Kyčle 1b - TŘMENY

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25
23.5.18 20:25

Dík všem za reakce.. třmeny jsem malé sundala a hned se spokojeně protahovala.. o otlačených nožičkách nemluvě.. dala jsem jí široké balení (Himer) a zítra budeme volat jiným ortopedům..
a nezáleží na tom, že si to jako dospělí nepamatujeme (i tak si myslím, že nějaké věci a zážitky v hlavě miminka uvíznou a později je může vnímat jako např. fobie apod.), jde o to co je teď a teď se miminko trápí a to je špatně (tedy pokud to není naprosto nezbytné a pro jeho dobro) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
23.5.18 21:00

@Kris243 no je opravdu zvlastni pro normalnim nalezu dat trmeny..treba ma ortoped duvod ale urcite bych to take zkusila konzultovat jinde. to ze by se nepouzivaly a „frcel“ by styl procvicovani je pochopitelne blbost a to jsem fyzioterapeut ;) procvicovani stylem pasivnich krouzku ma obvykle ucinek nula nula nic a reflexni vojtovku ortopedi pisou pri teto dg naprosto vyjimecne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
23.5.18 21:13

@Kris243 dcera musela mít jen široké balení, to je 13let zpět, syn nemusel mít ani široké balení a zpravilo se mu to samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
23.5.18 22:00
@Anonymní píše:
No tak nápodobně. Svoje děcka bych v tom škrtit nenechala.

Věř, že kdyby si musela, tak bys je „škrtit“jak píšeš nechala, ono někdy nic jinýho nezbývá! My si tím vším prošli a třmeny bylo to nejmenší co nás trápilo! Ono 7 týdnů mít zavěšený dítě v nemocnici za nohy a dalších 7 týdnů mít dítě od pupku ke kotniků v sádře změní pohled na věc! A to je jen krátký výčet jak může vypadat dysplazie kyčlý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
27.5.18 22:39

My měly 1 b do asi tří měsíců a měla jen peřinku, proč trmeny vždyť 1b je do určitého věku normální nález, myslim do tří měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
28.3.21 11:46

Ahoj, můžu se zeptat, jak jste nakonec dopadli a jestli jste třmínky dávali? Moje tříměsíční dcera má dle ortopeda In bilaterálně s drobnou lézí na pravém acetabulu, prý má omezenou hybnost a úhel stříšky 37 stupňů a dostala třmínky a mě stále vrtá hlavou, jestli jsou třmínky na takový nález nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022
28.3.21 14:26

@DeeeMH Urcite ano, hodne zalezi i na tech ostatnich parametrech…prave sklon strisky je take dulezity a lekar by mohl indikovat trminky (ci jinou terapii) i pri nalezu 1a. Naopak zvlastni spisje, ze Vam je nedali driv ale az pri treti? kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí