Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
mám příští týden narozeniny a chci udělat dort s pařížským krémem a čokoládovou polevou. Už se vám někdy povedla? Já ji mám buď ukázkovou ( před rozřezáním
) ale pak dort nejde nařezat, poleva se na něm láme ve velkých kusech, i když nůž namáčím do studené vody a kazí výsledný dojem
. A nebo ji mám takovou matlavou, když ji dělám z čokolády na vaření, ta zas není tak hezky hladká, zato se lépe krájí, i když taky to není nejkrásnější
Měla jsem hotovou polevu Carlu, co se ohřívala v obale,ale taky to nebylo ono. A co čokoládové figurky ze stromku, nešly by nějak zužitkovat, nikdo to u nás nejí (dostali jsme je) kromě starší dcery a ta sama 500g nesní (teda doufám
)
Budu ráda za vaše rady
Zdraví Hela
Milá Heluso,
vše nej k narozkám. Jeden tip - zkus nůž raději namáčet do teplé vody. Snad by to mohlo pomoci.
V
Heluš a jak tu polevu děláš? Já dělám vždy z čokolády na vaření, jen do ní přidám trochu másla nebo nějakého tuku, co mám doma a dám do mikrovlnky roztavit (pozor, nesmí se spálit), rozmíchám a je to.
Heluš a jak tu polevu děláš? Já dělám vždy z čokolády na vaření, jen do ní přidám trochu másla nebo nějakého tuku, co mám doma a dám do mikrovlnky roztavit (pozor, nesmí se spálit), rozmíchám a je to.
Ahoj holky,
díky za odpověď,zrovna tvořím
Vymyslela jsem , že to i tím pařížským krémem potřu a uhladím a vyhnu se problémům s polevou a s krájením. Na boky mám čokoládovou rýži nebo kokos od vánoc.
zdraví Hela
Ahoj, já na pařížský dort sypu strouhanou čokoládu. Jinak, čok. poleva je krásná pokud čok. na vaření rozpustíš v 100% tuku a přidáš trochu kakaa (přesátého). Vše rozpouštěj ve vodní lázni. Krájí se rozhodně a jedině s nožem namáčeným do horké, takřka vařící vody!!! Aby to nepopraskalo, tak je dobré každý řez ukrojit s namočeným nožem. Takže je praktické mít jeden ve vodě a druhým zrovna řezat. A střídat to. Tak ať ti to fajn dopadne. Ziza.
no, to je těžké, dělám to oka…ale zhruba na 100g čokolády tak 50 g tuku…ale to je opravdu odhad…podstatné je, aby čokoláda byla tekutá, ale ne moc řídká. Optimálního poměru dosáhneš buď přidáním čokolády nebo tuku. Pa,Ziza.