Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
tak vám nevím, ale už se nemůžu dívat na to, jak si manžel denodenně nosí do práce kila rohlíků a salámů.
Maximálně nějakou tu pomazánku. Navíc nechodí na obědy a v práci nemá možnost si nic ohřát, takže mu nemůžu ani navařit do zásoby.. ![]()
A tak se obracím na vás ? Jak vyřazovat z jídelníčku uzeniny ?
A co místo nich?
Máte nějaké recepty na svačiny, které lze konzumovat studené…
Nevím, napadl mě arabský chleba plněný mletým masem nebo tak něco…
Nebo tipy na pomazánky či jiné......
Jsem úplně bezradná....... a mnoho z vás tady tvrdí, že už vyřadili uzeniny z jídelníčku. No ale co místo nich ?
NiKina
Protože ten můj by potřeboval hezkých pár kilo shodit, naučila jsem ho prostě na saláty. Dostane hromadu, složení zeleniny mírně obměňuji, a k tomu má nakázáno pít kysaný mlíko a chroupat leda suchary
Je z toho velmi spokojený a pochvaluje si, že po tomto obědě se nepřipadá nacpaný a otupělý ![]()
Je mi ale jasný, že na tohle se asi jen tak nějaký chlap nalákat nedá…
Takže můžu jen nadhodit, co dostává, když potřebuje něco vydatnějšího: pečivo jo, ale celozrný, a vyskládám mu sebou obloženou mísu (takovou tu umělohmotnou s víčkem
. Zeleniny dostane vždycky hodně, ale k tomu sýry, šunka a třeba vejce a tak a do malý mističky ještě pomazánky (rybičkovou, z lučiny… to ho ale neba, že je s tím víc patlání). Dobrou variantou jsou těstovinové saláty, je to víc „jídlo“ než když je to jenom ze zeleniny a dá se tam dát šunka nebo kousek masa, aby z toho i klasicky stravující se chlap měl lepší pocit. Poslední dobou experimentuju i s různými druhy bramborových salátů, zcela nepodobných tradičnímu vánočnímu, ale dá se to jíst studené a jsou dobrý. Taky mu občas obládám (celozrné - kéž bych se na ně taky naučila
) bagety, aspoň mám kontrolu, že v tom má samé dobré věci
S uzeninami jsme taky chvíli bojovali, ale postupně jsem je nahrazovala kvalitnějšími nebo aspoň šunkovějšími a naučila ho na sýry, takže už si vychutná i to, že má oblohu z několika druhů.
Takže jsem ti moc nepomohla, ale třeba si z toho něco vybereš ![]()
Obávám se, že toho svýho bych na to teda nenalákala ani omylem, to by byl radši ohladu:)))
Obvykle si nese sušenku, chodí na obědy, výjimečně namažu chleba se sýrem a salámem. A večeře si kupuje sám. U nás se nakoupit nedá a má navíc teplý ty obědy.
A rozhodně nepřibírá, spíš naopak.
Takže zápasím s jídlem spíš já:)
Chci tím říct, že vám fandím!
GaB
Rasiko, naopak díky za tipy.
Pochlub se nějakým tím salátem z brambor !!! Prosím…
NiKi ![]()
Ahoj,
můj manžel je polívkovej.Když víme,že nebude mít čas někam zběhnout na oběd,ohřeju mu ráno polívku(jakoukoliv) a naliju jí do termosky(koupili jsme pěknou,širokou.)V práci si jí pak naleje do talíře a je to.
Když jsme stavěli,nosil si takhle na stavbu i nějaké omáčky-třeba guláš-udělala jsem maso na menší kousky a jak si chrochtal.Někdy řistoupil na to,že jsem mu to zamíchala i s těstovinama,tedy nesmí se koukat na estetiku jídla,ale u nás jde spíš o to,mít teplé jídlo.
Nezkoušela jsem ještě třeba např.čínu s rýží,ale asi by to taky šlo.
Jinak se osvědčila pizza dělaná doma i smaženka-chleba obalený v sýru a osmažený.S okurkou a rajčetem se to dá jíst i studený.
Ahoj,
já salámy nahrazju pomazánkama. Je jich plno, kam uzeniny nemusí a když jo, je to na celou pomazánku kousek. k tomu zeleninku (do té bagety) a když je, tak lístek ledovýho sälátu - je toho pak najezenej dost a chutná to i mě.
Jinak, když je víc času, tak se dá dát sekaná na plátky, řízečky........
, ale kdo by se s tím neustále vařil a taky to není to nej.
Tady je receptík na moc dobrou pomazánku:
3 uvařený vajíčka
půlka malé cibulky
10dkg - i míň - tvrdého salámu
2 lžičky majonézy, která se dá nahradit jogurtem
pomazánkové máslo
s¨ůl, pepř
Bubu
ahojky, tak já příteli na cestu dělám řízky a karbanátky, protože jezdí kamionem a tak doma i tři dny není. kolikrát si ještě dokoupí tyčku salámu. přibral už za dva roky z 90 na 110 kg.taky mu to vadí že přibral, ale nedělá stím nic neví jak, protože jako v práci být pryč a ještě makat jak blázen a být o hladu to nejde. tedˇmu dávám hodně mandarinek a pomerančů a různého ovoce a říkal že kolikrát už se těší i na ty vitamínky . řízky už sem zamezila nedávám mu nic. řekla jsme mu atˇsi skákne v česku na oběd a v cizině taky na oběd a pak že atˇmlsá ovoce a zeleninu. jinak to nejde musí se k tomu donutit. taky jsme místo uzenin nahradila rybičky. pomazánky jedl dřív ted´už je enchce. asi sem si ho rozmazlila:-/ . polévku do termosky dostal jendou , prootže to nemá kde ohřát. je to hold těžké stěma chlapama:-/.ale miluje různé těstovinové saláty. takže těstovinový salát se zeleninou na kostičky jako je mrkev, a celer, do toho salám na kostičky trošku a hrášek, kukuřice a cibule a zamíchat majonézou. nízkokalorickou a je to bašta byste se divili. vážně . a ktomu slunečnicový rohlíky a je to vystaráno.
Ahojky holcicky!
koukam, ze nejsem sama, kdo bojuje s jidelnickem…Muj milacek by taky potreboval shodit, ale nastesti je ochoten pro to i neco udelat. Takze bastime tmave pecivo, salatky - zelenina, kureci masicko, obcas udelam i neco vyzivneho a mirne nezdraveho.
Jen jsem vam chtela napsat tip na masovou pomazanku. Je to celkem rychle a co jsem zkousela chutnala i navstevam. Normalne koupite mlete maso - ja kupuju mrazene kruti, ktere neni tucne, opecu na panvi s ruznym korenim a cibulkou, pridam cesnek a potom jeste rozmixuju…je vyborna jeste tepla na topinky i za studena…
Ahoj holky, tak tohle řeším taky, manžel je vlakvedoucí a tak ta strava je problém.Když začal mít problémy se žaludkem, začala jsem vařit na cesty a nosit obědy do práce. Dobrá je pizza, ta se dá jíst studená,taky mu dělám nějaký ten karbanátek nebo kuřecí řízek, nebo salát doma dělaný. No a když dojde fantazie,tak nějaký obložený chleba.. Samozřejmě taky peču sladké,to on rád.Je to hrůza pořád něco vymýšlet.
posílám recept na výživnej salát:
namočenou čočku uvařím v osolené vodě
do čočky pak namíchám na nudličky nakrájenou angl. slaninu a pórek.
moc dobré. (dá se jíst s pečivem i samotné).
Chtěla bych se zeptat, berou vaše drahé polovičky jako samozřejmost, že jim nachystáte svačinu do práce(i když ji v práci mají) samy od sebe? bez toho aniž by vám o ni řekli? děkuji za odpovědi ![]()
Přítel tvrdí, že každá baba chystá svému chlapovi svačinu, tak si teda další „divná“ ![]()
Ráno si sám chystá snídani-svačinu (snídá až v práci), ale domů chodí na oběd a po obědě zpět do práce, sice denně vařím a musím to stíhat na „jeho čas“ ale zase je aspoň chvíli doma, pohraje si s dětma a já s ním prohodím pár smysluplných vět (s dětma si zatím nepokecám
) pak se vrací až kolem 16-17 hod.