Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, dnes v 17:00 nastupuji do nemocnice v Havířově na planovanou kontrolu vaječníku a vejcovodů. Chci se zeptat. Operaci bych měla mít za sebou zítra hned nějak z rána. Kdy mě pustí domů? Říkali v pátek, ale tady mě trochu straší, že to nepůjde tak rychle.
Takže moje otázka, na jak dlouho jste byli v nemocnici a za jak dlouho po LPS jste otěhotněly? Díky moc za odpovědi.
susi po jedné v soukromém zařízení jsem šla domů ten den večer, po druhé v nemocnici za +-5 dní.
Jak otěhotnění, tak propuštění záleží na nálezu a případném zákroku.
Já jsem po mimoděložním těhotenství, LPS nepomohla, druhý vejcovod byl taky špatný,takže se pak odstranil a pomohlo až druhé IVF. Přeji ti více štěstí
.
Ahoj, já byla myslím po laparce dva dny v nemocnici ale už si to přesně nepamatuju ale otěhotněla jsem následující měsíc a předtím to 2,5roku nešlo… sice to dobře nedopadlo ale prý to byla náhoda, za tři měsíce jsem byla těhotná znovu a mám zdravébho klučinu (mám jeden vejcovod neorůchodný), tak hodně štěstí
Susan, já byla na laparoskopii s hysteroskopií před 14dny. Měla jsem nástup v úterý, ve středu LPS, do čtvrtka rána na JIP a v sobotu domů. Byla jsem v Praze v soukr.nemocnici.
Kolegyně byla v normální nemocnici v Brandýse n.L. a nebyla třeba vůbec na JIP a domů šla o den dřív.
Záleží na tom, co dělají, pokud jen prohlédnou a nic nenajdou a nemusí dělat žádný zákrok, tak je to v pohodě. Mě vypalovali endometriozu a odstraňovali srůsty, proto jsem tam byla tak dlouho.
No jelikož se nám 15 měsíců nedaří otěhotnět, tak tam asi něco bude, no nic, tak ja si sbalím batůžek na 5 dni, třeba to tak nebude, ale stejně mi něco může mužík přivést. Díky za všechny postřehy. Jsem z toho hrozně nervozní, mám strach, že mi něco najdou, na IVF nemáme peníze, maximálně na jeden pokus, ale to nemusí stačit. Ach jo, zase se mi vlastní dítě hrozně posunulo do dálky.
Susan23
Já byla na laparoskopii v prosinci 2009, nastupovala jsem v neděli odpoledne a pustili mě ve středu ráno, ale to protože byli Vánoce, jinak bych tam byla do čtvrtka. Na otěhotnění záleží co ti najdou. Mám průchodný pouze jeden vejcovod a syndrom PCO takže mi provedli i tzv. drilling vaječníků, bohužel ms nedocházela ani po tomto zákroku, který byl jenom dočasný. V březnu jsem začala chodit do Gennetu no a dneska už mám za sebou své 1.IVF ![]()
Jinak uvidíš s čím budeš nemocnici opouštět, ale říká se že do půl roku po laparoskopii by se mělo nejpozději otěhotnět, tak hlavu vzhůru.
Jo jinak já jsem podstoupila IVF kvůli neprůchodnému vejcovodu a vaječník s dobrý vejcovodem byl zrovna ten línější
Na léky jsem nereagovala takže došlo k této poslední možnosti, ale uvidíš, až jak dopadneš v té nemocnici, a ničeho se neboj, všechno určitě dobře dopadne ![]()
Já byla na laparoskopii taky v Havířově, bylo to před třemi lety, nemohla jsem 8 měsíců otěhotnět…pustili mě na třetí den, vše bylo v pořádku a ni jsem nekrvácela a hned na druhý měsíc jsem byla těhotná
jo psychika dělá hodně, držím moc palečky ![]()
Je Arien, ty jsi byla na transport dnes? Tak to ti budu držet palečky za 14 dní:D
Nám se podařilo spontánně otěhotnět až po 13. měsících (cysta na vaječníku) , spolužačce skoro po dvou letech a žádný nález neměla ona ani manžel. Držím pěstičky. Pokud nic nenajdou, tak jsem četla, že snad hned další měsíc se můete zase snažit. Přeju hodně štěstíčka ![]()
Susan23 jojo dneska ráno, docela jsem ráda, že to mám už za sebou. Teď už jenom počkat 14 dní a uvidíme ![]()
Jinak co se týče snažení po laparoskopii, tak mě doktoři říkali, že je nejlepší co nejdřív to půjde, vůbec nečekat, čím dřív, tím větší šance ![]()
Arien, moc ti drzím pěsti.
Mám v plánu se začít snažit co nejdříve, ale nevím jak mi bude, a zda to nebude bolet. Ať už to mám taky za sebou, jsem hrozně nervozní, že mi něco najdou…
Moc nerada píšu,možná bych to ani neměla,nechci někoho ovlivnit,ale moje ségra taky šla na laparoskoii,jen na diagnostickou,chtěla mimčo,a nešlo to,a už se nám domů nevrátila,udělali tam něco špatně a ona na následky umřela,dejte si pozor,kam na to jdete,ať to není žádná okresní nemocnice,nejlíp do velký nemocnice,kde jsou nějaký kapacity,není to taková sranda,jak nám tvrdí
Bylo jí 27
Arien a kdy jste se začali snažit? Mě zas říkali dodržet šestinedělí (odstraňovali mi srůsty a mírnou endometriozu)+ dělali hysteroskopii (už po 3dnech jsem nešpinila), ale různě holky psaly, že často jim říkali, že čím dřív, tím líp. No,kdybych neměla takový choutky, tak bych taky počkala, ale už i těch 10dní na mě bylo moc (a asi i v plodném období), teď si řikám, kdyby se zadařilo, tak jak by se asi Dr. tvářila
Po jaké době jste se zas vrátili ke snažení?
anonymní, my na to hupsly hned:) Ale mě dělali se pouze koukli a nic mi neodstranovali. Ale je to přeci tvoje tělo a tvoje těhotenství a dr. ti může pollíbit víš co?
Ahoj Susan ,
Jsem pár dní po laparoskopii . V pátek jsem byla kolem poledne na sále a v neděli už doma a snaženíčko bylo hned i když zbytečné, protože mi vzali levý vaječník a na něm zrovna probíhala ovulace ............
Nebyla jsem zrovna na malém zákroku - bylo mi odstraněno spousta srůstů a odstraněn vejcovod a uvolněn druhý vejcovod, který je prý průchodný / původně měli odstranit oba / . PO zákroku jsem nijak nekrvácela a domů jsem chtěla jít už druhý den, ale pan doktor se zlobil, že jsem byla na sále hodinu a půl a nebylo to jednoduché, tak jsem zůstala pro jeho radost ještě druhý den v nemocnici. příští měsíc se ale budeme snažit pořádně ! ![]()