Oblíbené recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
986
21.1.06 15:26

Oblíbené recepty

Tak mě, holky, napadlo, že bychom se mohly vzájemně podělit o oblíbené recepty. Ne ty pro naše mimča, ale ta mňamky pro nás. Trošku se mi zaškobrtla inspirace, tak bych nějakou uvítala. Vzhledem k tomu, že vás vyzývám k psaní vašich oblíbených receptů, začnu sama svým oblíbeným, rychlým a velice dobrým receptem:

Potřebuji: 4 kuřecí prsní řízky (lze nahradit i čtvrtkami kuřete), 2 velké cibule (nebo 3 - 4 menší), 1× hermelín, 2 x zakysanou smetanu, brambory jako příloha

Cibuli nakrájíme na kolečka a obložíme jí pekáč vymazaný olejem, prsní řízky osolíme a okořeníme dle chuti (ideální jsou bylinky - bazalka, oregáno apod.), hermelín nakrájíme na plátky a poklademe na maso, zalyjeme zakysanou smetanou a pečeme až je maso měkké. Podáváme s bramborem, úprava dle vlastní chuti (vařené, pečené, americké), myslím, že by byla možná i rýže.

Tak, holky, chlubte se, ať mám zase co vařit :wink:

Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
808
21.1.06 15:48

Ahojky

nevím, jaké recepty máš na mysli, ale mě se teď dost daří péct makovou bábovku.. Je to rychlé, a nemusí se vážit:

3hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky cukru, 1 hrnek máku (celého), 1 hrnek mléka, 1 hrnek oleje, 2 vajíčka, prášek do pečiva…

Všechno zamíchat, dát do vymazané a hr. moukou vysypané bábovky a upéct, až je hotová (píchne se špejlí - čistá špejle - upečeno).

V poslední době to dělám dokonce v pekárně na chleba - akorát se peče o něco déle.

Zatím pa, pa
ať se tu sejde více receptů
Věra od květňátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
21.1.06 15:49

Jé, jak jde o jídlo, nesmím chybět. Tak jeden recept za všechny :

Klatovské rarášky

Kuřecí prsíčka (množství dle strávníků) nakrájíme na kousky a naložíme nejméně na 2 hodiny do těstíčka.

Těstíčko:
2 vejce
sůl, pepř
1 dcl piva(světlého)
1,5 lžičky sojové omáčky
2 lžičky hořčice (plnotučné)
2 lžíce solamylu
3 lžíce hladké mouky

Naložené maso smažíme na oleji a podáváme s čímkoli, co nám chutná.

Dobrou chuť a už se těším na další ňamkové receptíky.

Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
21.1.06 16:40

Stovikova polevka:

osolena voda, vegeta, stovik, varit…pridat 3lzice mouky rozmichane ve vode, varit…ocet, do hrnicku rozbit 3vajicka-pridat kelimek kysany smetany-pridat trochu „nehotovy“ polivky-vlejeme to do vychlazeneho hrnce „s nehotovou polivkou“, varit, nakonec pridat uvarene brambory.

Kure na smetane:

kure, kysana smetana, pulka masla, cibule, sul, pepr, vegeta, troska vody, (muzou byt i zampiony).

Kure, cibuli nakrajet popr. i zampiony, do hrnce nahazet i se zbytkem ingredienci, dusit. Priloha roztouchane brambory. Muzou byt i testoviny. Vyborny ze salatem: salat natrhat pridat kysanou smetanu, sul, ocet.

Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
22.1.06 10:43

utopený králík -dělám z kuřete

naporcovat,posolit,potřít česnekem
smíchat-kečup asi 1,5dcl,sojovku,worčestr,trochu vody,pepř,lžička octa-tímto zalít kuře a nechat do druhého dne.Pak upéct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
22.1.06 12:38

Václavovy řízky:
kuřecí řízky
obyčejná hořčice česnek
sůl
olivový olej
trochu hladké mouky a tuk na smažení

kuřecí řízky naklepeme, nakrájíme na plátky asi jako dlaň, posolíme, pokapeme oliv. olejem a bohatě potřeme kašičkou z hořčice a rozdrceného česneku, dáme do ledničky přes noc. Druhý den plátky lehce poprášíme hladkou moukou a smažíme. Podáváme s bramb.kaší nebo bramborami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
22.1.06 13:43

Ahoj holky,

já občas doma dělám „Kuře po italsku“ - tedy to je jen můj pracovní název. :D
Omyté a naporcované (někdy vcelku) kuře osolím, dám do pekáče, přidám 2 rajské protlaky, podleju, přidám oregáno (bazalka taky dodá dobrou chuť) a peču jako klasiku. Podlívám, aby byla šťávička (omáčka) a nakonec přidám česnek (nemusí být). Jako přílohu vařím těstoviny. Nejdřív se manžel tvářil - jako že co to má na talíři kuře a těstoviny, ale uspělo to.
Taky byl překvapený z těstovin a špenátu - pro něj zprvu prapodivná kombinace, dnes celkem oblíbené jídlo. Uvařím těstoviny (nejraději mám „hnízda“ - jednu dobu je prodávali v kauflandu, už jsem ale na ně dlouho nenatrefila - byly to takové delší nudle smotané do klubíčka, ale jinak můžou být jakékoliv), zvlášť udělám špenát (každý, jak má rád - s česnekem - prostě klasika), vše dám do zapékací mísy, postrouhám nivou (hermelín taky není špatný) někdy zaleju trochou smetany a dám zapéct. Toto bylo jedno z mých nejoblíbenějších jídel v těhotenství :lol:
Ještě jeden recept, který jsem dělala včera Lukáškovi: smíchala jsem uvařené 2 žloutky s lučinou, přidala povařený, na jemno nakrájený pórek a Lukášek měl snídani jako vyšitou :) Myslím, že pokud přichutíte solí, pepřem.......... tak by chutnalo i nám dospělákům.
Přeji všem dobrou chuť
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
22.1.06 14:00

Priloha trochu jinak:
na panvi osmahnout neuvarene vlasove nudle do svetle hneda, pak pridat ryzi, podlit a varit az bude ryze mekka.
Podil ryze a nudli muzete strilet od boku, asi 1:1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
24.1.06 17:34

vvik, ta bábovka je skvělá!!! měla jsem úspěch díky. Ivča
PS: Chystám se na václavovy řízečky, o víkendu.
Holky díky, zase inspirace odjinud. To se vždy hodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
25.1.06 22:02

Ahoj, skopčila jsem si recepty a hned jeden přidávám. Je nenáročný a k vínu hmmmm.
Takže nejmenuje se to, je to můj vlastní výmysl.
potřebujeme: špagety česnek
niva
oliv. olej
všeho dle chuti.
Uvařené špagety vložíme do velké mísy zalijeme olejem s rozetřeným česnekema promícháme. Do druhé misky dáme nastrohanou nivu.
Každý si nandavá a sype dle své vlastní chuti a odvahy…jako ve správné italské rodině. K pití doporučuji kvalitní suché víno.
Je to rychlovka, ale u návštěv měla úspěch tak doufám, že Vám též zachutná. :roll: Sabik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
25.1.06 22:04

Ahoj, skopčila jsem si recepty a hned jeden přidávám. Je nenáročný a k vínu hmmmm.
Takže nejmenuje se to, je to můj vlastní výmysl.
potřebujeme: špagety česnek
niva
oliv. olej
všeho dle chuti.
Uvařené špagety vložíme do velké mísy zalijeme olejem s rozetřeným česnekema promícháme. Do druhé misky dáme nastrohanou nivu.
Každý si nandavá a sype dle své vlastní chuti a odvahy…jako ve správné italské rodině. K pití doporučuji kvalitní suché víno.
Je to rychlovka, ale u návštěv měla úspěch tak doufám, že Vám též zachutná. :roll: Sabik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
25.1.06 22:46

Diky za tipy, taky musim neco vyzkouset,mnam :-)
A jeden oblibeny:
Kureci rizky trosku naklepu, nakrajim na mensi kousky (na obalovani,ne na kousicky) a osolim. V misce smicham jogurt, nejlip smetanovy,to pak neprska, pridam vajicko a koreni podle chuti (muze byt muskatovy orisek, ja davam vetsinou nejakou smesku, treba Tandori masalu). Smicham, pridam rizky a necham v lednicce ulezet, aspon 2-3 dny.
Obaluje se strouhankou, tak jak je vytahnete a jsou cele jogurtove, pripadne do strouhanky pridam rozdrcene conflakes a sezamove seminka. Jsou krasne krehke, jine rizky uz doma nedelam.
Tesim se na dalsi dobroty :-)
 Snehu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
26.1.06 21:57

Snehu: super recept hned v nedeli to vyzkousim a jaka je k tomu nejlepsi priloha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
26.1.06 22:07

„Kočičí maso“ - nebojte není z koček, jen tomu tak říkáme :

• nějaké maso nakrájíme na nudličky (vepřové, ale kuřecí je lepší a rychlejší…(
  • sůl, pepř, oregano, vegetu, popř. chilli a zarestujeme , pak podlejeme a dusíme do změknutí
  • pak zaprášíme cca 1 lžičkou mouky a zalijeme zakysanou smetanou
  • nakonec dáme trochu česneku - dávám až úplně nakonec at nevyprchá jeho štiplavá chuť

Zapečené kuřecí prsa:e
Osolené a opapřené prsa áme na pekáč, tošku poprášíme hladkou moukou ( malinko, nalijeme půlku smetany, poklademe šunkou a tvrdým sýrem a polijeme zbytkem smetany. Dáme péct a za chvíli je hotovo! A když se mi moooc nechce tak to proložím zrovna i bramborama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
26.1.06 22:40

Elen: Doufam, ze Ti budou chutnat tak jak nam :-) Brambory, nebo jeste lip bramborova kase a mrkvickovy salatek, ten ma u nas tu nevyhodu, ze ho vzdycky musim delat kybl..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí