Oblíbené recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2114
1.4.06 16:19

Ahoj, tak jako dalsi sem zkusila Pudinkovou babovku od Kacatka a hruza :evil: Vubec mi nevyrosla, byla z ni takova placka strasne mastna no uz je v kosi. Delala sem ji presne podle receptu. Nevite co sem tedy udelala spatne :?: A zrovna babovky mi dou :? Diky. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
1.4.06 20:49

ahojky Sany,
taky jsem ji chtěla zkusit, ale zarazilo mě to složení. Stále si myslím, že tam musí něco chybět. Přidám recept na buchtičku, co jsem pekla zrovna včera večer, je docela „jedlá“:

Buchta s tvarohem

20dkg cukr moučka
4 žloutky
3/4 hrnku oleje (klasický čajový hrnek asi třídecový)
tohle všechno utřít do hladka a přidat

30dkg polohrubé mouky
3/4 hrnku vody
1 prášek do pečiva
trošku citronové kůry (nemusí být)
zamíchat a nakonec přidat sníh ze 4 bílků

vylít na vymazaný a vysypaný plech a do každého pomyslného čtverečku dát lžíci rozdělaného tvarohu (2 měkké tvarohy s troškou mléka, cukru a jedním vejcem).
Trouba na 180st. cca 35 min. (do zlatova)

a ještě přidám recept na medový dort z mládí mojí babičky:

5dkg Hery
15dkg cukru krystal
1 celé vejce
2 lžíce medu
7 lžic mléka (někdy dám o 1-2 víc)
1 lžička jedlé sody
1/2 kg hladké mouky
Třeme tuk a cukr, přidáme vejce, med, mléko a mouku se sodou. Zpracujeme těsto a já ho nechám v sáčku v lednici do druhého dne. Pak si ho rozdělím na 3 placky, které vyválím na velikost plechu, na pečícím papíru postupně upeču (při cca 150st. - jsou za chvilku). Když vychladnou tak trochu ztvrdnou. Rozdělám si dva balíčky vanilkového krému od Dr.Oetkera (krém je bez másla), natřu na placky, trochu je zmáčku, nahoru natřu krém a posypu rozemletými oříšky (někdy Grankem). dám do velké igelitky do lednice na 24hod. Mňam, mňam, jsou moc dobré a není to zas tak moc pracné, jak se zdá. Babička dělala určitě poctivě máslový krém, ale já si to chtěla zjednodušit a dortík „zlehčit“. Taky jsem zkusila upéct ho jako klasický dort - moc dobrý, vyšlo to na 6 kulatých placek vykrojených podle dortové formy.

pa pa a dobrou chuť

Pajuska

P.S. zkusila jsem už spoustu receptů, které tady mamči píšou a zatím s velkým úspěchem. pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
1.4.06 20:55

Ještě přidám recept na hodně rychlou pomazánku pro taťuldy (nám teda chutná celé rodině, ale víte co se říká o celeru!!!):

koupím menší celer, nastrouhám ho, přidám tak 5 stroužků rozmačkanýho česneku, bílý jogurt (někdy do toho tajně mixnu trochu majolky), trošku vegety nebo podravky a šupky s tím na plátky celozrnný bagetky. Když to budete chtít mít barevnější, přistrouhejte trochu mrkve.

Pajuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
2.4.06 13:10

Sany , v tom receptu od Káčátka není žádná mouka, nebude to náááhodou tím 8O :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
2.4.06 13:32

Ja tu babovku pekla taky a presne podle receptu a vyrostla mi. Ale abych se priznala, nechutnala mi, protoze proste chutnala po sladkych pudinkovych vajickach. Ze by tam chybela mouka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
2.4.06 14:00

Podle mě tam mouka prostě chybí, přece nemůže být bábovka jen z vajec, tuku, pudinkových prášků a cukru 8O Navíc je tam napsán i prášek do pečiva, a ten se přece vždy rozmíchává v mouce a až pak se přidá k ostatním surovinám, aby to pěkně naběhlo.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
2.4.06 16:25

Radu, Aladina: slozeni me taky zarazilo ale rekla sem si ze to tak proste je, mozna tam ta mouka opravdu ma byt. Ale zkouset to nebudu.

Kacatko: tak jak je to s tou Pudinkovou babovkou, opravdu je slozeni spravne :?:

Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
3.4.06 10:34

Ahojky, já dělám pudinkovou bábovku dost často protože manžel ji má rád, ale pouze teplou :D
Jinak tam mouka opravdu nepatří, místo mouky je tam ten pudink. Nevím jak byl ten recept já mám takový:

4 žloutky
1 sklenička moučkového cukru
1 sklenička oleje
4 pudinky
1/2 prášku do pečiva
4 bílky na sníh

Achesa a Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.4.06 10:44

pudinková bábovka

holky, fakt to je dle toho receptu - ten pudink nahrazuje škrob( když se kouknete na krabičku solamylu, je tam recetp na babovku bez mouky a misto toho se dava prave ten škorb- babovku jsme dělala dle uvedeneho receptu zde, bez jakekoliv mouky a byla dobra, i když na muj vkus prulis olejovita - priste bych dala min oleje a misto toho rum ci mleko, ale hlavne je pekelne rychla. takze se toho nebojte a pilne pecte. porad si slibuji, ze vam sem napisi taky par rychlych receptu, ale moc nestiham, ale je to vplanu. jinak za vsechyn recepty dik, postupne je zkousim a vetsinou jsou velmi zdarile

A kotlety v pekacku asi znate, co?
pro jistotu-mnozstvi co osoba to kotleta( ale lze i kureci rizek, atd)
Dno pekacku pokryjte syrovou nakrajenou bramborou( bramborami) - dle poctu stravniku zvolte velikost pekace, na to pokladte syrovou kotletu nebo kureci rizek a hojne posypte zeleninou - nejlepe porek, ci cibulka nebo syrova brokolice( vse syrove - ruzne obmeny dle pouzite zeleniny). pak zalijte smetanou na vareni, tak aby minimalne brambory byly plne ponorene. pekacek priklopte a pecte cca 30 minut na 180-220C. pred dodelanim naypte hojne nivy na smes a pecte jeste cca 10 minut. pokud nebudete pouzivat nivu, pak je treba maso i brambory posolit, opeprit a i jinak muzete ochutit( ja kdyz nedavam nivu, tak maso nalozim do oleje s provens. bylinkami a brambory silne bylinkami posypu.. to je uz dle fantazie kazde z vas)
je to dbre a hlavne rychle a kdyz zbyde , je to desne chutne i studene…
mejte se
Sutka
A co tahle nejaka dobra jarni nadivka???? mate vyzkouseny recept???

• Citovat
  • Upravit
200
3.4.06 21:04

Ahoj kuchařinky,
zkoušela některá z vás Tvarožník z pořadu Pod pokličkou? Tchyně si ho tento víkend prubla a je vážně vyníkající! Nejen, že skvěle vypadá, ale byl během chvilky fuč, až jsme obě dvě hleděly jako z jetele 8O :D

Tvarožník

půl kg tvarohu, 70g tuku, 150g cukru, 4 lžíce krupice, 6 vajec, půl prášku do pečiva, vanilkový cukr, meruňkový kompot, hrst mletých ořechů např. mandlí)

Z tvarohu, tuku, cukru, krupice, prášku do pečiva, vanilkového cukru a tří žloutků zamíchejte těsto, do kterého přidejte třetinu sněhu ze šesti bílků. Zbytek použijete na oblohu. Hotové těsto rozprostřete na plech či pekáč vyložený pečícím papírem a pečte dozlatova. Hotový tvarožník jde bez problému sníst bez oblohy, ale s ní, to je hotová báseň. Stačí, když okapané meruňky pokladete na tvarožník, překryjete sněhem a posypete ořechy a na pár minut vložíte do trouby zapéct.

MŇAM!!!

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
3.4.06 21:06

Ahoj kuchařinky,
zkoušela některá z vás Tvarožník z pořadu Pod pokličkou? Tchyně si ho tento víkend prubla a je vážně vyníkající! Nejen, že skvěle vypadá, ale byl během chvilky fuč, až jsme obě dvě hleděly jako z jetele 8O :D

Tvarožník

½ kg tvarohu, 70g tuku, 150g cukru, 4 lžíce krupice, 6 vajec, ½ prášku do pečiva, vanilkový cukr, meruňkový kompot, hrst mletých ořechů např. mandlí)

Z tvarohu, tuku, cukru, krupice, prášku do pečiva, vanilkového cukru a tří žloutků zamíchejte těsto, do kterého přidejte třetinu sněhu ze šesti bílků. Zbytek použijete na oblohu. Hotové těsto rozprostřete na plech či pekáč vyložený pečícím papírem a pečte dozlatova. Hotový tvarožník jde bez problému sníst bez oblohy, ale s ní, to je hotová báseň. Stačí, když okapané meruňky pokladete na tvarožník, překryjete sněhem a posypete ořechy a na pár minut vložíte do trouby zapéct.

MŇAM!!!

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
4.4.06 15:16

Přihodím receptík na kuřecí řízečky, zase nám to mooooooooc chutnalo:

4 kuřecí řízky, 2 jablka, sůl, drcený pepř, kari, pomerančový džus
Kuřecí řízky osolit, opepřit a posypat kari, smažit na pánvi, až jsou hotové, do výpeku dáme jablka, oloupaná a nakrájená na osminky, osmahneme a zalijeme pomerančovým džusem (asi 400 ml). Mícháme dokud se asi polovina džusu nevypaří. Na kuřecí řízky poklademe jablka a polijeme šťávou. Výborné s bramborem na jakýkoli způsob.

Dobrou chuť
Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
5.4.06 12:42

Ahojky,

tak jsemzkoušela kočičí maso a trojbarevné řezy - obojí je výborné, úspěch to mělo i u manžela, a ten je náročný!

U těch trojbarevných řezů bych možná místo malinové (červené) složky udělala ořechovou, ale to záleží na chuti.

Díky za supr receptíky,

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
5.4.06 20:44

Ahojky.

Tak sem hodím pár omáček na těstoviny, gnocci, tortelíny......

Špenátovou omáčku dělám taky. Hodně špenátu(nahrubo nasekaný se smetanou), česnek, smetanu a 4 taveňáky. Trošku soli a pepře.

Druhá: orestuju šunku, zakapu sojovkou(dost), wolchesterem a přidám kukuřici. Zaleju smetanou a přidám nastrouhaný sýr. Nakonci přidám ještě pórek, promíchám a vypnu, aby zůstal křupavý.

Třetí: svařím smetanu, přisypu parmazán a ke konci přidám hodně bazalky.

Čtvrtá: kuřecí maso orestuju, přidám dižonskou hořčici(celkem dost) a taky orestuju. Přidám trochu sojovky, wolchesteru a pepře. Zaliju smetanou a necham povařit. Ke konci přidám bazalku.

Nebudu se zlobit, když sem nějakou přidáte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
6.4.06 13:15

Nám jedou hermelínové brambory:
Ingredience: brambory, hermelín, niva, šunkový salám (nejlépe krájený), cibule, sýr na strouhání pepř, sůl, smetana

Postup přípravy: Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky stejně jako hermelín, nivu, šunkový salám. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Vše smícháme opepříme mírně osolíme vložíme do pekáčku a zalijeme smetanou. Před koncem posypem sýrem a dopečeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí