Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky všem, obracím se na vás s prosbou o radu, příští týden nám budou rekonstruovat koupelnu a wc a tak se s malým chystáme k tchýni na ten týden až dva. Jenže manža bude muset být doma a o hladu ho nechat přeci jen nemůžu. Problém je v tom, že bude rozbombardovaná i celá kuchyň a tak to jídlo musí být takové, co se dá ohřát v mikrovlnce a není k tomu třeba žádná příloha jen třeba chleba. Zatím má udělanou sekanou a segedín a už mě nic nenapadá.
Poradíte mi někdo prosím. Díky Kitten
Ahoj,tak do mrazáku cpu rizoto,těstoviny s boloňskou omáčkou(zvlášť),lečo-ale to je teď drahý,lazaně,všechno se dá ohřát v mikrovlnce-těstoviny v mikrotenovym sáčku. Takovej páreček s chlebem taky může,ne? Hlavně nemraž nic s bramborama-to je pak nepoživatelný ![]()
kitten, klidne i naporcovane pecene maso - kure, veprove…
cinu, i omacky s testovinama - rajskou, na paprice… knedliky se taky daji dobre mrazit a rozmrazovat…
testoviny nebo ryzi se zeleniou a s masem - kdyz tam das ruzny koreni - chilli, pepr, cesnek, tymian, oregano s bazalkou…, tak to ma pokazdy jinou chut a muzes stridat i ruzny druhy zeleninovych smesi
klidne i houby…
ahojky,
šukafleky nebo jine (zeleninove, houbové) fleky, plněné bramborové knedlíky…
Holky jste zlatý, moc díky. Já si vůbec nebyla jistá s těma těstovinama a rýží. O bramborech vím, že do mrazáku nepatří. Fakt jste mi pomohly, já totiž do mrazáku vůbec nedávám hotové jídlo, max. řízky a to teda nic moc není. Jste moc hodný děkuju Kitten
Procitam tady diskuze na tema zamrazovani a koukam ze vsichni zamrazujete snad vsechno
Tak snad mi nekdo poradite.
Behem tehotenstvi jsem si oblibila kupovat mrazenou zeleninu (asi pro to, ze se nemusi umyvat, krajet, nezhnije mi v lednicce atd
). Ted se pomalu blizi doba prvnich prikrmu a myslim, ze mrazena zelenina je kvalitnejsi nez kupovana (u nas v obchode je vecne neco shnileho nebo temer pred shnitim… a predpokladam ze se to zamrazi „rovnou z pole“ - mozna ne, ale to mi nevyvrcejte
). Je mozne uvarit kasi z mrazene zeleniny a znovu zamrazit? Mam knizku o vyzive deti do jednoho roku a u kasi to tam tak nejiste je zminene ze to jde, ze se teda nesmi mrazit spenat - to nam rikali i v tehu kurzu a pak ze se nesmi mrazit jidlo s vyvarem, ktery se uz jednou mrazil.
Dekuji
Žofko, já Ti odpovím, ale slib, že se na mě nebudeš zlobit
.
Na co se vlastně ptáš tím, jestli se „smí“ mrazit jednou zmrazená zelenina? Ptáš se na to, jestli:
Pro děti, kojence obzvlášť, se prostě nic mrazit nemá, ani uchovávat v ledničce, baktérie se nejlíp množí při pokojové teplotě a ta doba, než Ti to vychladne a dáš to do ledničky nebo do mrazáku, je dost dlouhá. Zbytečně se tím zatěžuje jejich organismus (ledviny atd.), nicméně odpověď na mou druhou otázku je, že to přežije nejspíš bez následků.
Já bych to rozhodně uvařila čerstvý, je to až takový problém, hodit na chvíli povařit trochu zeleniny a namixovat ji?
Jinak si myslím, že než mražení je lepší nějaký ten kupovaný příkrm. Samozřejmě že občas se taky nic nestane, když třeba jdete k doktorce atd., ale každý den???
Ohledně mražené zeleniny, hlavně teď v zimě, s Tebou zcela souhlasím. Jsou k dostání i bio a za solidní ceny (tedy, ne až tak levně, ale kojenci sášek mražené zeleniny vydrží na dlouho).
Měj se.