Lady-Comp - místo antikoncepce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
1.5.20 23:41

Neni vubec za co, rada poradim. Kdyz sem ho tehdy kupovala, tak to tu jeste nebylo tak rozsirene, takze info moc nebylo, ale i tak jsem to riskla a vyplatilo :-) Mam drazsi variantu, cenove mi to oproti te levnejsi uz neprisel takovy rozdil, tady je hezka tabulka s porovnanim https://www.prozdravi.cz/…oncepce.html . Myslim aktualni datum kalendarni, to musi byt nastaveno vyrobcem. Jinak si uz vse nastavite sama :-) Tento novejsi uz je na tuzkove baterie, ja je tam mam od toho zari a jeste jsem nemusela menit, coz se pri kazdodennim pouzivani docela divim :D U me byla ta zivotnost tak tech 6 let, ale samozrejme to muze byt i treba 5. Tezko rict, to by chtelo, aby se vyjadrilo vice uzivatelek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.2.21 15:54

@Terezapk Vím, že už je to dávno pryč, ale na stránkách píšou: „** U modelů LadyComp (basic, baby) je nutná přibližně jednou za 5 let výměna vnitřní baterie ve společnosti NaturComp. Cena výměny je 470 Kč + poštovné.“ - tak doufám, že jste jen nevyhodila funkční přístroj bez funkční baterky, to by byla škoda. :nevim:

Jinak letos mají novou verzi Lady Compu - pochopila jsem, že je to vlastně rovnou „LC Baby“ v novém hávu.
Zkušenosti jinak nemám, je to pro mě moc velká investice, zkusím začít s tužkou a papírem, a pak případně uvidíme. (Ale láká mě to, ne že ne.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.2.21 16:52

@Želé No, mozne to je… Ale tak ten novejsi je mnohem vychytanejsi, hezci a da se propojit i s pocitacem a tak, ale urcite bych si ho jen kvuli tomu novy neporizovala. Oni se ty penize oproti hormonalni antikoncepci za par let vrati ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.4.21 15:24

Dobrý den,

prosím o zkušenosti. Uvažuji nad pořízením Lady Comp. Těhotenství min. 5 let neplánuji. Gynekolog mi to rezolutně nedoporučil, prý jde o marketingový tah, nespolehlivost. V podstatě podle něj je jediné bezpečné řešení tělísko. HAK neberu již 7 let a vracet se k ní nehodlám. Do tělíska se mi vůbec nechce, podle zkušenostech mých kamarádek i pročtení tady. Chci se zeptat kdo používá Lady Comp déle, jste spokojené?
Mnohokrát děkuji za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
13.4.21 16:12

Příspěvek upraven 13.11.21 v 17:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.4.21 16:22

@Tableta To je mi jasné. Ale že by mi to nutil jen proto, že z toho má 4 tis? Nebo teda nevím kolik z toho může mít. Ještě mi řekl, že si myslel, že jsem inteligentní a nevěřím těmto zastaralým metodám a je to jen lákání peněz. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
14.4.21 00:05

Ahoj, já určitě doporučuji!
Před pár asi už lety jsem to tady řešila s jinou uživatelkou přes soukromé zprávy, dohledám a pošlu ti to také přes SZ, bylo to dost dlouhé povídání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
14.4.21 09:07

Myslím, že gynekolog za svou kariéru viděl už mnoho příkladů toho, jak je každá antikoncepce spolehlivá maximálně do té míry, do jaké je její uživatelka - a u této se to ještě umocňuje tím, že jakákoliv nepravidelnost či mimořádnost v cyklu s tím dovede zamávat.
Taky jsem svého času o této metodě uvažovala - ale nikdy bych se na ni nespoléhala jako na jedinou metodu, pokud by bylo otěhotnění skutečně problém. Ve stavu „jako, raději bych s tím dítětem ještě chvíli počkala, ale zas by to nebyl konec světa“ bych do ní klidně šla, pokud bych to měla nastavené „těhotenství? neexistuje, okamžitě potrat“, vybrala bych si jinou metodu nebo ji kombinovala minimálně ještě např. s kondomy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.22 19:32

Zdravím :mavam: Shodli jsme se s přítelem po 7 letech, že by bylo fajn vysadit HA, protože je to celkem svinstvo a moje pleť začíná být čím dál horší, člověku je pak trapně v 26 vypadat jak puberťák, co si budeme. Hlavně po vysazení bude určitě ještě hůř. :oops: Děti zatím neplánujeme, sex s kondomem je i pro mě jako ženu velmi nepříjemný. Narazila jsem náhodou na Youtube na Lady-Comp. Chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti a názory. Zajímal by mě asi i ten nejnovější model, jelikož pokud to funguje, tak peníze pro mě nehrají roli. :) Docela by mě i zajímalo, kolik Vám to ráno zabere času to měření, přeci jen mám občas ráno fofr kvůli práci. :lol: Samozřejmě bych ze začátku (možná i ten rok) používala i s tím kondom, než se srovná ten cyklus a než si vlastně ten přístroj srovná ta data, která potřebuje. Předem děkuji za názory. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14.5.22 13:19

Zdravim, aktualne ctvrty cyklus pouzivam Daysy, je to takova “dcera” Lady-compu. Vzdycky me desilo mit sex bez ochrany, ale pomalu si zvykam, minuly cyklus jsem se zacala spolehat na neplodne dny po ovulaci a zatim dobry. :) Urcite doporucuji poslechnout si podcast Bagniari radio (epizoda 103), kde se toho hodne dozvis, pripadne na fb je skupina Daysy & LadyComp - Sisterhood & Support.

Mereni mi zabere denne presne minutu. Daysy mam u budiku a jakmile se rano probudim, zmerim si teplotu. Nejdriv je to trochu opruz, ale po dvou mesicich to delas automaticky.

Za sebe muzu doporucit, mela jsem z toho strach, ale jak vidim na grafech, jak me telo funguje a davam si to dohromady s tim, jak to vnimam sama, priznaky ovulace apod., tak tomu opravdu duveruju. :) V plodne dny zatim pouzivame kondomy, nijak zvlast nam to nevadi, casem mozna prejdu na pesar Caya, ktery uz jsme pakrkraz vyzkouseli v neplodne dny.

Drzim palce, uvidis, ze zivot bez hormonu bude fajn! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí