Kynuté těsto

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Yamaha
24.3.13 17:09

Holky prosím poraďte mi…chtěla bych zítra upéct http://www.mamincinyrecepty.cz/…nsky-kringel mám ale strach z kynutého těsto, existuje nějaká rada, fígl jak to nezkazit…Aby to pěkně nakynulo?
Nikdy jsem kynuté nedělala..a pekárnu nemám. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9867
24.3.13 17:18
@Yamaha píše:
Holky prosím poraďte mi…chtěla bych zítra upéct http://www.mamincinyrecepty.cz/…nsky-kringel mám ale strach z kynutého těsto, existuje nějaká rada, fígl jak to nezkazit…Aby to pěkně nakynulo?
Nikdy jsem kynuté nedělala..a pekárnu nemám. :nevim:

Určitě si udělej kvásek. Droždí rozpustíš v cukru (stačí droždí posypat cukrem, trochu zamíchat a za chvíli se úplně rozpustí) přidáš vlažné mléko a část mouky, zamícháš a chvilku počkáš. Až začně kvásek pěnit, přidáš zbytek ingrediencí a receptu a uděláš těsto. To nech hodinu kynout, pak vytvaruješ podle receptu kringel a necháš ho ještě cca 30 minut kynout. Pak upečeš.

Hm, ten recept vypadá dobře, asi zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yamaha
24.3.13 17:27

@Lesina Díky za radu, zítra jdu do toho…tak snad se to povede. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6529
24.3.13 17:48

Nejnáročnější na tom pletenci je po podélném rozkrojení udržet vrstvy, docela se to rozjíždí
chce to jen klid a trpělivost

a je výýýýýýýýýýbornej
recept jsem nečetla, tak nevím co tam všechno je, ale mě nejvíc chutnalo, když se ihned po vytažení z trouby ještě horké potře oslazenou citronovou štávou :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
25.3.13 16:14

DNESKA jsem upekla a můžu vřele doporučit recepis nemá chybu :palec: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yamaha
25.3.13 16:33

No já jsem taky dnes upekla…nevím kde se stala chyba, je to jakýsi tvrdý :nevim: :zed: prostě se to kynutý nenaučím… :x

• Citovat
  • Upravit
9867
25.3.13 16:40
@Yamaha píše:
No já jsem taky dnes upekla…nevím kde se stala chyba, je to jakýsi tvrdý :nevim: :zed: prostě se to kynutý nenaučím… :x

Kynuté těsto chce čas. takže njhprve čas na kvásek, pak čas na první kynutí a pak čas na druhé kynutí před pečením. Nejde to uspěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
25.3.13 17:17

Ono to je na povrchu křupavý a uvnitř vláčný ;) já dělám do vlažnýho mléka dám droždí cukr a nechám vzejít připravím si všechny ingredience na těsto nakonec dám kvásek a hnětu…když mám hotovo nechám nakynout a i někdy dávám na topení :mrgreen: nechávám většinout tak hodinku…pak zpracuju a zase nechám kynout cca těch 15-30 minut…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
25.3.13 17:18

Jéé koukám že to dělám stejně jako Lesina :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.17 18:54

Kolace

Zdavim udelala jsem pred tydnem kolace…nesnedli se a dala jsem je do mrazaku…Nevite nekdo jak nejlepsi je rozmrazit???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
10.3.17 19:02

@Marketticka346 u kynuteho je to jedno, prostě je vyndej ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.17 19:19

@Ornwen takze kdyz je vyndam cca v 22h rozmrazi se to do soboty (zitra)do 13h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
10.3.17 19:19

Holky to vypada uzasne zkusim mam pekarnu a kynute delam casto. Jen se chci zeptat, jak to rozpulim napul mam vidlickou prejet, aby vzniklo to vroubkovani nebo jak? A lze delat I male kolecka, aby to deti meli do skoly nebo se to rozjede, nepodari?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.3.17 19:20
@Marketticka346 píše:
Zdavim udelala jsem pred tydnem kolace…nesnedli se a dala jsem je do mrazaku…Nevite nekdo jak nejlepsi je rozmrazit???

Normálně je vyndej na pokojovou teplotu a před podáváním je můžeš šoupnout na 10minut do trouby, budou jak čerstvé :palec: (někdo to tak dělá i s jiným pečivem, tak by to mohlo být ok i s koláči)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.17 19:21

@Framik ja delam klasicke vazane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat