Nezájem prarodičů o vnouče

Anonymní
23.5.18 19:04

Nezájem prarodičů o vnouče

Ahoj, já už jsem tak vzteklá a zároveň se tomu směju, ale už to potřebuji někde vyventilovat.
Matka manžela je neskutečný sobec. Mluví jen o sobě, nikdo jiný jí nezajímá. Je to žena v domácnosti, sem tam má nějakou brigádu. Její manžel je typický podpantoflák, chce mít od ní klid, tak raději skáče, jak píská.
Naše dítě má 9 měsíců. Nejdřív skákala radostí, jak bude babička, jak bude nakupovat ty malý hadříky, jak bude vozit kočárek… Co se naše dítě narodilo, nevozila ani jednou kočárek, dítě od nich nic nedostalo. Ano, od svých prarodičů nedostalo ani vlhčený ubrousek! Nikdy nezavolala, jestli nepotřebuju pomoct nebo jestli jsme zdraví. Na Vánoce mu hodili do dárkový tašky nějakou pletenou čepici, velikostně tak na školáka. Podle mě to někde dostala. Dítě za celou dobu viděli max.4× mezi dveřma a to když jsme jeli kolem nich a manžel se jim šel doprošovat, ať se kouknou na vnouče. Manžel jí pořád volá a snaží se s nimi pořád nějak navázat vztah. Ona se nechává i zapírat nebo nezvedá telefon. Je mi manžela líto, on si to představoval jinak a já taky.
Jenže už jim nemůžu přijít na jméno, mrzí mě, že naše dítě má kousek babičku s dědou a nebude je ani znát, mrzí mě ten nezájem a nejradši bych je už ani neviděla.
Vím, že na tohle rada není, ale musí to ze mě ven. Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
23.5.18 19:10

No jo, někteří prarodiče žijí jen pro vnoučata (jak třeba moji rodiče) a některým je to fuk, žijí si svůj život, stačí jim vidět vnouče jednou za rok a pak se hrozně diví, že k nim nechce jít apod. (manželův otec a jeho nová žena)
aspoň víš jaká ty nikdy nebudeš :)
a neboj, tvoje děti k životu takové prarodiče fakt nepotřebují :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2451
23.5.18 19:11

To je mi moc lito, ale budou to oni, o ktere jednou vase dite nebude stat. A az (nedej boze) budou nemocni, tak je budete moci pocastovat stejnym zajmem jako ted oni vas. Je mi jasny, ze te to boli. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
23.5.18 19:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
23.5.18 19:13
@Anonymní píše:
Ahoj, já už jsem tak vzteklá a zároveň se tomu směju, ale už to potřebuji někde vyventilovat.
Matka manžela je neskutečný sobec. Mluví jen o sobě, nikdo jiný jí nezajímá. Je to žena v domácnosti, sem tam má nějakou brigádu. Její manžel je typický podpantoflák, chce mít od ní klid, tak raději skáče, jak píská.
Naše dítě má 9 měsíců. Nejdřív skákala radostí, jak bude babička, jak bude nakupovat ty malý hadříky, jak bude vozit kočárek… Co se naše dítě narodilo, nevozila ani jednou kočárek, dítě od nich nic nedostalo. Ano, od svých prarodičů nedostalo ani vlhčený ubrousek! Nikdy nezavolala, jestli nepotřebuju pomoct nebo jestli jsme zdraví. Na Vánoce mu hodili do dárkový tašky nějakou pletenou čepici, velikostně tak na školáka. Podle mě to někde dostala. Dítě za celou dobu viděli max.4× mezi dveřma a to když jsme jeli kolem nich a manžel se jim šel doprošovat, ať se kouknou na vnouče. Manžel jí pořád volá a snaží se s nimi pořád nějak navázat vztah. Ona se nechává i zapírat nebo nezvedá telefon. Je mi manžela líto, on si to představoval jinak a já taky.
Jenže už jim nemůžu přijít na jméno, mrzí mě, že naše dítě má kousek babičku s dědou a nebude je ani znát, mrzí mě ten nezájem a nejradši bych je už ani neviděla.
Vím, že na tohle rada není, ale musí to ze mě ven. Děkuju

Manžel ať se nedoprošuje nevsimejte si toho…tchýně a tchán ať si trhnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Huk
620
23.5.18 19:15

Buď ráda, lepší než mít tchýni furt za zadkem, neustále poslouchat její komentáře a přetahovat se o to, kdo rozhoduje o tom, co dítě smí nebo nesmí.
Klidně ti pošlu mojí tchýni PPLkou, do týdne budeš vyléčená. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
23.5.18 19:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
23.5.18 19:18

Oni nemají povinnost vůči vnoucatum.
Také to tak s určitým členem rodiny mám, mrzelo mě To moc, ale už na to prdim.

• Citovat
  • Upravit
14379
23.5.18 19:19

Když nechtějí nenuť je, nejvíc na tom tratí oni. Manželovi rodiče se o našeho malého taky nezajímají, viděli ho pouze na fotkách a na ty už ani nereagují. A víš co? Je mi to úplně jedno!!! Hlavně, že mají nás.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
23.5.18 19:22

Jo, takhle to bohuzel nektery lidi maji. Nic s tim nenadelas. A ze ti je to lito, tak tim trapis jen sama sebe. Tem prarodicum je ti naprosto fuk. Na to si vzpomen vzdycky, kdyz te ta litost prepadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.18 19:24

Já jí tu nechci mít pořád :mrgreen: Jen bych chtěla, aby dítě znalo své prarodiče. O hlídání ani nemluvím, když potřebuji, hlídá kamarádka. Já bych chtěla jen trochu zájmu. Jak to budu vysvětlovat pak dítěti, třeba když na Vánoce od nich nic nedostane? Vím, že nemají žádnou povinnost vůči vnoučeti

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.18 19:25

JE to smutné, ale někteří jsou bohužel takoví. Ty s tím nic neuděláš. A je to potom bude mrzet, že se mu nevěnovali, a nemá k nim žádný vztah.

Jedna moje babička to měla taky tak. S námi se ještě viděla, protože jsme bydleli ve společném domě. Ale ostatní vnoučata neřešila a žila si svůj život. Jednou za čas je vzala na výlet, ale jen tam, kam sama chtěla. A když byly prázdniny, tak se na týden překonala, ale nejlíp aby je hlídal někdo jinej a nebo vařil někdo jinej, protože ona to nestíhala. A jinak byl všechno problém.

Teď je to tak, že bratranci a sestřenice skoro vůbec nepřijedou a to přitom bydlí kousek. Ona je pozve jednou ročně na oběd, když mají narozky, a tím to končí. Ale nejlepší na tom všem je, že za to můžou oni a jejich rodiče. :?

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
23.5.18 19:34
@Anonymní píše:
Já jí tu nechci mít pořád :mrgreen: Jen bych chtěla, aby dítě znalo své prarodiče. O hlídání ani nemluvím, když potřebuji, hlídá kamarádka. Já bych chtěla jen trochu zájmu. Jak to budu vysvětlovat pak dítěti, třeba když na Vánoce od nich nic nedostane? Vím, že nemají žádnou povinnost vůči vnoučeti

je to smutné ale donutit je nemůžeš… ty bys jim kontakt umožnila, můžeš mít svědomí čisté :) dítě to pochopí, zvlášť pokud na to nebude zvyklé

• Citovat
  • Upravit
23.5.18 19:36

Tak to prostě někdy bývá, že prarodiče nemají zájem o sva vnoučata. Kaslete na ně :)..Má vas a to je nejvíc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.18 19:39

Nechat to tak, jak je.

Souhlasím tady s názorem, že je k ničemu někoho nutit. Já to znám ze strany mé rodiny (moji rodiče). Nemají rádi mého manžela a nemají zájem ani o vnouče. Naopak máma a táta mého manžela, ty jsou nadšení, protože to bude jejich první vnouče, takže i když bydlí daleko, tak už plánují, jak vypomůžou (vypomohli s výbavou, pomáhají s rekonstrukcí domu…). Takže se ke mě tchýně chová lépe než vlastní matka, která mě celé těhotenství jen deptá vyčítavými smskami a telefonáty. Což těhotné moc nepřidá. No a i když je to těžký, tak mám manžela, na kterého se můžu spolehnout a jeho rodinu. Takže myslím, že malej strádat nebude a to je důležité. Tak hlavu vzhůru, nestojí za to se trápit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí