Oblíbené recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
4.6.06 22:20

Štrůdl

těsto
1 tvaroh tučný (250g)
1 Hera (250g)
250 g hladké mouky

náplň
rostrouhaná jablka,cukr,skořice

těsto rozválíme,naplníme ochucenými jablky,zabalíme a upečeme

gepy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
19.6.06 20:45

Také Vám přidávám náš oblíbený recept:

Italské těstoviny

Ingredience: 250 g šunky, 1 větší pórek / může být i zmrazený/, 1 kelímek kysané smetany a 1 kelímek sladké smetany 12 % do omáček, 200 g eidamu vcelku na posypání, 1balíčky těstovin, olej

Postup přípravy: na oleji osmahneme šunku nakrájenou na kostičky , přidáme na kolečka nakrájený pórek, který podlijeme troškou vody a dusíme. Mezitím si připravíme těstoviny. Nakonec přidáme kysanou smetanu a sladkou smetanu a krátce povaříme. Na těstoviny nalijeme omáčku a posypeme jemně strouhaným sýrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
6.7.06 20:14

ahoj,nemáte někdo recept na rychlé - dobré koláčky
díky gepy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
22.7.06 20:46

Ahoj holky, byla jsem u kamarádky a ta vařila k obědu zajímavý recept. Dnes jsem se ho pokusila uklohnit doma já a moooc nám chutnalo, tak dávám do pléna. Prý je to z nějakého TV pořadu, tak jestli znáte, tak se omlouvám.

Do sádlem vymazané vysoké zapékací mísy klademe:

• osolené a opepřené brambory nakrájené na kostky
  • nakrájenou cibuli
  • kostky uzeného masa a anglické (lze nastavit uzeninou)
  • na růžičky rozebraný květák

Vše zalejeme bešamelovou omáčkou: na rozpuštěném másle osmažit jíšku z hladké mouky a zalejeme smetanou a mlékem na potřebné množství, osolit.

Jako horní vrstava v zapékací míse jsou plátky tvrdého sýra. Přiklopit a v troubě péct asi půl hoďky. Prostě do té doby, než je květák měkký.

Fakt to bylo moc dobré a už mám v hlavě spoustu nápadů na obměnu, třeba s podušenýma hobama, nebo mletým masem.

Tak snad vám bude chutnat.
Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
3.3.07 22:21

Dneska jsem v akci koupila v Penny lilky a vyrobila tohle (částečně inspirováno časopisem Katka)

Lilky jsem rozkrojila, vydlabala část vnitřku. Vydlabaný vnitřek pokrájela, v hrnci porestovala s nakrájeným uzeným špekem, pórkem, cibulí, sušenými hříbky. Směs jsem promíchala s hrnkem uvařené rýže. Tím jsem lilky naplnila, navrch dala plátky mozzarelly a dala zapéct. Mňam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
4.3.07 15:26

Ahoj, chci vám jen doporučit skvělý recept na kuřecí maso, dělala jsem ho dnes poprvé a mohli jsme se doma utlouct

HRBATÉ MASO
6 řízků
2 rohlíky
200 ml mléka
400 g hub (můžou být i sterilované)
2 vejce
1 cibule
200 g šunky
150 g sýra
100ml kuř.vývaru
Sůl, pepř, majoránka
Postup
Směs: Houby pokrájíme a podusíme na cibulce. Rohlíky nakrájíme a namočíme do mléka a přidáme je k houbám. Osolíme, okořeníme a přidáme nakrájenou šunku a vejce.

Řízky naklepeme, osolíme a prudce opečeme na oleji. Vložíme do pekáče a na ně naložíme směs. Podlejem mírně vývarem s trochou másla. Dáme péct do trouby na 30 min. Asi 10 minut před dokončením posypeme nastrouhaným sýrem. Syté-lepší jen se zeleninovou oblohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
8.5.07 19:18

Ahojky holky,
ráda bych vám dala tip na moje nové webové stránky, kde taky můžete čerpat inspiraci: http://www.varime-detem.cz
Nejsou tam zdaleka jen kašičky pro miminka, jsou tam normální recepty, podle kterých vařím doma celé rodince. Nejsou nijak mdlé nebo chuťově nevýrazné, jen je u nich kladen důraz na to, aby jídla nebyla ostrá nebo hodně kořeněná.
Všechny recepty z těch stránek nemám vyzkoušené, ale většinu ano. Snad se vám budou některé hodit. :)
Zatím tam moc receptů není, ale denně tam přihazuji nové, takže je na co se těšit. :D
Lendula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
14.8.11 15:58

oživuji diskuzi holky,máte nějaké výborné recepty?pamatuji,že když tato diskuze začínala,hodně jsem z ní čerpala… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
15.8.11 12:30

Taky souhlasím s oživení diskuze.
Ráda bych získala dobrý netradiční recept na mleté maso. Neznáte? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
15.8.11 13:58

zrovna držím v ruce vytištěné recepty z této diskuze a tam je zapečená brkaše s mletým:500g masa,česnek,cibule,koření kečup,sůl,dle chuti.Zpěnit cibulku a česnek, +maso.Když je opečené,+voda,okořeíme-sojovka,garam masala,jakákoliv směs na maso-osolit a dusit doměkka.Nakonec+kečup,mělo by to být hustší konzistence.K tomu plný větší hrnec brkaše,do kt.v průběhu šlehání +česnek3str. a úplně nakonec+nastrouhaný sýr.Do pekáčku dáme maso,na něj kaši a do trouby dozlatova…
vysvětl.+ znamená přidáme -nechce se mi to vždy vypisovat:-)
jinak já bych toto nemusela,radějí jsem měla plněné paprikové lodičky,cuketové či lilkové lodičky,navrsví se na to maso,někdy s rýží,jinde bez, a posype sýrem,nejlepší to bývalo ještě zapečené na loupaných rajčatech z plechu,kde byl ten sos…Nebo jsem taky dělávala chilli con carne,kde tedy u mě hrála prim kukuřice :-) a v Německu sousedi hodně dělali vrstvené maso s kukuřicí,lilkem a já nevím čím ještě,ale to je tady tuším pod názvem musaka ? :nevim: já mleté nekupuji,dělám si ho doma sama z kuřecího nebo hov.zadního…jsem cíťa a mám bujnou fantazii,co se jídla týče :-) momentálně si dělám ráda hamburgery,ale také z kuřecího mixlého úplně na kaši míchaného s worchesterem a olivákem-kluci mi hamburgery nejí,ale toto si samotné s kečupem dali :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15280
16.8.11 19:53

Ahoj děvčata :mavam:
Téma mě nadchlo,našla je kamarádka a tak přidávám také receptík :palec:

Kuřecí maso „INDIE“
Kuřecí maso(na nudličky)
Kari koření
hladká mouka
Trocha vody
Aromat(nebo vegeta)
pepř
smetana sladká
 olej

Maso orestujeme,po opečení zasypeme kari kořením,a trochou mouky,zalijeme vodou a dusíme do měkka a oblíbené hustoty omáčky :wink: nakonec ochutíme aromatem a trochou pepře a zjemníme sladkou smetanou.
Podávám většinou s rýží!
Dobrou chut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15280
16.8.11 19:53
monki píše:
oživuji diskuzi holky,máte nějaké výborné recepty?pamatuji,že když tato diskuze začínala,hodně jsem z ní čerpala… :kytka:
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
18.8.11 12:48

Reaguji na recept v úvodu - kuřecí prsa s hermelínem. Je tam důležitá ta zakysaná smetana, nebo může být šlehačka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
18.8.11 14:48

.

Příspěvek upraven 30.06.13 v 07:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.13 17:31

U nás má úsp+ch toto a d+lám to s dcerkou ráda. Vykrajeje a jsem štastná jak se směje že dělá s maminkou večeři
langoše jednohubky :-)
do mísy vyklopíme 1 bílý jogurt, ten kelímek naplníme 2× polohrubou moukou, přidáme trošinku soli a lřičku jedlé soli. Vypracuji těsto-vyválím ho a malá vykrajuje skleničkou kolečka. No a já to smažím postupně na pánvičce v oleji(více oleje).dám to okapat na pařáček na knedlíky aby to nebylo mastní. pak si na to dá kečup, já šesne. no rychle a levně a ještě se zábavou. Zkuste :D :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí