Kypr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.7.17 23:41

Severni Kypr

Kdo jste byli, je potřeba pas nebo stačí OP? Někde píšou tak, někde jinak. Díky.

• Citovat
  • Upravit
24.10.17 16:44

Dovolená 2018

Ahoj holky, přemýšlíme s rodinou o dovolené na severním Kypru, konkrétně Crystal Rocks. Byla jste zde některá? Popřípadě nevíte, jestli je tam bezpečno, když je to blízko Turecka? :nevim:
Díky za odpovědi! :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
24.10.17 17:05

@Lenka512 byli jsme loni. A jak pises, je mezipristani v Turecku. Pri letu tam jsme v Turecku tvrdli hodinu, ale zpet asi jen 20min. Ale dalo se to vydrzet. Z turecka na Kypr to trvalo tusim ani ne pul hodinky :palec:
Uzijte si to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.10.17 17:11

Na Severnim jsme byli kdysi jen na vylete z jizniho, ale vubec bych sectam nebala, Kypr povazuju za naprosto bezpecnej, celej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.11.17 22:51

Severni Kypr

Muzu se zeptat, na tom mezipristani v tomnTurecku se opouští letadlo nebo cekate v letadle? děkuji Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
12.7.22 13:41

Oživuji a zdravím. Plánuju letošní dovolenou a nejvíc mě oslovil Kypr. Letenky za dobrou cenu, ubytko za pár kaček. Byl jste někdy, máte nějaký aktuální poznatky? Konkrétně Larnaka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
12.7.22 14:06

@Azeretereza a na kolik to vyjde? My jezdíme jen chorvatsko a stojí nás to pro 4 kolem 30 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
12.7.22 14:38
@Azeretereza píše:
Oživuji a zdravím. Plánuju letošní dovolenou a nejvíc mě oslovil Kypr. Letenky za dobrou cenu, ubytko za pár kaček. Byl jste někdy, máte nějaký aktuální poznatky? Konkrétně Larnaka.

Taky jsme tam chteli, protoze je v eu a volani/internet vyjde mene nez mimo eu. Cenove se mi moc taky libil, bez cestovky jsou letenky docela levny z prahy a ubytko pres booking, ale takto v dobe kovidu uz rozhodne si netroufnem cestovat, riziko ze zrusi let a ja prijdu o penize co jsme dali za ubytovani mi za to nestoji. Takze jedine s cestovkou a zajezd na last minute. Dopredu nic, nestojim o zadny vouncher od cestovky jak se stalo v minulych letech kvuli kovidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
12.7.22 15:01

Kypr je skvělý, rozhodne doporucuju. Byli jsme v Paphosu, půjčili jsme si auto, spoustu toho projeli. Krásný ostrov!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
12.7.22 15:05
@pocker píše:
@Azeretereza a na kolik to vyjde? My jezdíme jen chorvatsko a stojí nás to pro 4 kolem 30 tisíc.
Cca 5000 letenka a kolem 6000 ubytko, dá se i min, dnes jsem koukala booking a airbnb. Po vlastní ose.
@dreamis píše:
Taky jsme tam chteli, protoze je v eu a volani/internet vyjde mene nez mimo eu. Cenove se mi moc taky libil, bez cestovky jsou letenky docela levny z prahy a ubytko pres booking, ale takto v dobe kovidu uz rozhodne si netroufnem cestovat, riziko ze zrusi let a ja prijdu o penize co jsme dali za ubytovani mi za to nestoji. Takze jedine s cestovkou a zajezd na last minute. Dopredu nic, nestojim o zadny vouncher od cestovky jak se stalo v minulych letech kvuli kovidu.

Já jedině bez cestovky, protože jedu sama a vyjde mě to levněji. Rizika se dají pokrýt pojištěním letenky, stojí 770 kč, to není tak moc, a raději to kvůli covidu dám, nemůžu u letenky čekat úplně na poslední chvíli. ubytko zarezervuju den předem, nejsem blázen abych to platila teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
12.7.22 15:06
@pocker píše:

Co vše máte v těch 30?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
12.7.22 15:20

@Azeretereza jestli severní Kypr, tak budeš sedět po přistání ještě hodinu nebo víc v neklimatizovanrm letadle na letisni ploše, takže BINGO.
A co jsem četla, rozjíždí se tam teď už zas ten covid, takže jsou tam nařízena proticov. opatreni.

Za mě teda lokalita, kterou skrtam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
12.7.22 15:31
@Ahep píše:
@Azeretereza jestli severní Kypr, tak budeš sedět po přistání ještě hodinu nebo víc v neklimatizovanrm letadle na letisni ploše, takže BINGO.
A co jsem četla, rozjíždí se tam teď už zas ten covid, takže jsou tam nařízena proticov. opatreni.Za mě teda lokalita, kterou skrtam.

Píšu Larnaka, tak asi ne severní, že. Takže bingo. „Ten covid“ se rozjíždí všude, to mě fakt netrápí, letenky si na covid pojistim, kdyby náhodou. A žádný proticovidovy opatření tam nejsou od 1.6. ;) čti, než začneš rozdávat neověřený rady.

Edit- omlouvám se ti, čtu teď, že od 8.7. zavádí roušky. v tomto jsi měla pravdu. Ale netýká se to jen Kypru. To bych si nevybrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
13.7.22 08:31

@Veru1987 vše, ubytování, auto benzin s poplatky, jídlo, něco na útratu. Minuly rok jsme daly do 25. tisíc. Letos je to více, jely jsme více na jih a všechno je dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
13.7.22 16:51
@pocker píše:
@Veru1987 vše, ubytování, auto benzin s poplatky, jídlo, něco na útratu. Minuly rok jsme daly do 25. tisíc. Letos je to více, jely jsme více na jih a všechno je dražší.

Ufff dobree…my ubytování za 24, cesta 8, utrata 15…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí