Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky. Před týdnem začala mít malá rýmu, horečku měla až druhý den, další den nic, tak jsem to moc nehrotila a k dr. nešla. Ve čtvrtek se to trochu zhoršilo, byly i teploty tak jsem šla v pátek k dr. Napsal nám antibiotika, jenže ode dneška mi přijde, že se malé změnil hodně kašel. Je takový sípavý, špatně se jí jak kdyby dýchá a změnil se jí hlas. Má ho takový hrubý. Bude jí rok. Nevíte, co to může být? Mám docela strach z laryngitidy
. Děkuji za vaše názory.
Jelikož jsme tím prošli minulý měsíc a průběh byl velmi podobný tomu Vašemu, obávám se, že laryngitida to klidně být může…
![]()
Hlavně zvlhčuj vzduch, hodně, co nejvíc, nestačí jedna mokrá plína (třeba postav do ložnice sušák na prádlo a celý ho ověs mokrými plínkami). Taky podlož postýlku, malou víc obleč a udržuj v ložnici co nejchladnější vzduch, jak nejvíc snesete na spaní. A jakmile začne hodně kašlat, prokapej jí nos - pořádnými kapkami typu Nasivin nebo Olynth, ne mořskou vodou. I kdyby se Ti zdálo, že ho má volný (to předávám radu z pohotovosti).
Přeji klidnou noc.
Příspěvek upraven 12.02.11 v 20:16
Ahoj u laryngitidy je takový štěkavý ostry kašel a pomáhá chladný vzduch.Můžeš zkusit malou zabalit do deky a vzít jí k otevřenému oknu. Zní to drasticky ale pomáháto. Určitě bych ale zajela na pohotovost. Přeju hodně štěstí a držím palec
Nevidím metříky, ale podle titulní fotky jde o mimino. Já bych nechala vyšetřit dítě na pohotovosti. Není to žádná sranda. Starší si tím prošel dvakrát, jednou se k tomu přidal nějaký bacil, musela být i nasazena ATB. Domácí léčba a Rectodelt nepomohl, museli jsme do nemocnice, dostával při záchvatech injekce.
Jde o to, že kojenec jen leží a při otoku hrozí udušení. Taky hrozí komplikace - zánět hrtanové příklopky, je velmi nebezpečný.
Pokud se změnil kašel, v tomto případě bych neváhala s návštěvou pohotovosti. Jinak co nejvíc chladno, zvlhčovat vzduch, při záchvatu dítě k otevřenému oknu, v létě se doporučuje hlavu do lednice. A na pohotovost nebo RZS.
Laryngitidu bohužel známe moc dobře…
Mates sípe,„štěká“nemůže dýchat…
pokud se ti to nezdá,jedte na pohotovost.
My už tam s tím byli tolikrát a i v nemocnici si poleželi…
Jinak vše,co psaly holky…
Díky moc, i když jste mě moc nepotěšily
. Zatím malá spí a docela v klidu. Otevřela jsem jí okno, rozvěsila mokré plíny, tak snad budeme mít klidnou noc. I když já už teď vím, že toho moc nenaspím
. Ještě jednou díky moc, není nad to mít zdravé dítě.
Jestli spinká…dobrý
Mates při lar.spal tak,že bych ho slyšela snad před barákem jak sípal......
Tak at je jen líp a líp ![]()