Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte snažilky
Za jak dlouho jste po laparoskopii otěhotněly?
zalezi od toho, ci to bola diagnosticka laparka, ci sa nieco riesilo a ako moc to bolo vazne, ale u nas v teme skoro vsetky baby do troch mesiacov. ![]()
Ahoj Kelynko. Já byla na laparoskopii v květnu,a když jsem odcházela z nemocnice,tak mi primář řekl,že to máme zkoušet hned,že pokud se to má podařit,tak to bude tak do tří měsíců. Pokud ne,tak IVF.
Děkuji za odpověď, no já jsem už půl roku po laparoskopii a nic
, takže nám asi nezbyde nic jiného, než centrum :/
jinak laparoskopie dopadla dobře, vše průchozí, ovulace byla, takže nevím :/
To u mě to taky dopadlo dobře,všechno O.K. Odstranili neprůchodnost,ale ta se pak obnovila. V centru už jsme taky byli(IVF),takže kdybys chtěla vědet něco bližšího…
Příspěvek upraven 18.12.10 v 21:00
a co ivf, vyšlo? No já už jsem byla na první konzultaci, zatím mi vzala sestra krev na imunologii a druhý den menzes jdu na krev na hormonální profil a pak nás čeká iui a pokud nevyjde, tak ivf :/
Vyšlo i nevyšlo… Po 14 dnech pozitivní test,ale v 10týdnu bohužel konec. Je to hodně těžký,ale na druhou stranu si říkám,že když to šlo jednou,půjde to i podruhé. Jen doufám,že s dobrým koncem. Držím ti pěstičky,aby ti to vyšlo,abys nemusela na IVF. Stimulace předtím není nic moc příjemného.
to je mi moc líto
a co se stalo, že jsi potratila, řekli ti k tomu něco? Přeji ti, aby ti to vyšlo ![]()
To ta obnovená neprůchodnost vejcovodů. Hromadí se v nich tekutina,takže v lednu znova lapar. na jejich odstranění a po zhojení ET. Naštestí máme pár mimi v kryokonzervaci…
aha, no já mám průchozí, tak snad to vyjde :/ Tak to je fajn, určitě to už vyjde až do konce ![]()
Ahojky. Já byla na laparoskopii letos v září. Rok a půl jsem nemohla otěhotnět tak mi profukovali vejcovody, dělali drilling vaječníků a odstranili endometriozu. Koncem listopadu jsem zjistila, že jsem těhotná, ale bohužel to nevyšlo a šla jsem na další laparoskopii. Podezření na mimoděložní těhotenství, které se naštěstí nepodařilo. Takže mi dělali ještě revizi dělohy. Teď si máme dát pauzu od snažení, ale já mám strach, že čím dál to budeme oddalovat, že endometrioza bude sílit a pak to zase nepůjde. Pokud se nepodaří do léta tak nás čeká též CAR, ale mě se tam tak nechce!!!!!
Ahojky, to je mi moc líto
Snad se ti to taky podaří… Vím, jaké to je, když to nejde a nikomu to nepřeji :/ Ani nemluv, taky se mi tam tak nechtělo, nikdy by mě ani ve snu nenapadlo, že budu muset chodit do nějakého centra
Připadne mi to jako kdybych si tam šla to mimčo koupit
Prostě jakoby vynucenééé :/ Je to na houby, proč to těm, kteří si to tak moc přejí nemůže vyjít ![]()
Tak to i přeju,aby to vyšlo a pokud možno napoprvé
. To by byla bomba. Mě doktoři řekli, že je dobrý znamení už to, že se to povedlo alespoň takhle. Prý alespoň víme,že můžu otěhotnět. Jen si říkám,proč takovým jako my,které mimi opravdu chceme,tak nám to nejde a takové,co se o své děti nestarají většinou otěhotní naprosto bez problémů,i když o to moc nestojí.....
Jaruš, máš naprostou pravdu :/ Taky to nemůžu pochopit. Přesně tak, aspoň máš jistotu, že to jde a to je jen dobře ![]()