Oblíbené recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5891
27.1.06 16:04

dort ze zakysane smetany :

3-4 kelimky kys.smetany
1 jogurt
1-2 vanilkove cukry
balicek piskotu
hrozny svetle ci mandarinky z konzervy…

do dortove formy dame folii, dno poklademe huste piskoty,ovoce,kys.smetanu smichanou s jogurtem a vanilk.cukry, a opet piskoty,ovoce, smetana, a nekdy vyjde jeste jedno patro, koncime piskotama..dame do lednicky ci nekam do chladu, za 5 a vice hodin - ztuhne to,piskoty natahnou vodu z kys.smetany a ovoce a krasne to cele ztuhne.
vyndame , vyklepneme , tam dobra ta folie,tu oddelame a muzeme nazdobit slehackou a strouh.cokoladou…

lze dat jen 2 kys.smetany,trochu jogurtu,vanilk.cukr,pak bude dort maly tak pro 2 lidi..

delam to pro navstevy, pri oslavach a to mame v rodine kazdy mesic neco a vzdy uspech. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
27.1.06 16:33

Tak taky něco přidávám.

KRÁLÍK PO KANADSKU

Potřebujeme:1naporcovaný králík(dá se použít i vepřové maso), 1/2 másla, 1 větší cibule, 3str. česneku, 1lžíci cukru, 1lžíci sojové omáčky, 1/2 lžičky chilli, 1/4 lžičky pepře, 1 lžička soli,1sklenička kečupu, 1 lžička octa.

Máslo rozpustíme s pří:,–(ami. Necháme jakoby karamelizovat. Poté vypneme a necháme schladnou. Maso do směsy naložíme a necháme 24hod. uležet. Druhý den upečeme v troubě. Příloha - hranolky, rýže, br. knedlík.

Je to ňamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
29.1.06 16:25

Zkusila jsem dnes ten první recepty od Ivca K. , kuře s hermelínem a zakysanou smetanou, a bylo to výborné. Manžel se jen oblizoval. Vřele doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
29.1.06 18:12

Kuřecí prsa se smetanou a gnochi
Koupím gnochi - bramborové noky (hodí se do horké vody a během minuty vyplavou a jsou hotové)

Kuřecí prsíčka pokrájím na kousky, dám na teflonku osmahnout do měka.
Přidám kari, smetanu a ohřívám dokud se smetana neohřeje. Úplně na konec přídám stroužek česneku „na vůni“ :-)

Koření lze obměňovat a do omáčky lze přidat i strouhaný eidam. Omáčka se potom zajímavě „táhne“ :wink:

Celková doba přípravy cca 20 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
30.1.06 12:23

Holky, dělala jsem včera Václavovy řízky a je to mňamka, manža se přežral až praskal. Doporučuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
30.1.06 12:44

gnochi

Já jsem taková kuchařka za groš kudla :) ale jak to čtu, tak jsem si vzpomněla taky na jeden vynikající recept s Gnogchi. (kupujem v plusu, z toho balíčku se najím já, manžel i syn). Omáčku děláme podle jednoho jídla v naší oblíbené italské restauraci - ve smetaně smíchané s mlékem rozpustíme všechny možné sýry, co máme v ledničce - kromě eidamu, ten nadělá hrudky. Pak se tam přidá utřený česnek a rozpustí několik porcí sekaného mraženého špenátu (normálně se prodává, je na takové větší kusy slisované do takových hrudek). Špenátu klidně víc :) a neměl by se moc pak už vařit, ať tam je pokud možno co nejvíc vitamínů. Je to ŇAM!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
30.1.06 13:03

Pro nás maminy na „dovolené“ :wink:, kdy je času málo, posílám jeden rychlý, levný a hlavně dobrý obídek.
Tuňák s těstovinama
1 cibuli na kostičky a 2 menší mrkve nastrouhat nahrubo a krátce podusit na oleji, přidáme 2 lžíce kečupu, podlijeme 1/2l vývaru ze zeleninového bujonu a vaříme 5-10min. 2 plechovky tuňáka v oleji osušíme na sítku, nakrájíme na kousky, přidáme k zelenině a dochutíme solí a pepřem. Než se uvaří těstoviny, omáčka je hotová a navíc moc chutná bašta, Tery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
30.1.06 14:46

Aj ja mam jeden zaujimavy recept, je to tuniak na brasky sposob.

Potrebujeme: 600g zemiakov, 2 konzervy tuniaka, 5 vajec, cesnak (ja robim bez), cibulu, sol mlete korenie, struhanku

Zemiaky pokrajat na tenucke hranolceky (naozaj tenucke, tensie ako klasicke hranolceky), oprazit na oleji. Urobit zmes tuniak, cibula, cesnak, sol, korenie a orestovat 5 min na oleji, potom pridat oprazene zemiaky a 3 vajcia. Dat do skla a poliat 2 rozslahanymi vajciami. Vrch posypat troskou struhanky (postruhane suche pecivo - neviem to po cesky). Piect ca 15 min na 180 stupnov.

Je to naozaj vynikajuce !

Miri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
30.1.06 22:19

Holky, o víkendu jsem dělala kuřecí s hermelínem a zakysanou smetanou, k tomu opečené brambory, to vám je lahoda!!!! Fakt super. Makina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
2.2.06 22:47

Dneska jsem delala gnochi od Aprilmouse, byla to basta. Sice bez cesneku (najk ho posledni dobou nezvladam), ale i tak se hned zaradila mezi oblibene, i na testoviny nebo zapekani :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
3.2.06 07:50

vcera delala Vaclavovy rizky, trosku mi to pripominalo bramboraky,asi kvuli cesneku, ten jinde nesnesu, ale me to chutnalo a manzel se olizoval…takze doporucuju.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
3.2.06 09:30

Taky se přidám :)

Pudinková bábovka
4 pudinky
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje
4 vajíčka
3/4 prášku do pečiva

Všechno se smíchá dohromady a upeče. Já ji musím péct obden a vždycky hned zmizí. Zkoušela jsem různé pudinky, ale nejlepší je vanilkový.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.2.06 09:54

ad vvik- mak. babovka

ta babovka byla uzasa( olej jsem castecne nahradila rumem) a nemelo to chybu. mak miluji, jeho mleti mne nebavi, ale tohle je fakt super, Diky sutka

• Citovat
  • Upravit
1666
3.2.06 10:16

Ahojky.

Já vyzkoušela špagety s nivou. Jednoduché a moc dobré. Včera a dnes budou. Kuř. jogurtové řízky. Taky lahoda. Takže nebudu se zlobit, když sem ještě nějaké receptíky přihodíte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.2.06 15:13

Čau holky,
taky přidávám jeden moc dobrý a jednoduchý recept:

Zapékané špagety

Potřebujeme:

• sáček spaget
  • 2 zelené papriky a 3 rajčata
  • konzervu hovězího (nebo vepř.) masa ve vlastní šťávě
  • trocha kečupu
    sůl, pepř, červená paprika
  • strouhaný sýr na posypání
  • uvaříme špagety v osolené vodě s kapkou oleje a mezitím nakrájíme na kousky papriky a rajčata. Otevřeme konzervu a maso taky nakrájíme na kousky. Pak všechno smícháme ve vyšším plechu, přidáme červenou papriku, trošku kečupu, dochutíme solí a pepřem¨. Posypeme strouhaným sýrem a dáme na 20 minut zapéct do trouby.
    je to vynikající :)

Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí