Oblíbené recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
922
13.2.06 15:43

Jen píšu, abych tohle téma posunula zase na hlavní stránku!
Holky s recepty sem! :P
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
13.2.06 17:06

Díky Aprilmouse - tvoje ghochi se špenáto-sýrovou omáčkou byly vynikající… moc jsme si pochutnali :-)

Přidám recept, naučila jsem se ho ve Státech a nedávno jsem ho viděla i v Prima vařečce (nebo jak se to teď jmenuje)

Zapečená bramborová kaše s mletým masem

500g mletého masa (dle chuti vepřového či hovězího, nebo mix) česnek, cibule, koření, kečup, sůl - vše podle chuti
zpěníme cibulku a česnek, přidáme mleté maso, které opékáme tak dlouho až zbělá, pak přilijeme vodu, okořeníme (sojová omáčka, tandori masala, jakékoli směsi na maso), osolíme a dusíme do měkka. Nakonec přidáme kečup. Směs by měla být hustší

K tomu uděláme plný větší hrnec bramborové kaše do které v průběhu šlehání přidáme asi tři stroužky česneku a úplně nakonec přimícháme nastrouhaný tvrdý sýr.

Do pekáčku nalijeme směs masa a na něho vyklopíme všechnu kaši (můžeme i vrstvit, ale efekt je nakonec stejný), dáme do trouby a zapečeme až je kaše napovrchu zlatá.

Je to moc výborné, i když asi ne moc dietní :-)

Přeji dobrou chuť
Komka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.2.06 18:00

Ahoj, teda to se sbíhaj sliny;) Chystám se na ten recept s hermelínem.

Nevím, jestli to tu nebylo, nepamatuji si to, ale u nás jsou hitem zapékané brambory.

Oloupané brambory nakrájet na kolečka
Naklepat maso (kuřecí, vepřové, lze dát i rybu) - osolit, opepřit, na to soja
Event. nakrájet česnek, rajský, zelenina, připravit plátky sýra či salámu

Na pekáček vymazaný olejem střídavě dávat vrstvu brambor (osolit, sypu sladkou paprikou, či grilovacím kořením plus česnekovou solí), na to česnek, zelenina (event. plátky sýra apod), pak maso, opět česnek a zelenina, brambory.

Každou vrstvu vždy solit. Nakonec zaliju smetanou s rozpuštěnou nivou a dám péct a dělám do měkka. Dělám v uzavřeném pekáčku. Když je to měkké, otevřu pekáč a úplně navrch dám plátek (či strouhaný) sýra a dám do trouby, než se udělá do zlatova. Podle množství smetany před tím, než dáme plátek sýra, nechám chvíli vypékat smetanu.

Manža si k tomu dává tatarku, já ji nemusim.

Lze dělat různé obměny, různé sýry i náplně. Je to trochu na delší dobu, ale za to mňamka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
15.2.06 15:06

Ahoj,
tak já dneska dělala Vác. řízky a od manžela jsem sklidila velkou pochvalu :P . Byly super křehoučké, prostě mňamka. Díky za recept a moc doporučuji.
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
19.2.06 18:35

Jen posouvám téma dopředu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
20.2.06 09:17

Já taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
21.2.06 09:34

Peloponéské rybí filé

Pro milovníky středomořské kuchyně! Ale bacha je tam česnek, takže si na tom pochutnají hlavně nekojící.

PELOPONÉSKÉ RYBÍ FILÉ (4 porce)
600 g rybího filé, 4 stroužky česneku (menší nebo 2 větší), 2 cibule, 2 rajčata (můžou být v konzervě, i loupaná), 2 zelené papriky, 10 oliv bez pecek (dávám celé balení 100g), 3 lžíce olivového oleje, hl.mouka na obalení, mletý pepř, sůl, 1 citrón (nebo šťáva citronka).

Zmrazené filé (nesmí se nechat rozmrazit) pokapat citr. šťávou, osolit, opepřit, obalit v mouce a na horkém oleji osmažit dozlatova.
Do rozehřátého oleje, ze kterého jsme vyndali plátky filé, dáme na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájené papriky a vše opečeme dorůžova. Pak přidáme na kostičky nakrájená rajčata, utřený/pasírovaný česnek, pepř a olivy (můžete je nakrájet na kolečka). Dle potřeby dosolte.
Tuto směs přeložíme do ohnivzdorné mísy a navrch klademe opečené filé. Asi 10 min. zapékáme v troubě. Podáváme s vař. bramborami, hranolkami nebo kroketami, ale i s chlebem.

Šikovné kuchařky mohou ingredience dávkovat dle chuti. Já jsem např. vynechala papriky,když doma nebyly, a taky nám to chutnalo.

P.S. Koukám, že tam píšu nějak málo rajčat, dávám mnohemvíc než 2 rajčata, min. 4 kusy (nebo tolik kolik se vejde do konzervy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
21.2.06 09:52

Apple pie - jablečný koláč

Ještě dezert:

JABLEČNÝ KOLÁČ S POLEVOU
Rozvírací forma o průměru 25 cm;
Na těsto: 250 g polohr. mouky, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička kypřícího prášku, 125 g moučk. cukru, 1 špetka soli, 150 g Hery (nebo jiného margarínu na pečení), 1 vejce
Na náplň: 1 kg jablek, 1 sáček vanilkového cukru, 1 až 2 lžičky mleté skořice, 50 g rozinek, 50 g sekaných mandlí (místo nich nejčastěji přidávám trochu oves. vloček nebo muesli).
Na polevu: 2 lžíce citr. šťávy, 150 g mouč. cukru

1. Z mouky, Solamylu, kypř. prášku, cukru, soli, Hery a vejce vypracujeme hladké těsto. Doporučuje se hroudu těsta zabalit do fólie a dát na 30 minut chladit, ale já to nedělám.
2. Oloupaná jablka, rozkrojit, odstranit jádřince a nakrájet na kostičky nebo plátky. Přidáme vanilkový cukr, skořici, rozinky, sekané mandle, příp. ovesné vločky a zamícháme.
3. Rozvírací formu vymastit, vyložit 2/3 těsta na spodek a okraj (vytvořit okraj vysoký zhruba 3 cm). Těsto několikrát propíchneme a naplníme jablky.
4. Ze zbývajícího těsta vyválet plát velikosti formy a přiložit navrch na jablečnou náplň. Okraje dobře přitiskneme.
5. Pečeme 50-60 min. v předehřáté troubě (175 stupňů), v horkovzdušné na dobu kratší a teplotu nižší. Vyjmeme a dáme vychladnout.
Z citr. šťávy a cukru utřeme polevu a koláč potřeme.

Koláč můžete péct i v Remosce, ale tam nedávejte příliš vysokou vrstvu jablek. Vršek koláče by se rychle spálil a dole a by byl nedopečený. A nebo místo formy můžete použít spodek od Remosky, to je možná úplně nejjednodušší. Tak to dělám já.

Je to náš nejoblíbenější koláč, i manžel se ho naučil připravovat :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
21.2.06 12:00

Ahoj,
tak už jsem zkoušla makovou bábovku a řízečky nakládané v jogurtu a obojí bylo super.
Díky za recepty… až budu mít víc času, přidám nějaký další.

Komka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
22.2.06 09:57

Tak já přidám recept vhodný pro děti i dospělé,je to rychlé,chutné,zdravé - ryb jíme pořád málo :)
Rybí filé na zelenině
filé nebo aljašskou tresku (stačí nám 300g - asi 5 kousků - pro 3 strávníky)
mraženou zeleninu - hrášek,mrkev,kukuřice
 pór

Do zapékací misky dám filé,trošku posolím,kmín, na to nasypu asi 1/2 sášku mražené zeleniny s kukuřicí,dám tak půlku nakrájeného pórku a kousek másla,podliju lehce vodou.Dám to upéct, nejdřív s poklicí,pak bez.Za 1/2 hodiny je hotovo.K tomu buď bramborovou kaši nebo hranolky.Jí to i manžel,co ryby moc nemusí,ale syn to miluje.

Jinak super téma,díky za nápady :P[barva=darkred][/barva]

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
22.2.06 16:03

Ahoj,

taky mám jeden super recept na ryby.
Libovolnou rybu (nebo filety) osolíme a obalíme v hl. mouce smíchané s kořením na ryby.
Na pánvičce opečeme šunku na nudličky a žampiony.
Do zapékací misky dáme obalené filety, na ně směs žampionů a šunky. Posypeme tvrdým nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou.
Pečeme tak půl hodiny.

Příloha jakákoli co máte rádi k rybám.
Dobrou chuť
 Komka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
22.2.06 17:25

Ahoj holky, recepty jsou skvely, nektere uz jsem vyzkousela a chutnaly :D pridavam taky jeden a to lasagne:

platy na lasagne
maso mlete
spenat
zampiony
zakysana smetana
tvrdy syr
kecup
 sul

osmahnu maso na panvi jako kdybych delala maso na spagety, pridam sul, trochu kecupu, aby byla omacka. Na dno zapekaci misky pokladam plat, maso, plat, spenat, plat maso + zampiony, plat maso, jak to vyjde a nakonec nahore vse poleji zakysanou smetanou a nastrouhanym syrem, pecu tak cca hodinu, je to lahodny! Platy nemusi byt uvarene, udelaji se samy, nasaknou omacku z masa, proto je dulezite mit maso s kecupem, aby to bylo dost tekute a mohla se omacka s masem vsaknout.

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
22.2.06 21:32

Ahojky,

přispívám taky trochou do mlýna:

Kuřecí řízek Ondráš

1 porce: 100 g kuřecích prsou, sůl, 150 g těsta na bramborák, tuk na smažení
Těsto: 1 jemně nastrouhaný oloupaný brambor, 1 vejce, 1 stroužek česněku utřeného se solí, pepř, majoránka, hl. mouka dle
potřeby /asi 1 lžíce/

Plátek masa naklepeme, mírně osolíme + gril. koření a po jedné straně potřeme brambor. těstem. Potřenou stranou dáme řízek smažit, stejně potřeme druhou stranu a maso obrátíme. Smažíme dozlatova.

Rychlé tvarohové koblížky

1 kostku tvarohu, 4 vejce, 1/2 skleničky mléka a 2 lžíce rumu utřeme. Potom přidáme 2 sklenky pol. mouky, prášek do pečiva a vše důkladně promísíme. Lžící vykrajujeme nepříliš velké noky - při smažení v rozpáleném tuku nabudou do velikosti klasických koblížků. Ty obalíme v moučkovém cukru a podáváme s čajem či kakaem.

Krůtí stehna na víně

4 krůtí stehna, 5 stroužků česneku, 40 g slaniny, 3 cibule nahrubo, 250 ml vývaru, 50 ml oleje, 150 ml bílého vína
směs: 50 g rajč. protlaku /či kečupu/, šťáva z 1 citronu, pepř, kmín

Stehna prošpikovat slaninou, půleným česnekem,osolit a potřít směsí. Nechat 12 hod. odležet. Na pánev rozpálíme olej, dáme stehna 2 min. opéct, aby se uzavřely póry. Posypeme cibulí, zalijeme vývare, pečeme 60 min. Během pečení podléváme vývarem a vínem.

Smažené špagety

1 balíček špaget, 40 dkg cihly, 4-5 vajec, salám vysočina /na kostičky/ asi 20 dkg, sůl, pepř
Zlomíme špagety na 1/2, uvaříme, raději měkčí. Po zcezení do horkých špaget nastrouháme sýr + syrová vejce + salám + pepř +sůl. Zamícháme a smažíme na oleji placky.

DOBROU CHUŤ PŘEJE JITKA

P.S. Dejte vědět, jestli vám chutnalo :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
23.2.06 17:21

Tak přidám jednu rychlovku.

Přírodní kotlety

Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a pečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s vařenými fazolovými lusky, které přelijeme zpěněným máslem s česnekem.

Rychlé a dobré

Zítra budu zkoušet ty lasagne o něco víše. Dofám, že se mi povedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
23.2.06 17:22

Ježíši, samozřejmě výše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie