Laboratoř - zdravotní/chemická
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Laboratoř - zdravotní/chemická
Dobrý den maminky,
chtěla bych se zeptat těch, které mají nějaké zkušenosti s prací v laboratoři nebo v chemickém průmyslu. Pracovala jsem ve firmě, kde se vyráběly produkty, které byly při výrobě zdravotně závadné (bylo doporučeno po dobu výroby neotěhotnět - hrozilo ohrožení plodu). Takže jsem podala výpověď a chtěla bych se vás zeptat, kde pracujete? Ráda bych našla práci nejlépe v laboratoři, mám SŠ chemickou se zaměřením na farmacii. Jedná se o Olomouc. Děkuji za tipy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Lidulo já mám tedy vysokoškolské vzdělání pro laboratoře. A právě lidé ze škol s chemickým zaměřením nemohli pracovat v nemocnicích, protože ty obory neměly akreditaci. Mohli ale pracovat pro farmaceutické firmy nebo např. rozbory vody (povodí řek, čističky, vodárny…), myslím, že i třeba laboratoře u veterinárních ordinací.
Pro práci ve zdravotnické laboratoři v nemocnici si musí dodělávat AKK kurz. Ovšem nevim, jak je to u středních škol ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zijposvem píše:prosim, co je to za vyse zmineny kurz? Diky
@Lidulo já mám tedy vysokoškolské vzdělání pro laboratoře. A právě lidé ze škol s chemickým zaměřením nemohli pracovat v nemocnicích, protože ty obory neměly akreditaci. Mohli ale pracovat pro farmaceutické firmy nebo např. rozbory vody (povodí řek, čističky, vodárny…), myslím, že i třeba laboratoře u veterinárních ordinací.
Pro práci ve zdravotnické laboratoři v nemocnici si musí dodělávat AKK kurz. Ovšem nevim, jak je to u středních škol
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
prosim, co je to za vyse zmineny kurz? Diky
Akreditovaný kvalifikační kurz. Je to pro získání právě odborné způsobilosti.
Já mám vystudovaný obor na VŠ, který už je akreditovaný pro práci ve zdravotnické laboratoři, proto jsem ho nemusela absolvovat. Ale jiné obory, které akreditované nejsou ho absolvovat musí, jinak by neměli pracovat v nemocnicích.
Ale jak říkám, vím, že to tak funguje u vysokých škol, nevím jak středoškoláci. Ale řekla bych, že to bude něco podobného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A k čemu ti to bude, když ti řeknu kde dělám? Já mám střední veterinu, Bc. že zemědělky a dělám v histologické laborce s veterinárními vzorky. Těhotná jsem spoustu věcí dělat nemohla. Práce s formaldehydem a jinými srágory. To samé chemická laborka, kde dělá chlap, těhule musí být dány jinam. Svú, to samé, histolka, práce s infekčním materiálem. A tam si stejně vezmou raději lidí s veterinou nebo zdrávkou. Pro těhotnou s chemičárnou tak možná nějaká úpravna vody, ale tam nevím jak to chodí.
- Citovat
- Upravit
Normalne jsem delala ve farma laborce. S brichem jsem holt byla spis na kancelarske. Ale mam vs, tak to slo lip. Uplne se chemie nebojim takze i do labu jsem si troufla.
V olomouci je Farmak, tak tam?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit