Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Adel , a kde vám dělá bouli? Zkus popsat, jak jí do toho balíš a jak to výsledně vypadá.
http://img2.rajce.idnes.cz/…DSC00192.JPG
http://img2.rajce.idnes.cz/…DSC00193.JPG
Normálně to rozložím, záda jsou snížená, střed je vycpanej a předek zase sníženej. Pod záda jí tedy dám to snížený a tu vycpanou část přetáhnu jako přes rozkrok až k bříšku. Tam to přepásám těma bočníma kšandama a v předu zřížím ty horní a taky zapnu. Jenže - nevím, jak vysoko by to mělo být. Když to celý vytáhnu jakoby moc, tak se jí ohýbají zádíčka, když to víc utáhnu, tak jí to zase řeže do ramen…
Asi to máme správně, ale ona v tom nohy rozhodně rovnoběžně s kyčlema, jak jsem se někde dočetla, nemá. Má je roztažený, to jo, ale stejně jí kousek jakoby visí dolů… No snad to je z těch obrázků poznat ![]()
Do prčic, tak se to neukazuje, pošlu teda odkaz:
ADÉLO, já bych tu peřinku víc povytáhla. Takhle mi na té druhé fotce přijde, že to má malá moc dole. Proto jsem dávala ty Marwellky a ještě fixovala oblečením.
Hmmm my jsme na peřinku už absolutně rezignovali. Máme kalhotky merwell a jsou super. Nevaděj jí, nevypadá jako klokánek a kolínka má usazené úplně stejně jako v peřince, kterou nám dal doktor. navíc jsme volali jednomu známému ortopedovi a ten říkal, že peřinka by se měla používat až tak od třetího měsíce
pak si má člověk vybrat ![]()
Adel,já myslim, že to dáváš dobře. Jak píše Jahůdka, tak já bych to taky zkusila ještě trochu povytáhnout - tím se ty nožičky ještě víc roznoží. Ale fakt jen tolik, aby v tom nebyla „uškrcená“. A že jí nožky jakoby visí dolů - tak já ani vlastně nevim, v jaký PŘESNĚ pozici by měly být, jen z vl.zkušenosti: visely nám UPLNĚ STEJNĚ
.
Jinak zkus se ještě poradit s Dr,jestli by třeba nebyly lepší ty Marwellky - v těhle hicech to musí bejt pro ty děti fakt lahůdka.
Díky za rady ![]()
Zkusila jsem to vytáhnout, ale víc už to nejde, zvedne se jí tím celej zadek a škrtí se ramena, takže to nechám takhle. Akorát už nás kvůli nim zase trápí prdíky, ach jo, když už se konečně naučila zvednout nožky a bříško si uvolnit, tak nám dají tuhle potvoru… Jenom doufám, že jí to pomůže…
O těch Marwelkách jsem taky četla, jenže na nějaký diskuzi pak zase jakejsi ortoped psal, že jsou tyhle dečky, já jim říkám monstra, lepší, no ale nevím proč… Přitom by i ty marwell měla hradit pojišťovna a i kdyby ne, tak bych je klidně koupila, no možná jsme tu sto let za opicema ![]()
Tak to nakonec dopadlo tak, že jsme navštívili jiného ortopeda - potkala jsem nějaké známé a ti na toho našeho „přiděleného“ dost nadávali. A výsledek? Levou nožičku má malá úplně v pořádku, pravou prý trochu opožděnější, ale do měsíce by se to mělo spravit. Dostali jsme novou dečku - novej doktor si totiž malou přeměřil a dal nám místo 20 (to minule tipla sestra od oka) novou velikost 16, takže už nám nikde neplandá, jak jsem posílala ty fotky, hurá. Pozval si nás taky už za měsíc (tamten až za dva), všechno mi ukázal, vysvětlil, prostě úplně jinej přístup.
Akorát jsme tedy tamtu dečku nosili týden skoro zbytečně, ach jo, jsem na toho doktora pěkně naštvaná… Radši ani nechci pomyslet na to, co by nám po těch dvou měsících v blbý dečce řekl a určil za diagnózu. Vždyť jde o malý děti, kde se musí všechno řešit co nejdříve, ve dvaceti by s tím už těžko něco dělali…
Adéla
Adél, no vidíš, tak to dobře dopadlo
Né, jen mě fakt štve, že ti každý doktor řekne něco jiného - a kdo se v tom má vyznat ![]()
Jo, dávej si bacha, kdyby malá moc rychle vyrostla,tak si nech hned dát větší velikost. Nám mrňous vyrost během jednoho týdne o 6 cm, oblečky, co měla v neděli už byly ve čtvrtrk na vyhození a to samé s dečkou. Avšak ortoped to nijak neřešil, takže nám byla nanic ( už jí ty nožky roztahovala jen mírně),tak jsme to docela šidili, naštěstí už pak měla kyčle OK.
Co se týče velikosti dečky, záleží asi, jak zlý to s těma kyčlema má. My jsme měly celou dobu jednu velikost. Ze začátku by asi mělo mimčo dostat tu správnou, ale pak už záleží… Když jsem při kontrole upozorňovala, že je to holce už malý, bylo mi řečeno, že jde vlastně o to, aby nedala nožky k sobě, prostě aby měla nějaký slušný široky balení. A co se týče zařezávání do ramínek, ušila jsem takové návleky, asi 10 cm dlouhé, a navlíkla to na ty kšandy do míst, kde má ramena.
Ahojky,
my jsme dostali peřinku dnes. Malému jsou 4 měsíce a luxaci kýčlí jsme měli oba s bráchou, tak jsem to tak nějak pořád čekala. Zatim to i snáší docela dobře. Přijemné mu to určitě není, ale nepřijde mi, že by brčel víc než obvykle. Večer taky usnul, tak uvidíme jaká bude noc.
Mám ale na vás trošku jiný dotaz, jak jste to dělali s přepravou autem? Do autosedačky se mi fakt nevejde a na rukou ho držet určitě nebudu. V nejhorším to samozřejmě vydržím i tak. Holt na nákup zajede manžel a babičky budou muset počkat než bude prcek v pořádku. Ale třeba přeci máte někdo nějakou zkušenost.
Ahoj, my jsme dostali peřinku dneska (Adélce je 8 týdnů)… Taky jsem to obrečela, malý se to taky nelíbí, ale co se dá dělat. Máme na obou kyčlích II c, doktor nám k tomu nic neřekl - vůbec, ani že máme cvičit. Sestra mi v rychlosti ukázala, jak se to nasazuje, no ale stejně si nejsem jistá, jestli to dělám správně a nazdar, další na řadu…
Ta peřinka má být úplně natažená? Nám dělá dole jakoby bouli. Asi to budu muset vytáhnout víc nahoru
Neporadíte mi prosím někdo jak to správně na:,–(it? Nikde jsem to nenašla a to už prohledávám net 2 hodiny… Díky Adéla