Kvasinky v I.trimestru

Anonymní
29.12.22 13:06

Kvasinky v I.trimestru

Ahoj, prosim o radu. Jsem v 7tt a gynekolozka mi poslala sms recept na canesten gyn 6. Nevidela me, jen na zaklade toho, ze jsem ji rekla, ze mam paleni a nazloutly nezapachajici vytok. Nasla jsem z se nesmi uzivat v I. trimestru na to mi odpovedela, ze ona ho normalne predepisuje. Nevzala jsem si ho, jde to vydrzet. Ale koupila jsem si lactacyd s antymikotickymi ucinky, nikde jsem ale o jeho pouziti a tehotenstvi nic nenasla. Mate prosim nekdo zkusenosti s tim co pisu? Pomohlo vam neco, co byste delali na mem miste?
Dekuju.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
29.12.22 13:12

Neléčený zánět je daleko horší a mnohem víc ohrožuje těhotenství samotné. Kde jsi vyčetla, že se ty bobule nesmí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.22 13:19

To nejsou bobule. Je to krem, natahne se do takovych strikacek, je jich 6 a dava se to na noc. Obsahuje to clotrymazol, ktery se v I. trimestru nesmi. Je to v pribalovem letaku a doktorka mi o tom rekla, ze to vi, ze tom tam pisou, ale ze ho predepisuje. A ja naopak v nekolika diskuzich nasla, ze leceni kvasinek v I. trimestru muze uskodit plodu vic nez to nechat. Riziko je az pri porodu, prenos kvasinek na dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
29.12.22 13:32

Já bych se asi bála být těhotná a nelecit zánět. Řekla bych lékařce o alternativu, když ti nevyhovuje, co ti předepsala.

Ať jsi brzy fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.22 13:59

Kvasinky jsou spis plisen nez zanet. A rikam si, ze tyden nelecene kvasinky jsou lepsi nez clotrymazol. Muze zpusobit hermafroditidu plodu nebo potrat. To radeji vydrzim male paleni a vytok mam jen rano. Zavadet to takhle hluboko se bojim. Kdyby slo jen o namazani pysku. Proto chci zkusit ten lactacyd, nemate s nim nekdo zkusenosti? Doktorka ma dovolenou a 5.1. jdu na vysetreni, tak ji to reknu. Kdyz ji budu znova volat, tak mi rekne, ze ji mam poslouchat. Navic v I. trimestru se na to neda pouzit temer nic.

• Citovat
  • Upravit
234
29.12.22 18:33

Já měla v prvním trimestru taky kvasinkovou infekci, užívala jsem Macmiror globule, které se normalne v tehu předepisují a kvasinky zmizely. Určitě bych to nenechavala jen tak, samo se to nevyléčí, spíš se budou množit víc a víc a nadela ti to akorát víc problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
29.12.22 23:48

Zkus boraxové globule, mají šíleně dlouhý nazev, jsou od firmy Vakos. Nejsou myslím na předpis. Ty jsou nejšetrnější a předepisují se normálně i v prvním trimestru na kvasinky. Nemusíš se bát.
A jinak to moc hrotíš. Moje gynekoložka mi na kvasinky předepisovala v těhotenství kdeco, i v prvním trimestru, a říkala mi, ať příbalové letáky nečtu. Oni se kryjou a radši napíšou, že se ten a ten lék v těhotenství nesmí… Přitom to není žádná hrůza. Mně v těhotenství spíš vadily na zavádění těch různých krémů aplikátory, to jsem se bála, takže jsem volila raději klasické globule na zavádění bez aplikátoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.22 11:45

Diky moc. Koupila jsem si v lekarne boraxove globule. Rano mi volala doktorka, ze mam zkusit jeste to. A preobjednala me hned na pondeli 2.1.
V noci na dnesek jsem skoro nespala, bolelo me bricho v podbrisku a silene to palilo. Namazal jsem vnitrni pysky tim canestenem gyn, ale moc to nepomohlo. Dovnitr si to dat aplikatorem jsem se bala :,(

• Citovat
  • Upravit
1724
30.12.22 12:20

Pokud tě to šíleně pálí, tak je fakt lepší to přeléčit než trpět. Ať ti ty boraxové globule pomůžou! Hodně vytékají po zavedení ven, poteče z tebe taková skoro průhledná voda, tak se toho nelekni ;) Pokud ti doktorka nakonec předepíše Macmiror, tak se neboj a příbaláky nečti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.22 20:26

Dekuju vsem, co se mi snazili poradit. Jsem poprve tehotna, nejsem nejmladsi (36) a mam strach, abych neco nepokazila. Trvalo mi rok nez jsem otehotnela.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky