Od kdy podsedák do auta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7337
29.6.23 08:11
@1Pears1 píše:
V tomto případě ho chápu. Sedačky v autě zavazí, často znemožní páté místo a když dítě zrovna nejede, zaberou hodně místa v kufru.
Pokud jezdíte 20 km někde po okrskách a doporučenou rychlostí, v tomto případě bych jeho argumenty brala.

Člověk se denně vystavuje hodně potenciálně nebezpečným situacím.
Nebo další věc, koupit si více místné auto nebo ať vlakem jedou prarodiče.

My taky jezdíme hodně výjimečně, auto k běžnému životu téměř nepotřebujeme, takže se do toho umím vžít.

A já třeba nechápu.. i na trase 20km může jet "deb.il! I po okresku kde já pojedu 50tkou… jiný vypáli z vedlejší cesty a pojede 80tkou… Nevezla bych dítě na podsedáku ani 10km…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
29.6.23 08:16
@KKK85 píše:
A já třeba nechápu.. i na trase 20km může jet "deb.il! I po okresku kde já pojedu 50tkou… jiný vypáli z vedlejší cesty a pojede 80tkou… Nevezla bych dítě na podsedáku ani 10km…

Pokud máš jedno dítě, tak to chápu.
Pravděpodobně nejezdíš v plně obsazeném a krámy narvaném autě, jak zakladatelka. A to ještě jednou za měsíc.

A denně postupuješ i jiné potenciálně velmi nebezpečné situace. A neřešíš je.
Aspoň ne tak úzkostně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7337
29.6.23 08:43
@1Pears1 píše:
Pravděpodobně nejezdíš v plně obsazeném a krámy narvaném autě, jak zakladatelka. A to ještě jednou za měsíc.A denně postupuješ i jiné potenciálně velmi nebezpečné situace. A neřešíš je.
Aspoň ne tak úzkostně.

Jezdíme v autě v pěti, dcera naše, plus dvě manželovy dcery.. které nejsou uplně twiggy, takže se v autě tlačí vedle sedačky…ale nedala bych kvůli tomu naše dceři podsedák. Do Chorvatska díky tomu s námi ještě jede moje mamka abychom měli další auto a budeme ji přispívat půlku i na její auto na benzín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7337
29.6.23 08:43
@1Pears1 píše:
Pravděpodobně nejezdíš v plně obsazeném a krámy narvaném autě, jak zakladatelka. A to ještě jednou za měsíc.A denně postupuješ i jiné potenciálně velmi nebezpečné situace. A neřešíš je.
Aspoň ne tak úzkostně.

a tcháni vozí dceru do školy 4km autem a i tak jsme na to koupili sedačku k nim do auta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
29.6.23 09:50
@KKK85 píše:
Jezdíme v autě v pěti, dcera naše, plus dvě manželovy dcery.. které nejsou uplně twiggy, takže se v autě tlačí vedle sedačky…ale nedala bych kvůli tomu naše dceři podsedák. Do Chorvatska díky tomu s námi ještě jede moje mamka abychom měli další auto a budeme ji přispívat půlku i na její auto na benzín.

No a s manželovými dcerami to máš stejně? Ty už mají věk a výšku na to jet bez sedaček?
Na dovolenou to chápu. Taky pojedeme dvěma auty a všechny děti v sedačkách.
Včera muž vezl osmiletou dceru 100 km do ozdravovny. Jeli sami a měla sedačku.
Pokud jezdí 4 km do školy pravidelně, tak to taky chápu.
Ale zakladatelky děti i naše děti jezdí jednou za uherský rok autem. A když je narváno krámy po vrch, musí se někde ustoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.23 10:00

@KKK85 na dovolenou to chápu.
To je trochu jiná situace. Předpokládám, že to by neřešil ani on.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.23 10:06

@1Pears1 cestu tam neřeším. Problém je cesta zpátky, kdy už jedeme sami.
Na půl cesty nevyřeší nic. Vlakem je to objížďka přes půl okresu. Přestup je 30 km od nás a jede se jinudy než vede cesta autem. Takze pojede 30 km na podsedaku a manžel pojede sám v prázdném autě. My většinou necháváme prarodiče tam.

• Citovat
  • Upravit
7337
29.6.23 12:58
@1Pears1 píše:
No a s manželovými dcerami to máš stejně? Ty už mají věk a výšku na to jet bez sedaček?
Na dovolenou to chápu. Taky pojedeme dvěma auty a všechny děti v sedačkách.
Včera muž vezl osmiletou dceru 100 km do ozdravovny. Jeli sami a měla sedačku.
Pokud jezdí 4 km do školy pravidelně, tak to taky chápu.
Ale zakladatelky děti i naše děti jezdí jednou za uherský rok autem. A když je narváno krámy po vrch, musí se někde ustoupit.

Ano mám to s manželovýma dcerama stejně…ač to neuvěříš. Když mladší jeho dcera ve třech jezdila na podsedáku a měli jsme jet na dovolenou tak jsme ji kupovali sedačku odmítla jsem ji vozit na sedáku… A nyní je jím 12 a 15 a bohužel váhy mají takové že i ta mladší nesedí v sedačce cca už asi 4 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí