Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni, už si opravdu připadám jak paranoidní matka-zase řešíme zdravotní problém. Byli jsme podruhé na sonu kyčlí, Ema měla původně napsáno u jedné kyčle I.b, u druhé II.a+ a jádra obou - . Teď má obě I.b a jádra - . Nevíte někdo, co ta klasifikace znamená (směle jsem si odvodila, že Ia je dobrý, nakonec ale nevím, jestli jsem se neunáhlila). Paní doktorka tam měla miminek, že asi ani moc nevěděla, kde jí hlava stojí, takže jediný, co několikrát řekla, bylo, že nic jinýho než široký balení nepomůže a že si myslela, že už to bude lepší- což mě opravdu povzbudilo, vzhledem k tomu, že máme kyčelní dysplázii v rodině! Podívám se po tom ještě někde na netu, ale nejdřív jsem zkusila tohle, přece jen jsem matka začátečnice a určitě máte někdo víc zkušeností. Děkuju, zatím, Eva
Ahoj
I.a je určitě v pořádku nic lepšího už není
, ale jadérka mají být myslím+, někteří doktoři jsou opravdu moc příjemní a ochotní bohužel to vím z vlastní zkušenosti přeju zdravé kyčličky
tak koukám že sem se překloukla
při I.b jsme taky ještě široce balily I.a a jadérka + to už je v pořádku, ale jadérka dorůstaj klidně v půl roce
Děkuju za zprávy, docela mě to uklidnilo, budem se teda balit dál s vizí I.a před sebou! Máme tam jít na kontrolu v půl roce (a kousek), tak snad už to bude dobré. Mám jí to dávat i přes den na delší spaní, to bohužel u nás neexistuje, je sice unavená, ale spát nevydrží, pročež řve, že je unavená, takže ji nosím, chovám atp. a to pak asi nemá moc efekt, ne? No, to je jedno, každopádně děkuju! Ahoj, Eva
Tenhle nález není vůbec špatný, my jsem začínali na IIIa bez jadérek, teprve na 10 měs. máme Ib a začínají se dělat jadérka, na ta je ještě čas asi do roka, bez jadérek se děti i staví, lezou…Když doporučili šir. balení, dávala bych ho, ale ničeho se neobávat, malá je ještě maličká.