Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Yamaha píše:
Holky prosím poraďte mi…chtěla bych zítra upéct http://www.mamincinyrecepty.cz/…nsky-kringel mám ale strach z kynutého těsto, existuje nějaká rada, fígl jak to nezkazit…Aby to pěkně nakynulo?
Nikdy jsem kynuté nedělala..a pekárnu nemám.
Určitě si udělej kvásek. Droždí rozpustíš v cukru (stačí droždí posypat cukrem, trochu zamíchat a za chvíli se úplně rozpustí) přidáš vlažné mléko a část mouky, zamícháš a chvilku počkáš. Až začně kvásek pěnit, přidáš zbytek ingrediencí a receptu a uděláš těsto. To nech hodinu kynout, pak vytvaruješ podle receptu kringel a necháš ho ještě cca 30 minut kynout. Pak upečeš.
Hm, ten recept vypadá dobře, asi zkusím.
Nejnáročnější na tom pletenci je po podélném rozkrojení udržet vrstvy, docela se to rozjíždí
chce to jen klid a trpělivost
a je výýýýýýýýýýbornej
recept jsem nečetla, tak nevím co tam všechno je, ale mě nejvíc chutnalo, když se ihned po vytažení z trouby ještě horké potře oslazenou citronovou štávou ![]()
DNESKA jsem upekla a můžu vřele doporučit recepis nemá chybu
![]()
No já jsem taky dnes upekla…nevím kde se stala chyba, je to jakýsi tvrdý
prostě se to kynutý nenaučím… ![]()
@Yamaha píše:
No já jsem taky dnes upekla…nevím kde se stala chyba, je to jakýsi tvrdý![]()
prostě se to kynutý nenaučím…
Kynuté těsto chce čas. takže njhprve čas na kvásek, pak čas na první kynutí a pak čas na druhé kynutí před pečením. Nejde to uspěchat.
Ono to je na povrchu křupavý a uvnitř vláčný
já dělám do vlažnýho mléka dám droždí cukr a nechám vzejít připravím si všechny ingredience na těsto nakonec dám kvásek a hnětu…když mám hotovo nechám nakynout a i někdy dávám na topení
nechávám většinout tak hodinku…pak zpracuju a zase nechám kynout cca těch 15-30 minut…
Zdavim udelala jsem pred tydnem kolace…nesnedli se a dala jsem je do mrazaku…Nevite nekdo jak nejlepsi je rozmrazit???
@Marketticka346 u kynuteho je to jedno, prostě je vyndej ven.
@Ornwen takze kdyz je vyndam cca v 22h rozmrazi se to do soboty (zitra)do 13h
Holky to vypada uzasne zkusim mam pekarnu a kynute delam casto. Jen se chci zeptat, jak to rozpulim napul mam vidlickou prejet, aby vzniklo to vroubkovani nebo jak? A lze delat I male kolecka, aby to deti meli do skoly nebo se to rozjede, nepodari?
@Marketticka346 píše:
Zdavim udelala jsem pred tydnem kolace…nesnedli se a dala jsem je do mrazaku…Nevite nekdo jak nejlepsi je rozmrazit???
Normálně je vyndej na pokojovou teplotu a před podáváním je můžeš šoupnout na 10minut do trouby, budou jak čerstvé
(někdo to tak dělá i s jiným pečivem, tak by to mohlo být ok i s koláči)
Holky prosím poraďte mi…chtěla bych zítra upéct http://www.mamincinyrecepty.cz/…nsky-kringel mám ale strach z kynutého těsto, existuje nějaká rada, fígl jak to nezkazit…Aby to pěkně nakynulo?
Nikdy jsem kynuté nedělala..a pekárnu nemám.