Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Když jsem nachlazená taky používám víc než je napsáno a předávkovaná jsem nebyla. ![]()
@36455 píše:
Pěkný večer mám nějakou virózu a používám tento sprej do nosu protože mám velmi často ucpaný nos sprej užívám teprve druhý den a právě jsem si všimla že maximální dávka je 4× denně a já jsem to stihla za dnešní den aspoň 10× znamená to už předávkování a je to nějak už nebezpečné? teď už si na to samozřejmě budu dávat pozor
Omlouvám se je to asi hloupý dotaz ale celkem jsem dostala strach když jsem si ten papírek četla
Hlavně pak vysaď po týdnu…já byla závisla na kapkách asi 10 let.. je to peklo. Ale jak budeš kapat ten týden a bude to 10× denně je to v pohodě.
@Veru1987 píše:
Hlavně pak vysaď po týdnu…já byla závisla na kapkách asi 10 let.. je to peklo. Ale jak budeš kapat ten týden a bude to 10× denně je to v pohodě.
Můžu se zeptat jak ses toho pak zbavila?
@Dara90 píše:
Můžu se zeptat jak ses toho pak zbavila?
Jej to bylo peklo… bylo to na silvestra… nezabírali najednou ani kapky… uplně ucpaný nos… silvestr byl peklo. Jediné bylo jít ven na mráz, venku to polevilo a rychle nakapat abych mohla trochu dýchat.. ulevilo se mi tak na hodinu… no tehdy jsem si tak nějak přiznala že mám fakt problém. A to už jsem jela tak 1-2 balení kapek na týden. Měla jsem ty kapky všude a kapala pořád… No silvestra jsem přežila a dojeli jsme domu na nový rok a prostě vyhodit kapky všechny a přišlo odnaučovaní… spala jsem v obývaku okno dokořán, v chladu to bylo krapet lepší… dala jsem si vínečko asi sedmičku se přiznám at usnu s plným nosem, asi od tří už jsem moc nespala, u sebe vodu, infadolan…sucho v puse, sucho kolem rtů… další noc o malilinko lepší, třetí zase o něco lepší. Asi po týdnu jsem spala v kuse… ale přes den někdy najednou zase ucpané třeba na dvě hodiny… po 14 dnech návštěva na ORL, kdy jsem opravdu nekapala celou dobu, se mi do nosu kamerou nedostali že sliznice je oteklá… nějaké kapky jsem dostala od nich na tu sliznici a pak kontrola a pohrozili operaci nosní přepážky… po kontrole jsem byla pochválená že opravdu nekapu a sliznice je na tom líp, operace nebyla. Nyní když mám rýmu kapu max.na spaní a max. první tři dny.
@Veru1987 díky.. chlap byl taky na ORL dokonce i na laserové operaci a nepomohlo mu to.
@Dara90 píše:
@Veru1987 díky.. chlap byl taky na ORL dokonce i na laserové operaci a nepomohlo mu to.
Taky kape? Musí prostě přestat. 14 dní je to boj určitě. Nejde čekat že něco jen tak samo pomůže…
@Veru1987 píše:
Taky kape? Musí prostě přestat. 14 dní je to boj určitě. Nejde čekat že něco jen tak samo pomůže…
Na ORL dostal taky nějaký kapky, pak mu doporučili ten zákrok který si zaplatil a nepomohlo to. A zatím se v tom pořád plácá.
@Dara90 píše:
Na ORL dostal taky nějaký kapky, pak mu doporučili ten zákrok který si zaplatil a nepomohlo to. A zatím se v tom pořád plácá.
musí přestat KAPAT!!! a prostě přežít!!! Musí se odhodlat a přestat. Já to musela překonat po 10ti let a bylo to peklo. Ucpaný nos první tři dny pořád. Ale jak bude kapat nepřestane to nikdy. Ráz na ráz přestat'!!!
@Veru1987 píše:
musí přestat KAPAT!!! a prostě přežít!!! Musí se odhodlat a přestat. Já to musela překonat po 10ti let a bylo to peklo. Ucpaný nos první tři dny pořád. Ale jak bude kapat nepřestane to nikdy. Ráz na ráz přestat'!!!
To už dělal taky, ale když se mu za pár dní neulevilo tak si prostě stříkl.
@Dara90 píše:
To už dělal taky, ale když se mu za pár dní neulevilo tak si prostě stříkl.
pár dní nic moc nevyřeší. Dojde mu to do stádia jako mi, že už kapky nepomohou. On musí přestat a vydržet. První tři dny bylo peklo, pak se to pomalinku ulevovalo. Ale i tak semtam ucpaný nos na dvě hodiny. Musí to vydržet 14 dní pak to bude mnohem lepší, ale i po 14 dnech jsem měla prostě na orl tu sliznici oteklou. Tu prostě nepomůže nic jiného než přestat kapat!!! A vydržet. Za měsíc bych tak řekla že jsem fakt byla ok. A už po týdnu to bylo jakože k přežití. Musí být silný nic jiného mu na to nepomůže…to pak můžou lékaři operovat, léčit jakokoliv když pak stejně stříkne…
@Veru1987 slyšela jsem že se na tom může stát člověk závislí. Já jsem se spíše lekla že jsem to přehnala protože se z takových kapek vyrábějí aji drogy ale to teď nevím jestli nekecám někde jsem to jen četla ale děkuji za vaši odpověď hned jsem klidnější
![]()
@36455 píše:
@Veru1987 slyšela jsem že se na tom může stát člověk závislí. Já jsem se spíše lekla že jsem to přehnala protože se z takových kapek vyrábějí aji drogy ale to teď nevím jestli nekecám někde jsem to jen četla ale děkuji za vaši odpověď hned jsem klidnější![]()
Jj to může být závislý když bude kapat dlooouho.
@Veru1987 no zítra to budou 4 dny co ten sprej mám doma a tak mě napadlo se podívat kolik tam toho je byla jsem překvapená skoro půlka je pryč ![]()
Pěkný večer mám nějakou virózu a používám tento sprej do nosu protože mám velmi často ucpaný nos sprej užívám teprve druhý den a právě jsem si všimla že maximální dávka je 4× denně a já jsem to stihla za dnešní den aspoň 10× znamená to už předávkování a je to nějak už nebezpečné? teď už si na to samozřejmě budu dávat pozor
Omlouvám se je to asi hloupý dotaz ale celkem jsem dostala strach když jsem si ten papírek četla