Jak se vaři cizrna?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
173
16.1.06 19:52

Jak se vaři cizrna?

Ahoj holky,
nevíte jak se vaří cizrna?Všude jsem četla jinou dobu namáčení i jinou dobu vaření, tak nevím, jak se do toho pustit.
A je vhodná i pro 18m dítko?
Díky
Bodlinka a Veru 18m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2518
16.1.06 19:59

Zkus se podívat sem , je to dost zajímavý:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
16.1.06 21:25

Já z cizrny většinou dělám chumus. Nechávám ji přes noc namočenou a pak vařím asi 1-1,5h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
16.1.06 21:51

Když ji nestihneš namočit, můžeš ji uvařit v papiňáku - asi hodinu. Já ji dělám zrovna s masem.
Dítěti bych ji dala až staršímu, může dost nadýmat. Z luštěnin se dává nejdřív červená čočka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
16.1.06 22:16

Ahoj.

Jednou jsem to řešila se Zuzkou od nás v deníčku (však ji znáš, jsi od nás) a došly jsme k tomu, že už ji dávat můžu. Takže už ji dávám. Ne dlouho. Není tak nadýmavá jako ostatní luštěniny. Dávám jen trošku a tak 3× za měsíc. Tlakáč nemám, tak namáčím přes noc v lednici a pak asi hodinu i dýl vařím. Až je prostě měkká. Ostatní luštěniny budu dávat až za pár měsíců.....Jestli se bojíš nadýmání, tak ji propasíruj přes sítko. Konzultovala jsem to i ve zdravé s majitelkou, která má stejně staré dítko a dává už dávno. Já jsem začala z opatrnosti později než ona.

CIBULKA+ ŠIMONEK skoro 18m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
16.1.06 22:21

Jo a ještě jsem chtěla napsat, že jak k cizrně, tak k červené čočce vždy do jídla přidávám i kousek hlízy fenyklu, který působí proti nadýmání. Mám to vyzkoušené na sobě, manželovi i synkovi…Cizrnu ale zatím jen přidávám do jídla. Jako hlavní samostatný chod ji nedávám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí