Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Používali jsme s partnerkou nějakou mastičku ale nevzpomenu si na název.. základem ale je přestat používat mýdlo a sprchové gely na intimní partie.. nebo používat mýdlo intimní.
@Dallila píše:
Můžu se zeptat, jak je to se sexem v průběhu léčby nebo alespoň za jak dlouho po/při léčbě můžu mít styk? Kvasinky mě trápí už skoro celý rok a vždycky je to chvíli dobrý a pak se to zase zhorší, aniž bych si třeba byla vědoma, že dělám něco špatně… ale snažím se pořád zjistit, jak na ně… bohužel se mi to stále moc nedaří…To zhoršení bývá zpravidla právě po sexu.
Děkuji moc za Vaši odpověď
A léčí se zároveň s tebou i partner? To je totiž možný, že tě vždy znovu infikuje.
@saminomimino píše:
existuje i lék wobenzyme,nesmí se v těhu ale je to na posílení imunity a právě i na tyto infekcetak třeba i to zkusit,když to máš tak často
Wobenzym jsem brala asi půl roku a bohužel nezabral ![]()
zanda81: +1
Já beru jako samozřejmost že se léčí oba proto jsem na to zapoměl ![]()
Jinak já trpím na kvasinky už asi 14let. Je to už chronický stav, a vyzkoušela jsem už opravdu vše dostupné na trhu. Něco pomáhá víc, něco míň, ale opravdu dlouhodobý efekt má denně velký bílý jogurt Hollandia- nenávidím ho
A teď pozor, myslím to vážně, nech si trošku na dně a při sexu to partnerovi napatlej na víš co? ![]()
Nechcti tě strašit, jen přidám mou zkušenost: kdysi jsem trpěla opakovaně na mykozy, vždy se to po sexu zhoršilo či vrátilo. Po několikáté léčbě obou se zjistilo, že jsme oba zdraví, ale moje tělo reaguje na jeho mikrofloru, respektive jeho mikroflora způsobila, že se mi rozhodilo ph a už to jelo. Když jsme se rozešli, potíže už se mi nikdy nevrátily. Nechci říct, že se máte rozejít
, ale zkuste používat kondom pořád, nejen při léčbě.
@Anonym3 píše:
zanda81: +1
Já beru jako samozřejmost že se léčí oba proto jsem na to zapoměl
Ano, partner se léčí už od začátku našeho problému se mnou… I když u něj to nebylo tak špatné.
Ahoj skus cipky jmenujou se gyno-pevaryl 150 je
to 3denni lecba
Kvasinky mě trápí už přes půl roku v podstatě neustále. Začalo to antibiotiky na močový měchýř. Po jejich dobrání se mi projevila mykóza, takže jsem vyzkoušela všechny možné volně prodejné přípravky (gynopevaryl, čípky), ale nic neléčilo, pouze tlumilo. Když už to bylo zlé, byla jsem na pohotovosti a tam mi dali širokospektrální antibiotika ve formě čípků. Tak týden byl klid a poté to začalo nanovo. Už jsem nechtěla další antibiotika (to by byly 3 za 2 měsíce), tak jsem se snažila mykózu vyléčit česnekem – vnějšně i vnitřně, pitím kefíru, probiotické jogurty, teatree olej i od Dr. Maxe aplikátory s tea tree. Vše mělo pouze tišící účinek, nikoli léčebný. Byla jsem z toho opravdu už nešťastná. Na gynekologii mi udělali výtěr a zjistili, že nález kvasinek mám opravdu velmi vysoký, takže jsem dostala na 3 týdny 3× 150 mg Mycomaxu. Ještě více jsem začala hledat na internetu, co by mi mohlo pomoci, že cestou není to, že budu neustále do sebe ládovat léky (nehledě, že finančně to je opravdu drahá záležitost). Tak jsem hledala a hledala a výsledek je tento… Dospěla jsem k tomu na základě toho, že můj organismus asi už nezvládal bránění se kvasinek, takže jsem ze dne na den lehla s teplotou, únavou a týden jsem byla neschopná cokoli dělat (veliké bolesti krku, hlavy,..) Googlila jsem, až jsem zjistila, že moje příznaky – jakoby chřipka, přecitlivělost na pachy, únava atd jsou vlastně příznaky kvasinek nejen vaginálních, ale že je mám i jinde v těle (střeva). A co mi tedy pomáhá? Nyní mám už měsíc své léčby za sebou a pozoruji velké zlepšení. Takže co jsem proto musela udělat: Brala jsem Mycomax 150 mg, začla jsem držet opravdu přísnou protikvasinkovou dietu – neexistuje sladké v jakékoli formě, výrobky z mouky, koření, konzervy, hořčice, kečup… velice mi pomáhají tyto stránky, kde je rozepsáno, co mohu jíst a co ne… http://candida.inetcz.com/search.php?… a nyní si k tomu ještě dávám detoxikační dietu od Mačingové…
Poté užívám Gynex (přírodní kapky, 3× denně) a lactobacily. Strava je opravdu přísná, první týden došlo k výraznému zhoršení, ale tělo se čistilo a od té doby je to lepší a lepší
Vím, že to je cesta na dlouhou dobu (od sladkého (tím je myšleno i med a ovoce), bílé mouky se budu muset držet alepoň půl roku, abych kvasinky opravdu zabila, ale ten pocit zlepšení a naděje z úplného uzdravení stojí zato.
Co říct závěrem? Díky velkému zhoršení mého stavu jsem si uvědomila, že kvasinky není lokální problém, ale problém celého těla. Proto nelečte jenom vaginální mykozu pomocí léků (které pomohou jen dočasně), protože problém je uvnitř těla, co do něj dáváme. Změňme své stravovací návyky a neživme kvasinky!
Taky moc dobře funguje používání kokosového oleje při sexu. Má užasné dezinfekční účinky.
Preventivně jsem brala Femigel, ale po čase přestal zabírat. Teď jsem koupila Gynocaps a vypadá to, že je po mykóze. ???? Jen doufám, že už se nebude vracet.
Milé dámy, chytla jsem kvasinkovou infekci tak, že strašlivou, včetně jícnu, v puse a samozřejmě intimní partie. Doufám, že tady některá najdete inspiraci i když každá reagujeme jinak.
První co bylo jsem vyloučila sladké a pečivo, zhubla jsem sice sedm kilo - ale teď v plavkách je to skvělé. Kdo nevydrží, existují sušenky slazené fruktózou. Ovoce jsem jedla normálně, žádná striktní dieta, jen místo pečiva z bílé mouky chleba. Můj skvělý praktik mi předepsal mastičku do pusy a Diflucan, začalo se to lepšit.
A vykašlete se na drahé preparáty - všechny ty wobenzymy, candistopy a podobné - nefunguje. Brala jsem česnekové tablety a kapky z grepových jader. K výplachům jsem používala Rosalgin, k intimní hygieně Cyteal. Koupele - v dubové kůře a nejvíc pomáhal v koupeli Tea tree olej. Jediná dražší záležitost (ale vydrží dlouho) kterou jsem měla do práce nebo na cesty byla Gynella pěna - pozor, musíte zvolit tu s aktivním stříbrem. A je po potížích. Po čtyřech měsících utrpení. U bezsladkého života zůstanu, sem tam výjimečně něco málo ďobnu, ale sušenky slazené fruktózou a obecně jídlo s malým podílem cukru. Zůstanu u chleba, housku výjimečně. Nechci už to prožívat znovu. Držím palce a snad někomu pomohu.
Kvůli kvasinkám jsem začala brát outkovku pestrou a musím zaťukat, že po třech měsících mám konečně klid.
Ahoj, jako je pravda, že já jsem už byla zoufalá a tu houbu jsem zkusila a jako jo, pomohla mi.
existuje i lék wobenzyme,nesmí se v těhu ale je to na posílení imunity a právě i na tyto infekcetak třeba i to zkusit,když to máš tak často