Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky. Kdo z Vás byl na laparoskopii? Jak jste se po ní cítily?
Včera jsem byla na odstranění cysty na vajecniku + mi našli ložisko endometriozy, takže ho vypálili. Dokaď mi dávali kapacku a injekce na bolest, tak se to dalo.
Ale dnes mě pustili domu a trpím jak pes. Když lezim, nejsem schopna se zvednout z postele jak zatínám břicho..
chodím shrbena jak duchodce. Je mi špatně od zaludku.. nikdy jsem na žádný operaci nebyla. Myslíte, že je to Ok? Dekuju ![]()
To bys ale neměla zvedat se přes břicho.
Jinak na laparu sjem byla, i když něčeho jiného.
Jasně, že jsem chodila přihrbená, organismus rozhozený, ale dalo se to vydržet.
Ahoj, po sve zkusenosti bych volala doktorce.
Samotne mi odstranovali 12cm cystu, nakonec to vzali i s vajecnikem a neplanovane rizli i cysty na druhe strane. Trochu me tahaly stehy, ale paracetamol jsem prestala potrebovat asi treti den?
Mela jsem tedy velikou motivaci v podobe dvou deti, z toho jeste jeden kojenec, ale co popisujes, mi prijde neco v neporadku ![]()
Na laparce kvuli cystam a endometrioze jsem byla xkrat. Ale takové bolesti to nebyly. Po propuštění uz jsem fungovala celkem normálně
Já právě myslela, že to je normální, ten den po operaci taková bolest.. Achjo. Počkám do zítra a kdyztak zajedu na pohotovost.
@Sany80s já se snazim zvedat jinak, ale moc to nejde
když se převalim na bok tak je to ještě horší..
@Lilina 321 byla jsem na několika laparo, neřekla bych že to je nesnesitelná bolest
zvedej se přes bok né přes břicho
léky na bolest bereš? v nemocnici je pak poslední den už nedávali tam tě to nebolelo?
ohnutá budeš ale musíš se sama rovnat i přes bolest jinak ti to pak moc nepůjde
Ja jsem byla na laparce, ale jen koukali jestli nejsou nejaky srusty a i tak jsem pak chodila schrbena minimalne tyden ![]()
Taky jsem byla, jen na necem jinem, druhy den jsem sla domu, zvednout z lehu byl problem-ukazovali mi, ze se mam zvedat pres bok, ale stejne to bylo desny, nejlip mi bylo ve stoje, i kdyz nahrbena jsem asi taky byla. Uplne nejhorsi bylo, ze jsem nemohla zvednout nohu dost vysoko na to, abych mohla vlizt do vany - to jsem proste sama nezvladla, musel mi tam pomoct manzel (to bylo druhy den po operaci, o den pozdeji jsem to s nadavanim zvladla uz sama). A mela jsem leky na bolest - neco ucinejsiho nez paracetamol, brala jsem urcite tri dny
@ka2ka Mě dali injekci na bolest dneska ráno (tzn. V den kdy mě pustili..) takže jsem nevěděla, ze to bude tak bolet :/ Jinak vzala jsem si teď Nimesil a je to trochu lepší.. ![]()
@Anonymní píše:
Taky jsem byla, jen na necem jinem, druhy den jsem sla domu, zvednout z lehu byl problem-ukazovali mi, ze se mam zvedat pres bok, ale stejne to bylo desny, nejlip mi bylo ve stoje, i kdyz nahrbena jsem asi taky byla. Uplne nejhorsi bylo, ze jsem nemohla zvednout nohu dost vysoko na to, abych mohla vlizt do vany - to jsem proste sama nezvladla, musel mi tam pomoct manzel (to bylo druhy den po operaci, o den pozdeji jsem to s nadavanim zvladla uz sama). A mela jsem leky na bolest - neco ucinejsiho nez paracetamol, brala jsem urcite tri dny
Dobře, děkuju. Mě v nemocnici neukazali vůbec nic, jen mi zmackli břicho, řekli dobrý můžete domu
mě je nejlíp v leže :/ ale to zvedání je šílený, na boku mě to bolí taky hodně..
Jsem týden po laparoskopii, odstranění pravého vejcovodu a velké množství srůstů, také ještě nejsem v pohodě, trápí mě steh v pupíku, vůbec se nehojí jak má a bolí mě od něj břicho. Úplně si teď říkám, že obdivuji ty co psali, že třeba třetí den šli do práce. Já ještě v pohodě nejsem ani víc jak týden po (operovali mě 9.9.)
@Andrea88888
Taky obdivuju..ja dneska už i zvracim, ale nevím jestli to není z těch prášku co jsem do sebe všechno nacpala ![]()