Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
prosím Vás, máte některá recept na dobré těsto na pizzu?
Na netu je jich plno, ale jedna varianta mi vyšla moc vysoká a chuťově od Itálie hodně vzdálená
a druhá zase tenká, ale suchá a tvrdavá
. A to obě byly „zaručeně italské“
.
Už mě nebaví se tak na zkoušku patlat, takže pokud máte některá ozkoušený recept, se kterým jste spokojené, budu moooooc ráda, když mi ho napíšete
.
Díky,
Bubu
Bubu, ono to asi ale bylo oboje zarucene italske, protoze na severu Italie a v Rime se dela pizza tak jako „po nasem“ spise vysoka a kypra, a naopak na jihu spise tenoucka a tvrda
Ja preferuji tenkou, ale sama ji radeji nedelam nikdy, na to ji mam moc rada
Jana
PS A to jinak jsem vyhlasena kucharka!
Ahoj Bubu,
nevím, jetli to bude to, co hledáš, ale nám moc chutná pizza podle receptu na koření Kotányi - jmenuje se Pizza. Akorát ho trochu víc solím a dávám o něco míň kvasnic, aby tak moc nenaskočilo. Ta dávka mi stačí na velký plech - máme ještě starý sporák, tak takový ten velký obdélník. Když to těsto rozděláváš na plech, je dobré ho potřít olejem, zdá se mi takové křehčí.
Hanka
Ahoj Bubu,
já dělám obyčejné těsto z kvasnic - kvasnice, mléko, mouka, sůl. Dělám ho menší množství, pak vyválím si velký tenký obdélník, přenesu ho na vymazaný plech (na plechu ho rukou nikdy tak pěkně nerozprostřu) a před pokladením vším možným ho hlavně potřu prolisovaným česnekem, rozmíchaným v olivovém oleji a na to kečupem. Oleje dávám míň, ale česnekem nešetřím.
Milli
Já dělám z pomazánkového másla a pol. mouky špetka soli. Tuhle jsem neměla pom.m.dala jsem tvaroh, taky dobrý ![]()