Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Díky holky. Je to všechno prostě psychicky náročné.
Já říkám manželovi pořád, že kdyby jsme byli Romové tak takové potíže neřešíme!!!!
Taky vám přeju, aby se to povedlo.
![]()
My se můžeme začít snažit až po 3MS, ale já jsem si řekla, že začneme už po 2MS.
Ahoj,Leni.Je opravdu škoda, že to u tebe dopadlo takhle.Jen Bych ti chtěla říct něco,co mi řekl primář při odchodu z nemocnice.Prý největší šance na další těhu je pokud se to zkusí co nejdřív,i když někdo říká,že je lepší dát si pauzu.Prý po tomhle všem je žena tzv. ,,nakypřená" a je největší šance na ,,zasetí"…
taky si myslím, že je velká šance, to samé řekli i mně v nemocnici ![]()
přesně tak, je to hrozně na psychiku, já už jsem z toho tak vyčerpaná, že už fakt nemám dost síly. To čekání mě zabíjí :/
Jaruš má doktorka mi říkala, že kdybychom se snažili hned tak se to může zase opakovat, a to když se dozvěděl manžel tak zavrhl nějaké pokusy. Radši prý počká. Kdyby člověk věděl, že to vyjde tak do toho půjde! ![]()
Holky a kam chodíte do CARU?
Vydrž. Já si ve chvilích,kdy už jsem opravdu na dně vždycka řeknu, že jsou lidé, co jsou na tom mnohem hůř, než já a taky všechno zvládnou… Musíme se držet naděje zuby,nehty…
Ono po laparoskopii se může hned pokud je diagnostická, ale po kyretáži se musí dodržet šestinedělí a pak ještě pauza, ale tu já si zkrátím. Nikde není dáno, že nám to vyjde brzo!!!! Čekat, ale rok a půl už by bylo nad mé síly!!!
Já mám taky po revizi,ve středu to bude 14dní a v druhé půlce ledna další lapar.,takže si na další pokus ještě chvíli počkám,ale bylo mi řečeno,že když se dobře a rychle zhojím, tak stačí 1MS a můžeme to zkusit znovu. Uvidíme.
Příspěvek upraven 18.12.10 v 21:35
A jak to je finančně náročné? Ono se musí čekat i na schválení od pojišťovny než začne nějaká léčba že?
Já budu v pondělí taky 14 dní po laparce a revizi. Těším se až ta mrcha MS dorazí. Nikdy jsem se na ní tak netěšila!!!! ![]()
No,náročné to teda je.Nám to schválili rychle,protože jsem do centra přišla s už potvrzenou diagnozou,takže jsem hned ten měsíc podstoupila stimulaci. Na injekce je doplatek cca 4-5000, to podle preparátu, pak je tu ještě další medikace(tablety) to je dalších asi 1500. Potom,co se týká samotného IVF je to hrazené pojišťovnou,pokud tedy nepotřebujete další věci,jako je ICSI,prodloužená kultivace a kryokonzervace,to už poj. nehradí.To je dalších pár tisícovek navíc…V tomhle stáťě se prostě ždímou peníze z lidí i v takových citlivých věcech.....
Už jsem o tom něco slyšela. Je to teda šílené!!!! Doufám, že nám to vyjde přirozenou cestou. Samozřejmě by se nedalo nic jiného dělat..... ![]()