Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj Holky,zkoušela jsem masíko s hermelínem a Ivčo-mmmm,to byla mňamka.
Taky přidávám jeden svůj-bez názvu-no, abych se nechlubila cizím peřím-vymyslel ho můj švagr,ale ten se na emimi určo nedostane tak píšu já:
ZAPÉKANÉ TĚSTOVINY
balíček těstovin
20dkg Nivy žampiony
cibule
kuřecí prsíčka
kořenící směs Špagety,sůl
20dkg eidamu
1 šlehačka
Zpěníme cibulku na oleji,přidáme na nudličky nakrájené kuřecí prsíčka, žampiony nakrájené na plátky, osolíme a okořeníme.Opékáme až je masíko měkké.Uvařené těstoviny scedíme,smícháme s nivou a vmícháme směs s masem.Dáme do vymaštěného pekáčku zasypeme nastrouhaným eidamem a zalejeme šlehačkou.Zapečeme.
Kalorické,ale bašta.Dobrou chuť!!! ![]()
Ahoj Lenka
Ahj holky,
přidám také receptíky:
kuře na ananasu-
kuřecí prsíčka nakrájená na nudličky
sojovka
ananas podle chuti
1smetana špetka kari
případně ananasový džus špetka soli
maso pokud možno naložím do sojové omáčky-té podle chuti-já jí dávám dost.Není-li čas,pak jen smíchám se sojovkou,orestuji na pánvi,trošku osolím,přidám kari, ananas na kousíčky,trošku restuji,aby ananas splynul se sojovkou.Když je maso měkké,zaliji smetanou a ještě dochutím šťávou z kompotu,džusem a sojovkou.Podávám s rýží-jasmínovou, kari rýží
Lze dělat i prsíčka vcelku-ty potřu sojovkou,osolím-je-li třeba, rozložím ananas-klidně i plátkový, dám na chvíli péct do trouby,po chvíli zaliji smetanou a před koncem posypu ještě sýrem.
Treska po švédsku:
800g tresky-lze i filé
4 větší mrkve
2 pórky,lze i cibule
2 kys.smetany
strouhaný sýr
sůl,pepř,olivový olej
petželka
provensálské koření
pažitka
mrkev nastrouháme,pórek nakrájíme-obojí orestujeme na pánvi.Poté dáme do zapékací nádoby vymazané oliv.olejem.Na to dáme tresku,osolíme,opepříme a pečeme v troubě 15minut.
Mezitím smícháme kys.smetanu s bylinkami,přidáme trochu soli a pepře, touto směskou zalijeme tresku tak,aby byla celá přikrytá,posypeme sýrem a pečeme dalších 15min.
Ve Švédsku to baští s rýží,ale mě to s rýží moc nechutnalo,takže jsem si udělala citronové brambory či jakékoliv jiné nejlépe pečené brambory.
Je to úžasné, i když mnohé zarazí mopžná kombinace mrkev X ryba
Citronové brambory: Brambory oloupeme,rozkrájíme na měsíčky ala americké br., v hrníčku smícháme šťávu z 1 citronu, česnek/1-2stroužky/, bazalku.Zalijeme tím brambory, osolíme a pečeme v troubě. Mňam
Lisa
Tohle je super téma! Tak já přidám zase náš oblíbený receptík:
Bramborová pizza
Oloupaná brambory nakrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi vymazaný plech. Na oleji si zpěníme cibulku, přidáme nadrobno nakrájenou šunku a zakysanou smetanu. Celou směsí zalijeme brambory. Nezapomeneme přidat podravku. Poté vrstvíme salám posypeme nakrájenými rajčátky okurkami, žampiony. Okořníme směsí na pizzu a přidáme kousek másla, posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Podáváme s paprikou, nebo jinou zeleninou.
Výhoda tohoto receptu je, že na bramborový základ můžete dát cokoliv co máte rádi, třeba tuňáka, hermelín, nebo i kousky masa. Fantazii se meze nekladou. Tak přeju dobrou chuť.
Kitten
Ahojky, miluju vaření
, tak také něco oblíbeného přidám:
KUŘE S MRKVÍ A KEČUPEM
1 cibule
2-3 velké mrkve
1 kečup
1 kuře
sůl, kari, paprika sladká
Na dno pekáče nebo římského hrnce dáme nakrájenou cibuli, na ni nastrouhanou mrkev, poklademe naporcovaným kuřátkem, osolíme, posypeme kari a paprikou a zalijeme kečupem, já ho tam dám asi 1/2, pak doleji skleničku vodu, promíchám a zaleju s tím celý hrnec. Navrch dám pár plátků másla. Upečeme v troubě. Jako příloha je moc dobrá rýže.
A co něco sladkého?
SAMETOVÁ ROLÁDA
6 bílků a 6 žloutků
4 lžíce moučkového cukru
4 dkg kakaa
Bílky ušleháme hodně do tuha, vmícháme lehce cukr a pak opatrně jeden žloutek za druhým. Nakonec kakao.
Pečící papír namastíme máslem, rozetřeme těsto a pomalu upečeme. Po vyndání hned zarolovat - s papírem, necháme vychladnout. Plním buď šlehačkou nebo krémy, podle chuti.
No mohla bych psát naše oblíbené dobrůtky do rána, vařím ráda, stále a ještě raději peču sladké.
Takový Harlekýn dělám asi 8× do roka, a už jste jedly pudinkové řezy, co se musí nechat v lednici odležet alespoň 3 dny? No vydržte to! Pak milujem řezy s čokoládovým pudinkem a zakysanou smetanou - to se celé peče, nanukové řezy s ořechy jsou asi klasika. Pak si potrpíme na studené saláty, většinou těstovinové. Jak já můžu mít 50 kg, to nechápu.
![]()
Dobrou chuť! Ája
A jedna rychlovka: ZAPEČENÉ BRAMBORY S BROKOLICÍ
1 kg brambor
40 dkg brokolice
40 dkg pěkné anglické nebo uzeného masa
1 velká cibule
20 dkg aidamu
sůl
Brambory oloupu a normálně uvařím, ( nerozvařit!) brokolici napařím, cibuli osmažím do zlatova i s masíkem.
Na dno pekáčku vrstvu brambor, posypeme brokolicí, a směsí cibule a masa. Střídáme, dokud máme ingredience. Přiklopím a zapeču v troubě, posypeme nastrouhaným sýrem.
Ahoj holky,
uz sem dvakrat delala makovou babovku a je opravdu vyborna. Jedine, co sem pozmenila je mnozstvi cukru, misto 2 hrnku davam jeden a prijde mi to tak akorat sladke (podotykam, ze sladke miluju, ale i tak mi poprve ty dva hrnky prisly opravdu hodne preslazene).
Jinak mak kupuji mlety, takze pohodicka ![]()
Eva
Holky, co rady varite - Vitana hleda nekoho na www.sikovnakucharka.cz . Zni to zajimave. Puvodne jsem se chtela prihlasit, ale pak me manza fotil na CV, no 50 fotek na vsech jak d…, tak to vzdavam ![]()
Ted byl v Apetitu recept na pravy medovnik, zitra ho vyzkousim a kdy se povede, predam dal ![]()
Smailinko, já tady slintám na klávesnici. Ta sametová roláda je skvělá a navíc bezlepková, taky ji peču a plním višňovým Daniem. Nemohla bys sem vrazit recept na Harlekýn a pudinkové řezy, co se musí nechat v lednici odležet alespoň 3 dny? Ať zas můžem přibírat. A těch tvých 50 kg je pěkně nespravedlivých
, máš metabolismus hořícího baráku
. Dík makina
Děkuji všem za pochvalu na kuře na hermelínu
Právě se chystám na králíka po kanadsku, tak zítra písnu reference ![]()
Přihodím další recept:
MASO S JABLKY
2 lžičky sojovky, 2 lžičky worchesteru, 50 g másla, 25 g cukru, sůl, pepř, 4 kotelty, 1 jablko na kolečka bez jádřince
Ten recept je z kuchařky do mikrovlné trouby, dělám to v ní napůl
sojovku, worchester, máslo, cukr, sůl, pepř vaříme v mikrovlné troubě 1 minutu na maximum (můžeme vařit i na sporáku, kdo nemá mikrovlnku, je potřeba, aby se máslo rozpustilo a v něm se roztekly a propojily všechny ostatní pří:,–(y).
Vzniklou omáčkou potřeme maso a pečeme v troubě, maso obracíme a potíráme omáčkou, ke konci (tak 10 min před dopečením) přidáme jablka potřené omáčkou.
Příloha: brambor nebo jenom chleba
Ivča_K
PS: Všem kuchařkám zdar, zkouším vaše recepty jeden po druhém ![]()
Ivco, tak jsme dneska zkusili to tvoje kure na hermelinu - mnam, je to dobrotka a zustalo i na zitrek, takze nemusim varit juchuuu.
Marka + Marketka
Ahojky, tak jsem tu zas s nějakou dobrotou.
Mikino, dík, ten hořící barák mě dostal, smála jsem se půl hodiny.
Ta roláda je fakt výborná, já jí plním šlehačkou s jahodami, už aby byly!
PUDINKOVÉ ŘEZY
20 dkg Hery
60 dkg polohrubé mouky
7 lžic mléka
15 dkg cukru
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
Na vále vytvoříme těsto, vyválíme 2 placky, upečeme zvlášť.
Krém: 1 l mléka, 2 lžíce hrubé mouky, 2 vanilkové pudinky, 20 dkg cukru, 4 lžíce rumu, 16 dkg másla. Svaříme.
První placku si dáme do hlubokého plechu, na ni nalijeme ještě horký krém, přiklopíme druhou plackou a mírně zatěžkáme celou placku, jinak by se zvedly rohy. Já mám například stejně velké plastové prkýnko. Přikrejeme čistou utěrkou a šoupneme do lednice.
Poleva: 20 dkg cukru moučka, 2 a 1/2 lžíce citrónové šťávy, 3 lžíce horké vody. Hezky ušleháme ručně do hladka a nalijeme na buchtu. Dáme opět aspoň na pár hodin zpět do lednice. Tak a zase čekat a pak nakrájet na úzké obdélníčky.
HARLEKÝN
na kulatou formu 24 cm:
18 dkg cukru
4 lžíce horké vody
4 vejce
4 lžíce kakaa
15 dkg hrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Cukr, žloutky, vodu a kakao ušleháme, pak přidáme sníh, prášek do pečiva a mouku. Upečeme.
Jíška: 10 dkg másla, asi 3 vrchovaté lžíce hladké mouky, min. 1 sklenice mléka (dělám ji od oka, tak aby byla dostatečně hustá). Necháme vychladnout.
Ušleháme 10 dkg cukru moučka, 10 dkg másla, 1 celé vejce a 3 lžíce kakaa, pak postupně přidáváme jíšku a zašleháme.
Korpus uprostřed rozřízlý potřu krémem, spojím, potřu celý nahoře i po stranách. Nahoře zdobím 1 bílou a 1 pařížskou šlehačkou.
Hodila jsem i fotku do fotogalerie.
Přeji dobrou chuť! Ája
Ahojky holky!
Tak jsme dneska s manželem udělali taky to kuře s hermelínem a smetanou a bylo fakt super! ![]()
Moc nám to chutnalo ![]()
Určitě jsme to nedělali naposledy ![]()
A já taky jeden přidám.
Medvědí tlapky
50 dkg vepřového nebo kuřecího masa nakrájet na malé kousky, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce worcestru, 2 lžíce magi, 2 lžíce oleje, 1 cibule nakrájet na malé kousky, 1 lžička papriky sladké, špetka pepře a soli, 1 lžička kari, 1 vejce.
Vše promíchat dohromady a pak lžíci nabíráme placičky a smažíme.
Tak dobrou chuť ![]()
Pak napiště, jak chutnalo.
Lilinka
Teda smailinko
Ty jsi cukrářka
Mňam asi se do toho taky pustím, ale nevím jestli se mi povede tak nazdobit…
Ahoj, přidám dvě kuřata:
Kuře na čtvrtek
Ingredience: 1 kuře, 2 stroužky česneku, sůl, 1/8 másla
Kořeněná omáčka: 1/2 šálku nakrájené cibule, 1/2 šálku kečupu, 1/4 šálku vody, 1 lžička soli, octa, cukru, worchesterové omáčky, chilli koření, 1/2 lžičky pepře
Postup přípravy: Naporcujeme si kuře na 4 díly, osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme máslo, česnek, trochu citronové šťávy a polejeme kořeněnou omáčkou.
Kořeněná omáčka: všechny uvedené ingredience společně povaříme asi 10 minut. Potom spolu s kuřetem pečeme asi 1 hodinu. Jako příloha se hodí hranolky, rýže, brambory, kaše ale i pečivo.
Česnekové kuře se sýrem a se šlehačkou
Postup přípravy: Kuře nasekáme na menší porce, osolíme a naskládáme do tukem vymazaného pekáče. Česnek nakrájíme na tenké plátky a posypeme jím porce kuřete, vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Pečeme v mírně teplé troubě asi 45 minut do zlatohněda. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.
Dobrou chuť!
Holky já se hodně nechám inspirovat na http://www.vareni.cz/ je to tam perfektně udělané, přehledné a můžete si jídlo vyhledat podle doby přípravy, ingrediencí, druhu nebo podle toho jaká je to kuchyně. Navíc je tam hodnocení, takže se nemusíte bát, že uděláte něco hnusného ![]()
Ahoj holky, tak si tady pročítám vaše recepty a už se těším až je vyzkouším. Také vám „přihodím“ jeden - je to na rychlou buchtu. Je taková obyčejná, ale moc dobrá.
Trojbarevné řezy:
utřeme jednu Heru s 25 dkg cukru, přidáme 5 celých vajec, vanilkový cukr, kelímek kysané smetany a nakonec vmícháme 30 dkg polohrubé mouky promísené s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na tři části a každou z nich obarvíme jedním pudinkovým práškem - vanilkovým, kakaovým a třeba malinovým. Na vyšší plech, vyložený papírem na pečení, děláme lžicí střídavě barevné kopečky - nespojujeme je, spečou se teplem. Po upečení polijeme ještě horké těsto rumem (10-15 polévkových lžic). Po vychladnutí potřeme povrch čokoládovou nebo jinou polevou a dáme ztuhnout.
Dobrou chuť.