tady prekopiruji muj dotaz. Nejde o kvasinky, ale o plisne. Nechtela jsem kvuli tomu vytvaret novou diskuzi. _______________________________________________

Ahoj,
píšeš, že kvasinky můžou vyvolat předčasný porod? Můžou to vyvolat i plísně? Já mám termín začátek března a doktorka mi pořád předepisuje nějaké čípky. Zřejmě to nepomáhá, protože mi tam pořád něco nachází. Já ale nemám vůbec žádny problém, žádné svědění, pálení, vůbec nic. Prostě úplně bez problému. Ptala se mě, jestli nechci nějakou mast, říkám, „Proč a na co mast“? No, že na zevní rodidla, aby mě to nesvědělo. Ale mě vůbec nic nesvědí, nepálí a nemám žádny problém, ji říkám. Předepsala mi teď Clotrimazol, že už mám skoro konec těhotenství, tak že už můžu. Protože nic jiného nezabíralo. No má otázka zní: Může se doktorka splést a myslet si, že mám v pochvě plíseň? Opravdu nemám žádné problémy ani žádné nepříjemné pocity, ani svědění, ani výtok, ani pálení. Což u plísně snad vždy je?? Nebo ne? Na příbalovém letáku píšou, že v těhotenství se to má užívat s opatrnosti.

• Citovat
  • Upravit
7592
2.2.11 12:54

holky taky s tím bojuji a nevím teda co na to… navíc v práci sedím v kanceláři a pod sebou mám dlažbu a studí mě pořád nohy. Snažíme se o mimi :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
2.2.11 12:57

Ahoj,taky mě to často trápí.Dr, mi ted doporučil preventivně používat vitagyn.máte s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Annicka86
2.2.11 13:18

Můj problém je, že mě nic netrápí. Nemám žádný problém, ani svědění, ani pálení, nic. Doktorka mi přesto předepisuje nějaké čípky. Teď zrovna Clotrimazol. Nemám žádny výtok. Jen když mi kontroluje čípek, tak má na rukavici takové malé bílé hrudky. Podle ní je to kvasinková (plísňová nebo též mykotická) infekce. Je možné, že se to takhle projevuje, ale já nemám žádny problém se svěděním, pálením a ničím podobným. Zažila jste to už některá někdy? Může se stát, že se doktorka mýlí? A žádnou kvasinkovou infekci nemám? Stěry mi nedělala. Jen pořád předepisuje jiné a jiné čípky, které stejně nepomáhají. Pořád nachází bíle hrudky, ale já pořád žádné problémy nemám. Žádné svědění, ani pálení, ani výtok.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Annicka86
2.2.11 13:18

Můj problém je, že mě nic netrápí. Nemám žádný problém, ani svědění, ani pálení, nic. Doktorka mi přesto předepisuje nějaké čípky. Teď zrovna Clotrimazol. Nemám žádny výtok. Jen když mi kontroluje čípek, tak má na rukavici takové malé bílé hrudky. Podle ní je to kvasinková (plísňová nebo též mykotická) infekce. Je možné, že se to takhle projevuje, ale já nemám žádny problém se svěděním, pálením a ničím podobným. Zažila jste to už některá někdy? Může se stát, že se doktorka mýlí? A žádnou kvasinkovou infekci nemám? Stěry mi nedělala. Jen pořád předepisuje jiné a jiné čípky, které stejně nepomáhají. Pořád nachází bíle hrudky, ale já pořád žádné problémy nemám. Žádné svědění, ani pálení, ani výtok.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
84
2.2.11 13:21
Terka 1 píše:
Ahoj, chci se zeptat, jestli nevite o necem, co pomaha na kvasinky v dutine ustni..trpim na to uz delsi dobu a nic mi nepomohlo..je neprijemne mit bily povlak na jazyku vzdy po ranu. Jsem ted v 5-6tt a proto se mi omezil vyber mezi lecivy. Dnes jsem byla v nemocnici v lekarne a dali mi müllerovy pastilky s olejem cajovniku australskeho po dialogu s kolegyni. Doma jsem si vsak precetla, ze je nevhodne pro tehotne a kojici zeny, tak je necucam..dekuji vsem za radu…velice me ty kvasinky trapeji :cry:

Zkus Candibene ve spreji - je to sice na nohy, ale naše MUDr. nám to předepsala na moučnivku (mám synka 3M) a vypadá to, že to zabírá. Chutné to ale nebude. KDyž se ale jen potírají postižená místa, tak by se to snad dalo přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí