Kdy mi musí předat výpověď

4
8.10.20 21:11

Kdy mi musí předat výpověď

Zdravím,19.10. se mám vrátit do práce, zaměstnavatel zrušil pobočku, kdy mi musí předat výpověď a vyplatit odstupné? I v tomto případě běží výpovědní lhůta? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35963
8.10.20 21:17

No hlavně ho kontaktuj ty s tím, že se chceš vrátit (i když víš, že nemáš kam). Výpovědní lhůtu budeš mít dvouměsíční plus odstupné. To máš docela štěstí, že ti výpověď už neposlali dávno, mohli si ušetřit ty dva platy za výpovědní lhůtu. Ja to štěstí neměla a mám jen odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
8.10.20 21:22

Výpovědní doba je 2měsíční a běží od 1. dne měsíce následujícího po doručení výpovědi. Pokud vám zaměstnavatel nemůže přidělovat práci dle pracovní smlouvy, máte nárok na 100% náhradu mzdy od skončení rodičovské do skončení pracovního poměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
8.10.20 21:23

No, to je ale otazka, jestli ma misto vykonu ve smlouve. Jestli ne, muze se stat, ze ma smula ona, protoze ji reknou ze ma nastoupit na jinou pobocku a nikoho nebude zajimat, jak to ma daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.10.20 22:15

No je fakt, že další pobočka zůstala, ale tam.jen sídlí vedení a nelze tam vykonávat pozici kterou jsem měla, tak to snad nemůžou obejít doufám nějak obejít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
8.10.20 22:33
@MmMD píše:
No je fakt, že další pobočka zůstala, ale tam.jen sídlí vedení a nelze tam vykonávat pozici kterou jsem měla, tak to snad nemůžou obejít doufám nějak obejít?

zaleží co máš ve smlouvě, uvedeno u místa výkonu

• Citovat
  • Upravit
21636
9.10.20 06:13

@MmMD ní a ještě je otázka, zda nás ve smlouvě přesně tu pozici, kterou jsi vykonávala. Třeba mají místo pro tvou pozici dle názvu ve smlouvě na ústředí. No je nejvyšší čas jednat se zaměstnavatelem a aktivně se zeptat, kde se máš za týden hlásit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat