Od kdy podsedák do auta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
28.6.23 15:15
@xkoup21 píše:
Dcera je menší, vahove asi stejně a podsedak už má. Sedačka už ji tlačila.

A proč nekoupíte větší? Dcera má 146 cm, 35 kg a na podsedáku jezdí jen v krajním případě. V obou autech máme sedačku, která jí normálně je.

• Citovat
  • Upravit
Janli
28.6.23 15:17
@Anonymní píše:
Jak argumentovat manželovi, že je syn ještě malý na podsedak? Má 130 cm a 24 kg. Manžel by ho dal na podsedak, že zabere méně místa a je to jednodušší a hlavně skoro nejezdime a pokud ano, tak krátké cesty do 20 km. Včera jsme se kvůli tomu rafli.
Podle mě je brzy.
Autem jezdíme minimálně. V červnu v autě ještě neseděl.

Zeptala bych se ho, jestli s tím dítětem zůstane do konce života doma, až si to dítě při bočním nárazu poškodí páteř a mozek. O tomhle nediskutuju, máte jedno dítě, jezdíte málo, tak co prudí, že je sedačka velká. To jezdíte v trabantu?

• Citovat
  • Upravit
72725
28.6.23 16:09
@Anonymní píše:
Jak argumentovat manželovi, že je syn ještě malý na podsedak? Má 130 cm a 24 kg. Manžel by ho dal na podsedak, že zabere méně místa a je to jednodušší a hlavně skoro nejezdime a pokud ano, tak krátké cesty do 20 km. Včera jsme se kvůli tomu rafli.
Podle mě je brzy.

Prostě bezpečnost? Dá se koupit větší autosedačka. Podsedak dítě nijak nechrání při bočním narazu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
28.6.23 16:16

Syn má 12 a dcera 9. Oba jezdí v sedačce a nikdo s tím nemá problém. Jsou tedy oba podmíráci, ani jeden nemá víc než 140cm a 30kg. Bezpečnost je prostě na prvním místě a přes to nejede vlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
28.6.23 16:48

Dceři je 10, synovi 6, oba mají sedačku. U babiček, které vyzvedávají 2× týdně má dcera podsedák, syn sedačku. Kdyby jeli s dětmi někam dál, než ze školy domů, dala bych jim z mého auta sedačku i pro dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.23 18:22

@Janli máme víc dětí. Často jezdíme v pěti, máme s sebou moji mamku, nebo vozime věci s tím, že jednu cestu se nevejdeme do auta a detmi jedeme vlakem a zpátky autem, takže tam musí na vše cpat sedačku. Třeba jedeme na chalupu, máme tam věci pro prarodiče, takže my jedeme vlakem, on veze prarodiče a jejich věci a na všem je sedačka. Což mu přijde nepraktické. Podsedak by se vešel lépe, nebo by nám ho dal do vlaku. Chalupu máme 20 km.

@martina.se sedačku máme velkou. Vejde se do ní bez problémů.

• Citovat
  • Upravit
44194
28.6.23 22:06
@Anonymní píše:
@Janli máme víc dětí. Často jezdíme v pěti, máme s sebou moji mamku, nebo vozime věci s tím, že jednu cestu se nevejdeme do auta a detmi jedeme vlakem a zpátky autem, takže tam musí na vše cpat sedačku. Třeba jedeme na chalupu, máme tam věci pro prarodiče, takže my jedeme vlakem, on veze prarodiče a jejich věci a na všem je sedačka. Což mu přijde nepraktické. Podsedak by se vešel lépe, nebo by nám ho dal do vlaku. Chalupu máme 20 km.@martina.se sedačku máme velkou. Vejde se do ní bez problémů.

V tomto případě ho chápu. Sedačky v autě zavazí, často znemožní páté místo a když dítě zrovna nejede, zaberou hodně místa v kufru.
Pokud jezdíte 20 km někde po okrskách a doporučenou rychlostí, v tomto případě bych jeho argumenty brala.

Člověk se denně vystavuje hodně potenciálně nebezpečným situacím.
Nebo další věc, koupit si více místné auto nebo ať vlakem jedou prarodiče.

My taky jezdíme hodně výjimečně, auto k běžnému životu téměř nepotřebujeme, takže se do toho umím vžít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
28.6.23 22:13
@Anonymní píše:
Podle mě je brzy.

jestli jede syn v autě 1× za dva měsíce (když za 28 dní června ještě v autě neseděl) a pak jedete 20 km, tak bych také byla za podsedák,
nebo autosedačku vyndejte, nechejte doma a dávejte do auta jenom v případě, když pojede i syn,
nechápu, proč se měsíc v autě vozí autosedačka, ve které není žádné dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
28.6.23 22:25
@stinga píše:
jestli jede syn v autě 1× za dva měsíce (když za 28 dní června ještě v autě neseděl) a pak jedete 20 km, tak bych také byla za podsedák,
nebo autosedačku vyndejte, nechejte doma a dávejte do auta jenom v případě, když pojede i syn,
nechápu, proč se měsíc v autě vozí autosedačka, ve které není žádné dítě

Pochopila jsem, že se tam ta sedačka vozí jen když jedou na chatu, i když jednu cestu k vůli úspoře místa vlakem.
My máme jednu bezpečnou sedačku každé kategorie(hodně dětí). Doma. Úplně všichni jezdíme výjimečně(jednou za rok). Ale když, tak zcela narovinu, starší děti, které by v jiném nebo méně obsazeném autě ještě mohly být v sedačce, jedou prostě na podsedáku. Všechny sedačky nenarveme do auta, které má 8 míst. A ty zadní kufrové sedačky nejsou taky bezpečné. Ale vyvažuje to většinou pevnější a vyšší konstrukce těchto velkých aut.

Na dovolenou jezdíme většinou vlakem. Ani jeden z nás není dálkový řidič.

Mně se nelíbí ta manipulace, že cesta autem je to nejrizikovější konání v životě a kdo nepořídí bezpečnou a drahou sedačku, tak mu na dítěti nezáleží. Drahá sedačka leze podstatně do peněz a my jezdíme autem jen několikrát v létě. Každé naše dítě přifrčelo z porodnice, ale jen proto, že jsem rodila ze zdravotních důvodů jinde. Jinak bychom i to zvládli pěšky pár metrů. A protože je většina dětí zimních, znovu jely až za pár měsíců, půl roku i více. A potom zase dlouhá pauza. A tak pořád dokola. K čemu v takovém případě ty sedačky budou :nevim:

Argumenty toho manžela plně chápu. Pokud se zakladatelka bojí o bezpečnost na podsedáku, ať jede s dětmi vlakem i druhou cestu nebo ať jede vlakem babička obě cesty a její věci se vezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
28.6.23 22:31

Ono se řekne 20 kilometrů ale já jsem se nabourala pul kilometru od domu (neridila jsem). Mamka to viděla ze zahrady… Takže ono jak daleko to je, je úplně jedno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
28.6.23 22:38
@Jemako píše:
Ono se řekne 20 kilometrů ale já jsem se nabourala pul kilometru od domu (neridila jsem). Mamka to viděla ze zahrady… Takže ono jak daleko to je, je úplně jedno..

Ano, ale kousek od domu se může stát milion dalších věcí.
Pokud jedou v plně obsazeném autě jak sardinky a auto po vrch narvané krámy na víkend na chatu, nedivím se, že manžel zakladatelku s bytelnou sedačkou posílá někam.
Není v tomto případě na místě hledat způsob, jak přesvědčit manžela, ale hledat jiné kompromisní řešení, když se nespokojí se sedákem. Třeba ten vlak mi přijde fajn. Naše děti to milují. Jezdí tak od mimin a jeli jsme i v noci.

A je potřeba si uvědomit, že absolutně bezpečný způsob cestování, kdy jsou vyloučena všechna rizika, prostě není. Teleport ještě nikdo nevymyslel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
28.6.23 22:40

@1Pears1 to je samozrejme pravda… Narvane auto je stejně nebezpečné. Taky bych byla pro vlak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.23 06:47

@1Pears1 nebudeme kupovat větší auto. Nejsou na něj finance a ani prostor. Plus mi to přijde zbytečné. Opravdu jsou měsíce, kdy nevyjedeme a na chalupu jezdíme vlakem všichni.
Prarodiče vlakem nepošlu. Oběma táhne na 80. Nejsou v ideální kondici.
Vlak je super, ale těch 20 km jedeme hodinu a půl, odpoledne musíme odjíždět v pět, jinak nám to nenavazuje a i když vyjíždíme v sedm, tak doma jsme v deset a hodinu a kus čekáme v místě, kde je jen nádraží.

@stinga on nejezdí nikdo. Autosedačka je aktuálně doma. My takto málo jezdíme vsichni. Praci i školu máme v místě. Když potřebujeme jet, tak to je právě tak, že jedeme v 5 a s věcmi.

• Citovat
  • Upravit
44194
29.6.23 07:58
@Anonymní píše:
@1Pears1 nebudeme kupovat větší auto. Nejsou na něj finance a ani prostor. Plus mi to přijde zbytečné. Opravdu jsou měsíce, kdy nevyjedeme a na chalupu jezdíme vlakem všichni.
Prarodiče vlakem nepošlu. Oběma táhne na 80. Nejsou v ideální kondici.
Vlak je super, ale těch 20 km jedeme hodinu a půl, odpoledne musíme odjíždět v pět, jinak nám to nenavazuje a i když vyjíždíme v sedm, tak doma jsme v deset a hodinu a kus čekáme v místě, kde je jen nádraží.@stinga on nejezdí nikdo. Autosedačka je aktuálně doma. My takto málo jezdíme vsichni. Praci i školu máme v místě. Když potřebujeme jet, tak to je právě tak, že jedeme v 5 a s věcmi.

Jj, chápu, že spoje nenavazují. Ale musíš si vybrat, buď dítě pojede na sedáku nebo vlak. Manžela zcela chápu a s požadavkem velké sedačky bych Tě taky poslala někam.

Ještě je další možnost, jestli se pro vás těch 20 km nemůže otočit dvakrát. Napřed odvézt prarodiče a krámy a potom Tebe s dětmi. Nebo to tak udělat někde na půl cesty, kde spoj už nenavazuje, kde hodinu a půl čekáte. Vy někde počkáte, dáte si zmrzku a on mezitím přijede, s podsedákem.
My sice velké auto máme, ale kufrové sedačky nejsou bezpečné pro nikoho, ani pohodlné a taky nesnášíme narvané auto. Takže všechny tyto varianty máme v minulosti za sebou.

Neber to zle, ale nejsi v situaci, aby sis vydupávala, že tak velké dítě pojede v sedačce. Musíte najít jiný kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7337
29.6.23 08:07
@xkoup21 píše:
Dcera je menší, vahove asi stejně a podsedak už má. Sedačka už ji tlačila.

Tak kup větší sedačku a neriskuj zdraví dítěte!!! Dcera bude v sedačce prostě až do 150cm, pokud ji naše aktuální cybex bude malá budu řešit širší autosedačku. Máme dokonce tři sedačky. Jedna drahá v hlavní autě. Dalším v mém autě levnější cybex na dovoz ze školy, třetí romer u tchánu v autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí