Laparoskopická operace kýly

2844
26.1.15 11:37

Laparoskopická operace kýly

Ahoj, chtěla jsem se zeptat zda je tu někdo kdo podstupoval laparoskopickou operaci kýly? Na internetu jsem našla info o operaci, ale mě by spíš zajímalo jaké to bylo těsně po operaci? Píší, že doba rekonvalescence není dlouhá, ale mám doma roční holčičku, takže jak dlouho budu asi mimo a nebudu moct zvedat těžké věci? Lékaři už mi nějak okolo něco řekli a tento týden mě čeká přesnější info, ale ráda bych na to byla trošku připravená :)
Mám atypickou kýlu v podbřišku a pupeční kýlu. Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Rose-k
26.1.15 11:45

Mám to samé a taky mě čeká v brzku operace, tak si počkám co kdo napíše :mrgreen:
Akorát mě řekli, že rekonvalescence je teda delší měsíc určitě :nevim:
Mám ztoho vítr kvůli práci.. :?

• Citovat
  • Upravit
2844
26.1.15 11:49

@Rose-k No to jsem také slyšela, ale když se operace provádí klasickým způsobem, doufám, že u té laparoskopie to nebude tak dlouhé :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
26.1.15 11:53

@katiiik
No já bych měla jít taky na laparoskopii, ale stejně mě říkaly ten měsíc, jestli myslely kvůli práci :think: :nevim: A jen doufám, že to bude bez komplikací…nemám ráda nemocnice.. :?

• Citovat
  • Upravit
2534
26.1.15 12:10

Manžel byl na operaci tříselné kýly loni na jaře. V pátek ho operovali, v sobotu ho pustili domů a v úterý šel do práce 8o A nemá zaměstnání, že by seděl v kanclu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
26.1.15 15:56

@vrboska Týjo, fakt ho pustili takhle brzo do práce? To by bylo super, pokud bych už takhle brzo mohla normálně fungovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
13.12.15 16:08

Holky, tak jak jste dopadly na operaci a za jak dlouho jste byly celkem fit? Manžel nastupuje do nemocnice v pondělí a v úterý ho budou operovat. Bude doma přes svátky, ale bude se starat o děti, já budu chodit do práce, tak ať vím jestli to s nima zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.25 18:07

@vrboska Prosím v jaké nemocnici byl manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
2.9.25 18:12

Tak přítel i táta byli na laparoskopické operaci tříselný kýly v Praze. Druhý den šli domů, ale pak táta musel být 14 dní doma v klidu a to má sedavé zaměstnání a přítel má fyzickou práci, takže byl měsíc doma na neschopence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.25 18:15

@LucyK11 Nevíte jestli měli zavedený drén? A zda zavedený drén znamená prodloužení doby propuštění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
2.9.25 18:21
@Anonym6911 píše: Více

To neměli. Oba mají zavedenou jen umělou síťku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.25 18:26

@LucyK11 Děkuji, mě totiž v brzké době čeká také laparoskopická operace tříselné kýly ale v kolínské nemocnici a dle informací většina pacientů tu má drén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
2.9.25 18:36

Já jsem právě četla, že ten se používá jen u opakované kýly nebo u komplikovanějších zákroků. Právě pro přítele a tátu jsem hledala specializovanou kliniku na laparoskopické operace a ještě před dohodnutým termínem jsme se byli na několika klinikách podívat a pak jsme vybrali tu s největšími zkušenostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.25 18:39

@LucyK11 Aha, tak to nevím, mě bylo sděleno od vrchní sestry, že v téhle nemocnici ho má většina pacientů :nevim: A opakovanou kýlu nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
2.9.25 18:45

můžete se podívat na kliniku Palas Athena tam hezky popisují i věci před operací, operaci samotnou, po operaci a mají tam tabulku, kde je vidět délka rekonvalescence na základě zákroku. Nic o drénu tam tedy nepíšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí