Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s lahvičkou Avent - název „Lahvička na učení“. Na savičce je variabilní průtok, který prý jde, jak píšou na etiketě regulovat pootočením dudlíku v ústech dítěte. Vůbec ale nevím jak. Na dudlíku jsou použky, co jsem pochopila, tak jeden proužek znamená, že to teče málo a tři proužky že hodně, ale s tím dudlíkem nejde vůbec otážet, protože je v tom kolečku, který je přichycený na lahvi, takže tomu vůbec nerozumim. A nemyslim si, že by si to malý mrně dokázalo samo podle potřeby tu flaštičku naštelovat.
Prosím, kdo s tím máte zkušenosti, napište mi, jak na to ![]()
Díky moc
Petra
Ahoj!
Když tu láhev (celou) natočíš tak, aby nahoře (u nosánku) byla I., tak by to mělo téct pomalu, když II. tak rychleji a III. samozřejmě znamená silnější průtok.
Tuto savičku mám doma, ale sama jsem nezkoušela, jestli to tak opravdu funguje.
Jak psala Zizalka, jaký chceš průtok musíš mít jasno už když dáváš láhev do pusinky, směrodatné jsou čárky co bude mít u nahoře u nosánku. My jsme to s ní zkoušeli zatím jen jednou, normálně malej pije ze 2 tak jsme mu to chtěli zkusit dát na II, což by mělo být o stupeň víc, ale málem se nám utopil
, nějak nestíhal polykat jak to samo teklo, tak s tím ještě počkáme, až bude šikovnější… vyzkoušejte a uvidíte.
Věrka
ahoj
lahvičku otáčíš jenom v pusince čárka co je nahoře tak tou to teče, uvidíš to když si sosáček zmáčkneš mezi prstama jak se otáčenim škvírka na průtok zvětšuje ![]()