Oblíbené recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1009
28.4.06 14:56

Taky přidám jedem mňam recept. Zpočátku jsem naň koukala divně, ale je to děsná dobrota a dá se to jíst i studené:

KOLOŠVÁRSKÉ ZELÍ
500 g mleté vepřové plece
200 g klobásy
1 kg kysaného zelí
100g rýže
1 cibule
80g sádla
2dcl kysané smetany
cukr, mletá paprika, sůl

Na polovině sádla orestujeme překrájené zelí a propláchnutou ráži. Podlijeme vodou, osolíme, dle chuti osladíme cukrem a dusíme doměkka. Na druhé polovině sádla orestujeme nakrájenou cibuli a mleté maso, dochutíme solí a paprikou, krátce podusíme. Do ohnivzdorné nádoby klademe po vrstvách zelí s rýží, na kostičky nakrájenou klobásu a mleté maso. Nakonec zalijeme smetanou, přikryjeme a necháme dusit v troubě asi půl hodiny.

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
28.4.06 20:43

Ahojky kuchařky :D ,

to je báječná diskuse,mňam,mňam.Úplně mám zaslintanou klávesnici :o Došla jsem tedy teprve ke čtvrté stránce a vše si poctivě zapisuju,jelikož to je jeden dobrý recept vedle druhého!!!!!Jediné co jsem teprve zkoušela bylo kuřecí s hermelínem a opravdu mlaskali jsme celá rodinka.Teda Anetka nám jen tiše záviděla :) Přidávám také jeden rychlý a chutný recept!!

KUŘECÍ SE SÝROVOU OMÁČKOU!

Na 2 porce : 2 kuřecí prsíčka naklepeme přes pytlík,osolíme,opepříme a zlehka zasypeme červenou paprikou.Na oleji osmažit!

omáčka: alespoň 3 (čtverečky,obdélníčky,trojúhelníčky) taveného smetanového sýra rozkvedlat s jednou lžící mléka.Na té pánvy co jsme dělali kuřecí slít olej a to připečené klidně nechat!Na ni nalít ten rozkvedlaný sýr a jednu smetanu ke šlehání a zasypat bazalkou.Vše důkladně smíchat a vařit do té doby dokud omáčka nezhoustne.

My to děláme k hranolkům (123).Pozor,omáčka pak opravdu rychle houstne,chce to tedy rychle servírovat a skonzumovat:-)Opravdu moc dobré!!!!

Já to ještě pro urychlení kvedlám vše najednou v jedné míse (sýr,smetana,bazalka) a pak rovnou liju na pánev.

Dobrou chuť!

Jdu pokračovat v opisování a slintání :roll:

Paulinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
28.4.06 20:45

Ahojky kuchařky :D ,

to je báječná diskuse,mňam,mňam.Úplně mám zaslintanou klávesnici :o Došla jsem tedy teprve ke čtvrté stránce a vše si poctivě zapisuju,jelikož to je jeden dobrý recept vedle druhého!!!!!Jediné co jsem teprve zkoušela bylo kuřecí s hermelínem a opravdu mlaskali jsme celá rodinka.Teda Anetka nám jen tiše záviděla :) Přidávám také jeden rychlý a chutný recept!!

KUŘECÍ SE SÝROVOU OMÁČKOU!

Na 2 porce : 2 kuřecí prsíčka naklepeme přes pytlík,osolíme,opepříme a zlehka zasypeme červenou paprikou.Na oleji osmažit!

omáčka: alespoň 3 (čtverečky,obdélníčky,trojúhelníčky) taveného smetanového sýra rozkvedlat s jednou lžící mléka.Na té pánvy co jsme dělali kuřecí slít olej a to připečené klidně nechat!Na ni nalít ten rozkvedlaný sýr a jednu smetanu ke šlehání a zasypat bazalkou.Vše důkladně smíchat a vařit do té doby dokud omáčka nezhoustne.

My to děláme k hranolkům (123).Pozor,omáčka pak opravdu rychle houstne,chce to tedy rychle servírovat a skonzumovat:-)Opravdu moc dobré!!!!

Já to ještě pro urychlení kvedlám vše najednou v jedné míse (sýr,smetana,bazalka) a pak rovnou liju na pánev.

Dobrou chuť!

Jdu pokračovat v opisování a slintání :roll:

Paulinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
30.4.06 16:24

Ahojki,

vyborna diskuse :). Jidlo, to ja muzu :), mnam! Chystam se uz hrozne dlouho pochvalit Ivce jednak zalozeni diskuse a hlavne rizky s hermelinem. Makova babovka od Vvik taky mnam! Ale prece jen jsme vic na to maso a ze sladkeho jsem hlavne cokoladova. A sem chodim docela rada pro inspiraci …

U nas mezi oblibene rychlovky patri tzv. „chicken wikies“ se Zelenaci v mase to vsak nema nic spolecneho, mozna tak ty kurata ;) …

tak tedy kureci kridylka namocit, muze se nechat i den ulezet, ale da se to delat i rovnou z „oleje“:

olej, lzice medu, sladka chili omacka a cesneku co je libo. Doporucuji dat na pecici papir a peci horkym vzduchem, cca 30-40min. ten med rychle karamelizuje a pak se to pripaluje. V pulce casu obracim. Priloha brambory, pecivo …

a nebo pecene brambory, to bude ted fajn, kdyz budou nove a hezke :). Brambory rozpulit, lze i zlehka potrit olejem, na kazdou pulku dat kousek speku nebo anglicke slaniny, spetku nakrejeneho nebo nasekaneho cesneku, osolit a majoranku. Dat asi na 45-60min. do trouby. Vynikajici jako „priloha“ ke grilovanemu masu.

tak at vam chutna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
30.4.06 16:50

Taky vám přidám jednoduchý recept. Našla jsem ho na www.recepty.cz

4kuřecí prsíčka
300 g anglické slaniny
300 tvrdého nastrouhaného sýru
zelený pepř (ale může být i normální)
Do zapékací mísy klademe slaninu, na to okořeněná kuřecí prsíčka, polovinu sýru, další vrstvu slaniny, prsíček a sýru. Zapékáme asi hodinu. Slanina pustí šťávičku a je to ohromná pochoutka.

Další rychlé a jednoduché oblíbené jídlo naší rodiny jsou zapékané brambory s kuřecím masem a smetanou.
Syrové brambory nakrájíme na plátky, naskládáme vrstvu bramor do zapékací mísy, na to plátky osolených kuřecích prsíček, zase brambory, zalijeme sladkou smetanou a pečeme asi hodinu. Většinou tam ještě přidávám i nakrájenou šunku a hrášek.
V restauraci, kde jsem toto jídlo objevila, do toho ještě dávají žampiony. Ty já ale nejím, takže je vynechávám.

Vyzkoušejte a uvidíte, že se vám rodinka umlaská. Dobrou chuť :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
30.4.06 16:53

HankaB do kološvárského zelí přidávám ještě brambory. MŇAM MŇAM skvělá pochoutka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
30.4.06 21:50

Ahoj holky,
skoro všechny recepty jsem si zkopírovala a teď je dělám. Zachránili jste mě, protože už jsem nevěděla, co furt vymýšlet a tady je záruka, že je to vyzkoušené. Už jsem dělala asi 8 receptů a vše mňamka. Dnes měla úspěch Pivovarská pochoutka!!!

Supr diskuse :D :D

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
30.4.06 22:05

Díky za recept na Kološvárské zelí. Miluju ho, ale nevěděla jsem, jak na něj!!!
 Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
2.6.06 21:13

Ahoj holky,
chci vám přidat jeden rychlý recept na tvarohové koblížky:

1 měkký tvaroh
20 dkg hladké mouky
4 celá vejce
1 prášek do pečiva

všechno se smíchá dohromady, pak se nabírá lžící a smaží po obou stranách na rozpáleném oleji, pak se nechá okapat na ubrousku a obalí v cukr moučce se skořicí.

dobrou chuť
Pajuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
2.6.06 23:46

Ahojky holky,super napad hned zajtra nieco odtialto uvarim :) Pridavam nas oblubeny recept. Morcacie rezne na farebno.My robime z kuracieho mäsa.Kuracie mäso nakrajame na rezne,jemne poklepeme osolime a okorenime.V hrnci rozpalime olej rezne prudko orestujeme a vytiahneme.Do vypeku pridame na kolecka nakrajane 3mrkvicky a 2petrzleny.Podlejeme troskou vody a podusime.Ked je zelenina mäka pridame orestovane kuracie rezne,na pruzky nakrajanu sunkovu salamu asi 10dkg a na pruzky nakrajane asi 4zavarane uhorky.Vsetko pvarime a na zaver pridame smotanu(2kelimky) a podla potreby zahustime.Priloha moze byt bud zemiakova kasa alebo krokety.Bru chut :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
3.6.06 08:15

Teda,Monicku,je vidět, že jsem dlouho nemluvila se Slovakem. Jsem přemýšlela, jestli to maso je z morčete-morčecí,pak mi došlo,že asi myslíš krůtu :D No recept vypadá zajímavě,ale zase ta smetana! Já se snažím mít co nejlehčí jídelníček, a tady je to samé Zaliješ smetanou. Holky, nějaké lehoučké zdravoučké chutňoučké recepisy by nebyly?S normálně dostupnými ingrediencemi? Vždycky v kuchařce narazím v receptu na takové věci, které jsou nejen nesehnatelné na menším městě,ale taky příšerně drahé a dá se tam toho jen trošku a já pak nevím,co s tím.Dochází mi inspirace, a to začíná období čerstvé zeleninky.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
3.6.06 16:19

Ahoj taky mám jednu specialitku,nezlobte se kdyby tu už byla,nevím jestli jsem opravdu přečetla vše :P
Je to děsně jednoduchý :! :! :! :! :!

Pracovní název(můj):::kuře alá kachna

Jen vezmu celé kuře a prosolím ho.
Pak nakrájím na hrubo hlávku čerstvého červeného zelí.
Do pekáče dám nejdřív zelí(částí naplním i kuře)a na to položím kuře.
Není nutné čímkoliv dochucovat,ale můžete.Lehce pokmínuji a dám péct.
Jako přílohu máme houskový knedlík.
Chutná to jako kachna se zelím,ale není to tak tučné a je to mooooc dobré.

Zatím jsem každého dostala :P

Pa Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
3.6.06 17:59

Ahoj holky,

super diskuze - taky mi teď dost často dochází inspirace, hlavně teda na jídla, která jdou uvařit „jednou rukou“ ..... když na té druhé mám naše zlato mrňavý. :)

Zatím jsem pročetla jen pár prvních stránek, ale všechny recepty vypadají skvěle, budu postupně zkoušet. Přidám vám dvě děsně rychlé stálice od nás:

Těstoviny s nivou a ořechy

(ingredience dávám od oka): nastrouhaná niva, nastrouhané vlašské nebo lískové oříšky, opečená anglická slanina na malé kostičky, těstoviny (my nejradši pene nebo malé makaronky).
Zatímco se vaří těstoviny, opečeme slaninu, nastrouháme sýr a oříšky. Uvařené a scezené těstoviny dáme zpět do hrnce, přidáme opečenou slaninu jen s trošičkou toho vypečeného tuku. Promícháme, přidáme nivu a mícháme a mícháme, až se rozpustí a „opatlá“ rovnoměrně těstoviny. Pak přidat oříšky a opět promíchat. Vypadá to trochu nevzhledně, ale je to děsně dobrý. :)

Jablečné kefírové lívance

1 kefír, 20dkg polohrubé mouky, 1 vejce, půl lžičky jedlé sody, špetka soli, 2 jablka, skořicový cukr na obalení (krupice + skořice), olej na smažení

Jablka nakrájet na osminky, odjadřincovat a po krátké straně těch osminek nakrájet na tenké plátky. Z kefíru, mouky, vejce, sody a soli smíchat těsto, přidat do něj jablka a hned smažit lívance. Ještě teplé obalovat ve skořicovém cukru.
Tenhle recept se u nás doma dědí už léta … manžel poprvé koukal dost nedůvěřivě a teď jich pokaždé sní šílenou kupu. :o)

Tobia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
4.6.06 12:17

jen aktualizuji :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
4.6.06 13:27

ahoj holky,
skvělá diskuze. přidávám receptík na pizzu.

Je potřeba:
1 balíček listového těsta
kečup šunka, asi 20 dkg (nebo jakýkoli oblíbený salám) žampiony z konzervy
15 dkg eidamu
3 vajíčka
 vegeta

Těsto rozválím na velikost plechu, pokládám ho na pečící papír (na něm rozválím a s papírem přendám), těsto potřu kečupem, pokladu šunkou, žampiony, posypu nastrouhaným sýrem a zaleju rozšlehanými vajíčky. Posypu vegetou a dám do trouby asi tak na 15 minut. Dá se jíst i studená. Já si na ní dávám ještě tatarku :D

Dobrou chuť :P

Adka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí