Těsto na pizzu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1005
12.3.06 22:36

Těsto na pizzu

Ahoj holky,
prosím Vás, máte některá recept na dobré těsto na pizzu?
Na netu je jich plno, ale jedna varianta mi vyšla moc vysoká a chuťově od Itálie hodně vzdálená :lol: a druhá zase tenká, ale suchá a tvrdavá :? . A to obě byly „zaručeně italské“ 8) .

Už mě nebaví se tak na zkoušku patlat, takže pokud máte některá ozkoušený recept, se kterým jste spokojené, budu moooooc ráda, když mi ho napíšete :) .

Díky,

Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12600
12.3.06 23:15

Bubu, ono to asi ale bylo oboje zarucene italske, protoze na severu Italie a v Rime se dela pizza tak jako „po nasem“ spise vysoka a kypra, a naopak na jihu spise tenoucka a tvrda :)))) Ja preferuji tenkou, ale sama ji radeji nedelam nikdy, na to ji mam moc rada :))))) Jana
PS A to jinak jsem vyhlasena kucharka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
13.3.06 11:07

Ahoj Bubu,
nevím, jetli to bude to, co hledáš, ale nám moc chutná pizza podle receptu na koření Kotányi - jmenuje se Pizza. Akorát ho trochu víc solím a dávám o něco míň kvasnic, aby tak moc nenaskočilo. Ta dávka mi stačí na velký plech - máme ještě starý sporák, tak takový ten velký obdélník. Když to těsto rozděláváš na plech, je dobré ho potřít olejem, zdá se mi takové křehčí.
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
13.3.06 11:33

Ahoj Bubu,

já dělám obyčejné těsto z kvasnic - kvasnice, mléko, mouka, sůl. Dělám ho menší množství, pak vyválím si velký tenký obdélník, přenesu ho na vymazaný plech (na plechu ho rukou nikdy tak pěkně nerozprostřu) a před pokladením vším možným ho hlavně potřu prolisovaným česnekem, rozmíchaným v olivovém oleji a na to kečupem. Oleje dávám míň, ale česnekem nešetřím.

Milli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
14.3.06 09:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
12.4.06 23:02
:oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
19.8.14 23:27

Já dělám z pomazánkového másla a pol. mouky špetka soli. Tuhle jsem neměla pom.m.dala jsem tvaroh, taky dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí