Lak na postýlku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Lak na postýlku
Maminky,
ještě mám jeden dotaz. Chtěla bych přelakovat dětskou postýlku a židličku, protože už jsou po více dětech a vypadají příšerně. Ale manžel mi to neustále rozmlouvá s tím, že laky jsou pro děti nebezpečné. Já vím, že na jednu stranu má pravdu, ale kdo se má pořád dívat na ošklivý a oprýskaný lak, když všechno okolo je tak nové a hezké. Finančně na tom nejsem tak dobře, abychmohla jít koupit novou postýlku a veškeré pomůcky, které dítko potřebuje. Takže se spolehnu na vaše rady. Mám to přelakovat a nebo raději ne? Popřípadě jaký lak (značku) mám použít, aby byl nezávadný? Děkuji za rady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
postýlku jsem natírala Balakrylem, ale je to barva.
Na obalu je psané, že se může použít na dětský nábytek. Kupovala jsem ji v Baumaxu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
opět řešíme stejný problém
Ale v tomto si nevím také rady
Vím,že prodávají laky a barvy vhodné na dětské výrobky.Budu ráda když nám někdo dobře poradí,nebo nám asi nezbude nic jiného,než se optat v krámě ![]()
Tak papa Paulinka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.natery.cz/poradna.php?…
mrkni na tento odkaz, barva musí mít rozhodně atest, že je určena na dětský nábytek atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Natírala jsem celou postýlku Balakrylem. Je vodou ředitelný a určený i na hračky. Po téhle zkušenosti musím říct, že kdybych to měla dělat ještě jednou, tak to rozhodně dělat nebudu, jenom bych obrousila ty plochy které jsou nejvíc okousané - tj. ty horní kraje postýlky a zbytek bych nechala být a nic bych znova nelakovala. Malej to stejně okousal hned jak mu narostly první horní zoubky. Navíc jsem to všechno musela natírat 3×, protože ta barva na ty staré laky špatně chytala. Jestli máš možnost šoupnout postýlku někomu kdo má stříkací pistoli na barvu, tak neváhej, drží to líp než nátěr štětkou - to mám zkušenost se starou skříňkou a ta teda vydržela nejedno stěhování bez újmy na laku =o))))
- Citovat
- Upravit
Ahoj, cca pred 3tydny sem obrusovala a lakovala postylku, protoze stara barva uz se odlupovala a mala mela tech kousku barvy plne rucicky. Brousila sem smirglpapirem
a lakovala Balakrylem, ktery jak mi bylo receno v Barvach a lacich je potravinarsky cili zdravotne nezavadny. Je na nem psano ze se ma nater provest 2×, ja natrela pouze 1× a uplne to stacilo(pac sem pretirala uz nalakovanou postylku a sem tam byly odlouply plosky az na drevo). Takze problem mame vyreseny, postylka vypada jak nova(za 150,–) a mala uz zuby ma ale postylku neokusuje. Sany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted po prihlaseni se mi snad podari odeslat prispevek..
Chtela jsem neco na natreni stolu, kam pokladam potraviny, poradili mi Sportakryl..maji ruzne barvy, bezbarvy…je urceny i na hracky pro deti…schvaleny pro styk s potravinami..nepachne a rychle zasycha..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Luco, včera jsem to vymyslela! Taky mám starý stůl…koupila jsem tapetu - imitaci zeleného mramoru a zítra jak přijede mamka hlídat děti, tak budu tapetovat =o)))). Přijde mi to jednodušší než natírat celou tu plochu a pak se vztekat že mi to dělá šmouhy
. Ale pokud stojíš fakt o barvu, doporučuju variopaint a na to bezbarvý lak a nebo aspoň barvu ve spreji. Na velké plochy je to dobrá věc, můžu je doporučit, dělali jsme tak rekonstrukci zakrytí stupaček na WC.
- Citovat
- Upravit
na dět. postýlky-lak jedině Sporakryl nebo Polyurex
- tyto mají atest na nátěr na hračky a dětské postýlky
já osobně jsem tím taky natírala a natírám tím i obrázky do dětských pokojíčků(prstě vše co vyrábím-hračky,květináče… a příjde k dětem)
- Citovat
- Upravit