Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@1Pears1 píše:
V tomto případě ho chápu. Sedačky v autě zavazí, často znemožní páté místo a když dítě zrovna nejede, zaberou hodně místa v kufru.
Pokud jezdíte 20 km někde po okrskách a doporučenou rychlostí, v tomto případě bych jeho argumenty brala.Člověk se denně vystavuje hodně potenciálně nebezpečným situacím.
My taky jezdíme hodně výjimečně, auto k běžnému životu téměř nepotřebujeme, takže se do toho umím vžít.
Nebo další věc, koupit si více místné auto nebo ať vlakem jedou prarodiče.
A já třeba nechápu.. i na trase 20km může jet "deb.il! I po okresku kde já pojedu 50tkou… jiný vypáli z vedlejší cesty a pojede 80tkou… Nevezla bych dítě na podsedáku ani 10km…
@KKK85 píše:
A já třeba nechápu.. i na trase 20km může jet "deb.il! I po okresku kde já pojedu 50tkou… jiný vypáli z vedlejší cesty a pojede 80tkou… Nevezla bych dítě na podsedáku ani 10km…
Pokud máš jedno dítě, tak to chápu.
Pravděpodobně nejezdíš v plně obsazeném a krámy narvaném autě, jak zakladatelka. A to ještě jednou za měsíc.
A denně postupuješ i jiné potenciálně velmi nebezpečné situace. A neřešíš je.
Aspoň ne tak úzkostně.
@1Pears1 píše:
Pravděpodobně nejezdíš v plně obsazeném a krámy narvaném autě, jak zakladatelka. A to ještě jednou za měsíc.A denně postupuješ i jiné potenciálně velmi nebezpečné situace. A neřešíš je.
Aspoň ne tak úzkostně.
Jezdíme v autě v pěti, dcera naše, plus dvě manželovy dcery.. které nejsou uplně twiggy, takže se v autě tlačí vedle sedačky…ale nedala bych kvůli tomu naše dceři podsedák. Do Chorvatska díky tomu s námi ještě jede moje mamka abychom měli další auto a budeme ji přispívat půlku i na její auto na benzín.
@1Pears1 píše:
Pravděpodobně nejezdíš v plně obsazeném a krámy narvaném autě, jak zakladatelka. A to ještě jednou za měsíc.A denně postupuješ i jiné potenciálně velmi nebezpečné situace. A neřešíš je.
Aspoň ne tak úzkostně.
a tcháni vozí dceru do školy 4km autem a i tak jsme na to koupili sedačku k nim do auta…
@KKK85 píše:
Jezdíme v autě v pěti, dcera naše, plus dvě manželovy dcery.. které nejsou uplně twiggy, takže se v autě tlačí vedle sedačky…ale nedala bych kvůli tomu naše dceři podsedák. Do Chorvatska díky tomu s námi ještě jede moje mamka abychom měli další auto a budeme ji přispívat půlku i na její auto na benzín.
No a s manželovými dcerami to máš stejně? Ty už mají věk a výšku na to jet bez sedaček?
Na dovolenou to chápu. Taky pojedeme dvěma auty a všechny děti v sedačkách.
Včera muž vezl osmiletou dceru 100 km do ozdravovny. Jeli sami a měla sedačku.
Pokud jezdí 4 km do školy pravidelně, tak to taky chápu.
Ale zakladatelky děti i naše děti jezdí jednou za uherský rok autem. A když je narváno krámy po vrch, musí se někde ustoupit.
@KKK85 na dovolenou to chápu.
To je trochu jiná situace. Předpokládám, že to by neřešil ani on.
@1Pears1 cestu tam neřeším. Problém je cesta zpátky, kdy už jedeme sami.
Na půl cesty nevyřeší nic. Vlakem je to objížďka přes půl okresu. Přestup je 30 km od nás a jede se jinudy než vede cesta autem. Takze pojede 30 km na podsedaku a manžel pojede sám v prázdném autě. My většinou necháváme prarodiče tam.
@1Pears1 píše:
No a s manželovými dcerami to máš stejně? Ty už mají věk a výšku na to jet bez sedaček?
Na dovolenou to chápu. Taky pojedeme dvěma auty a všechny děti v sedačkách.
Včera muž vezl osmiletou dceru 100 km do ozdravovny. Jeli sami a měla sedačku.
Pokud jezdí 4 km do školy pravidelně, tak to taky chápu.
Ale zakladatelky děti i naše děti jezdí jednou za uherský rok autem. A když je narváno krámy po vrch, musí se někde ustoupit.
Ano mám to s manželovýma dcerama stejně…ač to neuvěříš. Když mladší jeho dcera ve třech jezdila na podsedáku a měli jsme jet na dovolenou tak jsme ji kupovali sedačku odmítla jsem ji vozit na sedáku… A nyní je jím 12 a 15 a bohužel váhy mají takové že i ta mladší nesedí v sedačce cca už asi 4 roky