Kyčle 1b - TŘMENY

25
23.5.18 19:44

Kyčle 1b - TŘMENY - JSOU OPRAVDU NUTNÉ?!

Zdravím, prosím o radu. Od 6-ti týdnů máme široké balení a cvičit, dysplazie kyčle. Po měsíci výrazné zlepšení. Další měsíc jsem už moc široké balení nedávala, jelikož malá se v něm hodne trápila prdíky a nemohla moc kopat nožičkama. Dnes jsme byli u ortopeda znova a vše stejné jako posledně (kyčle pravá v pořádku, levá 1B). Kvůli tomu že se to nezlepšilo se mě ptal, zda cvičíme a já řekla že ne (sestra mi ukazovala cvičení, při kterém jsem měla násilně mačkat malé stehenní kost a ona u toho šílela pláčem). Dal nám TŘMENY. Jsou opravdu nutné?! Nestačilo by jen pokračovat (teď už opravdu 24h denně) v širokém balení?! Prosím zda má někdo zkušenost, nález 1b, sin zakloubeno. OPRAVDU JSOU TY TŘMENY NUTNÉ? :cert:

Příspěvek upraven 23.05.18 v 19:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2067
23.5.18 19:49

@Kris243 na kycle I. B rozhodne nejsou potreba trmeny. I. B je uplne normalni nalez. Objednej se u jineho ortopeda. Trapit dite ve trmenech u I. B nalezu je naprosty nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
23.5.18 19:50

Hele já třmeny měla jako dítě..co je na nich tak hrozného? :think:

• Citovat
  • Upravit
2534
23.5.18 19:51

@Kris243 pri mame obe kycle Ib a je to naprosto normalni nalez, nemusime balit nasirko ani nic jineho. Sla bych k jinemu ortopedovi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
23.5.18 19:54
@smurfka píše:
Hele já třmeny měla jako dítě..co je na nich tak hrozného? :think:

A ty si to pamatujes jake to bylo jo? :mrgreen: Ja mela ve trmenech obe deti a muzu rict, ze to pro ne bylo hrozny. Rvalo mi to srdce, jak se trapily. Nastesti si na to opravdu nepamatuji :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
23.5.18 19:54

Děkuji, dovolím si ještě přiložit foto z kontrol včetně té dnešní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
23.5.18 19:55
@srpen89 píše:
A ty si to pamatujes jake to bylo jo? :mrgreen: Ja mela ve trmenech obe deti a muzu rict, ze to pro ne bylo hrozny. Rvalo mi to srdce, jak se trapily. Nastesti si na to opravdu nepamatuji :) ;)

ne právě že si to nemapatuju, tak to asi dítěti neublíží ani psychicky ani fyzicky.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
210
23.5.18 19:56

Mala mela jednu chvili i 2b a nosila jsem v šátku, balila obcas, pak uz žádné cviceni ani baleni a ve 4 m uz nela ukázkový nález - a to jsme meli balit 3 pleny 23 jodin denne ) ze spokojene spici holcicky uplakana zoufalá unavená…ne dekuju…) fakt zkus satek - poloha kycli je v nem idealni ( i lepsi nez pri širokém baleni)
zrovna holcickam pry ty kyčle zraji dele… za mne tedy - 100% ne a jiného ortopeda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
23.5.18 19:56
@Kris243 píše:
Děkuji, dovolím si ještě přiložit foto z kontrol včetně té dnešní

asi by cvičení stačilo..možná nasadily třmeny jen proto že jsi přestala s cvičením, tak se obávají jestli by si v tom pokračovala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.18 19:57
@smurfka píše:
Hele já třmeny měla jako dítě..co je na nich tak hrozného? :think:

Ty vago, já taky. Máti vzpomíná, jak jsem se na tom přiškrtila (když si myslela, že spím) pak mě museli nahazovat pod studenou vodou, páč už jsem byla modrá. Brrr. Já bych to dětem nedávala, navíc už se takové drastické metody snad ani nepoužívají. Frčí styl procvičování.

• Citovat
  • Upravit
23.5.18 19:58

Ja tedy uprimne priznam, ze i kdyz jsem mela po prvni kontrole balit “nasiroko”, po druhe kontrole, kdy nasledovalo zlepseni, jsme presto trmeny vyfasovali, jsem se na to vy…, taky byl velky problem s briskem, a ted po kontrole obe kycle Ia… Kdybych malymu ty trmeny davala, tak se doted neumi otocit na bricho. Riskla jsem to a spravilo se to samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
23.5.18 20:01
@smurfka píše:
ne právě že si to nemapatuju, tak to asi dítěti neublíží ani psychicky ani fyzicky.. :nevim:
:think: to nemyslis vazne, co jsi ted napsala. Ze ne? :think: Nebo jako mxslis, ze 6.tydenni mimino si bude pamatovat na trmeny? Nebo jak to jako myslíš. Ja mela obe deti na trmenech jedno 3 mesice a druhe 2 měsíce a byl to ocistec. Dite je v tom jak ve sveraci kazajce, nemute se hnout, protahnout, kopat nozickama, takze ho furt boli bricho a trapi větry… Mam pokračovat, co vsechno trapi mimina sesnerovany ve trmenech?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
23.5.18 20:04

@srpen89 6ti týdení mimčo si fakt nebude pamatovat že trpělo prdy :roll:, taky mě to zpomalilo, nemohla jsem se plazit, ale po sundání jsem se stejně rychle naučila chodit, takže žádná opožděnost se nekonala..
a větry trápili i mé děti které třmeny neměli a mohli kopat jak chtěli..takže svádět to na třmeny.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3624
23.5.18 20:14
@Anonymní píše:
Já bych to dětem nedávala, navíc už se takové drastické metody snad ani nepoužívají. Frčí styl procvičování.

Tak větší hovadinu už jsem dlouho necetla :roll: :roll: Když o tématu nic nevíš, tak raději nic nepis, anonymní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.18 20:17
@Katuskka píše:
Tak větší hovadinu už jsem dlouho necetla :roll: :roll: Když o tématu nic nevíš, tak raději nic nepis, anonymní.

No tak nápodobně. Svoje děcka bych v tom škrtit nenechala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure