Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak záleží co to je nějakou dobu
Jinak já jsem nás objednávala přímo do CARu, po Praze jich je několik a žádné doporučení nechtěli, jen počítej s tím, že to není hned, my čekali 3 měsíce.
U nás je to tak, že když nemáš doporučení od dr., tak za to platíš 500kč a když ho máš, pak je to zdarma. U nás se posílá na genetiku, ale měl by být chlap objednaný.
Nějakou dobu je cca 10 měsíců. U mě je problém s pánví, takže teď docházím k chitopraktikovi. Proto bychom rádi u manžela nejdřív spermio. A po srovnání pánve, kdyby byly blbé výsledky sprermia, tak spolu pak už do CARu.
ahoj, já dostala doporučení od svého gynekologa a přímo nás poslal na pracoviště do nemocnice. objednání bylo tuším tak týden dopředu a výsledky cca za 10 dní. kdyby jste šli rovnou do nějakého CARu, dělají SPG automaticky a výsledek mají většinou ještě ten den.
Ahoj, my jsme museli mít doporučení mé gynekoložky. Manžel šel normálně na vyšetření do nemocnice.
A můžete mi nějaká CAR doporučit? Já si to klíďo zaplatím, jen bych chtěla, aby vyšetřili jen manžela, mně zatí ne… ![]()
Já bych řekla, že to funguje tak, že pro CAR mít žádanku nemusíš, protože je na úrovni praktického gynekologa, tj. tam chodíš bez doporučení a oni si to doporučení sami pro sebe na spermio napíšou…
Naopak, pokud se jde jen a pouze někam na spermio, tak je žádanka nutná, aby to tomu specializovanému zařízení pojišťovna zaplatila.
A proč tebe zatím ne? Stejně jako první dělají hormonální profil, to se bere krev myslím 3. den cyklu a pak snad někdy ke konci. Nevím, než k tomu došlo, povedlo se nám to přirozeně
Ale přijde mi tohle vyšetření vcelku nenáročné a podobně důležité jako to spermio.
Teď jsem objevila na stránkých gestu, že v průběhu června dělají vyšetření spermiogramu bez doporučení, bezplatně a anonymně. Může se objednat kdokoliv. Tak to asi zkusíme… Holky, díky moc. Uvidíme, co uvidíme ![]()
J.a.n.i…já nevím, zatím já nemám tak nějak pocit, že by byl někde problém, ale manžel asi trochu nervózní. S tím spermiem přišel sám, tak jsem slíbila, že se přeptám tady…
ASi jsem u nás ve vztahu ten větší flegmatik já ![]()
Ahojky
my byly na spg v ČB, měli jsme doporučení od mého gyndr. a výsledek jsme věděli za dvě hodiny ![]()
Ahoj, my jsme byli vna spermiogramu v Pronatalu - P4, musíte se tam objednat, spermiogram byl bez doporučení jiného dr. a byl zadarmo. Jen jsme asi dva měsíce čekali na termín ![]()
jo a výsledek jsme měli do půl hodiny
ahoj holky..
TAKY BYCH POTŘEBOVALA VĚDĚT..jestli nevíte kam na spermio bez doporučení???
Jsem z libereckého kraje..
anonymní prosim tě kde je ten GEST?
DÍKY VŠEM.
Kamccaa, gest je v praze www.gest.cz, nenasla jsem zadne pobocky…Kdybys hledala tu akci v gestu, tak vic info o ni najdes v aktualitach
Ahoj holky! Nemám žádnou zkušenost, tak jsem se chtěla zeptat, kam mám manžela poslat na vyšetření plodnosti (Praha a okolí). Zda musím mít nějaké doporučení od gyndr? Nějakou dobu bychom rádi miminko a pořád se nic neděje, tak jsme si řekli, že začneme od toho nejjednoduššího. Díky Z.