Od kdy podsedák do auta?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
veselabaculka
12.2.11 07:45

Od kdy podsedák do auta?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Koupili jsme autosedačku 9-25 kg a já se zapomněla zeptat, od kdy se kupuje jen ten obyč. podsedák. Díky moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
12.2.11 07:47

nejlíp nikdy, protože podsedák neochrání dítě při bočním nárazu ani nevede pás.
Takže nejlíp pak koupit následnou 15-36kg, které mu vystačí až do doby, kdy už sedačku nebude potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
12.2.11 08:04
quinny píše:
nejlíp nikdy, protože podsedák neochrání dítě při bočním nárazu ani nevede pás.
Takže nejlíp pak koupit následnou 15-36kg, které mu vystačí až do doby, kdy už sedačku nebude potřebovat.

souhlas :palec: taky to tak budeme řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
12.2.11 08:11

Podsedak NIKDY!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
12.2.11 08:15

Nejlépe NIKDY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
12.2.11 08:28

Steeve tady daval odkaz na video-testovali podsedaky a sedacky na simulaci narazu- kdyz jsem to videla, podsedak jsem jednoznacne zavrhla. Doporucuji vyhledat ve starsich diskusich, at si udelas obrazek sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
12.2.11 08:46

Taky mám sedačku do 36kg, v pohodě se do ní vejde i 8miletá holčina docela dlouhá na svůj věk. Občas jí vyzvedávám ze školy.
Sedačka je bezpečnější a taky mnohem pohodlnější, mě se ekluje jak na podsedáku dítko plave, nemůže s pohodlně opřít, když usne padá .. v sedajdě má i pohodlí.

Jinak podsedák můžeš použít nevim .. od 3 let?? Ono to věkově ohraniený není, prostě musíš mít dítě v zádržném systému … :nevim:
Já teda podsedák používám, ve svém autě mám sedačku, a podsedák je jako rezerva u našich když tam malého mají a potřebovali by ho odvézt, a používáme ho v dodávce občas do školky, na nákup …

• Citovat
  • Upravit
97
12.2.11 09:25

Podsedaky jsou vetsinou od 15kg, tedy od 3-4 let ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.2.11 10:18
Lotynka píše:
Podsedaky jsou vetsinou od 15kg, tedy od 3-4 let ditete.

tý jo, 15kg už má můj syn a to mu nejsou ani 2 roky. To bych ho na podsedáku a páse uškrtila, kdybych ho tam dala 8-o
Už bylo napsáno dost…není to bezpečné, takže se tomu raději vyhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
12.2.11 10:31
andela píše:
na podsedáku dítko plave, nemůže s pohodlně opřít, když usne padá .. v sedajdě má i pohodlí.

100% je sedajda bezpečnější, ale mnohdy se podsedák řeší v situacích, kdy sedajda je u rodičů v autě a např. prarodiče vyzvedávají dítě. Podsedák koupí cca kolem 150,–kč a sedajda je fin.nákladnější, aby byla pořízena v každém autě v rodině. Stalo se, že jsem byla s dcerou v obchodě a syn jel kolem, tak nás „nalodil“ sedajda u manž. v autě, podsedák syn vozí stále. A s tím usnutím, i když Eli usne v sedajdě, asi i proto, že sedajda nemá své pásy, tak ty polohy, co tam má jsou šílené, kdy má hlavu na vedlejší sedačce či téměř na kolenách (v červenci jí bude 9.let), tak nevím, co je špatně. Do sedačky s pásy se se svými 22kg nevešli (nezapli jsme ji), i když byla sedajda do 36kg. Typ už nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
12.2.11 10:54

Podsedák není bezpečný zádržný systém, takže nikdy :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
12.2.11 10:55

anulko - tak jára taky spí s oblibou v předklonu :roll: :lol: .. Spíš mylím že se opře do stran.Dopředu to neovlivníme :).Na sedáku mi přijde že je daleko třeb od dveří a nemůže se opřít.Pásy sedačky jsou taky jen do určité délky .. ne až do těch 36kg :).

Taky využíváme podedák jako nouzovku, náhradu když je třeba.např ráno jsem nenastartovala, Járu do školky jsem teda vezla dodávkou, to by byl mazec než bych přendala sedačku :D (no jednou auto zamrzlo a neotevřela jem ho vůbec).

• Citovat
  • Upravit
10
12.2.11 14:19

Podsedák raději ne, neřeší boční náraz. Autosedačka je sice dražší, ale bezpečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
12.2.11 23:33

Ahoj tak já svého desetiletého syna co měří 146 cm taky vozím ve velké sedačce 15 - 36 .Ale když jedu svým autem máme dvě tak než bych to přendávala tak pojíždky do deseti minut po městě neřeším mám sedáky i pro malou no malou šest let.Ale na spaní a dlouhý cesty je ta velká máme Romer úžasná.
Popdle mě to chce obojí pokud máte víc aut a děti vozí občas i babičky tak to by jsem těch Romerek měli asi šest.Ale uznávám že je to bezpečnějsí.
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ayushka
30.6.11 13:48

Dobrý den,já těm podsedákům nevěřím ani boha,ty co to vyrábějí a nabízejí jako bezpečný prvek pro dítě,bych propleskla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure