Od kdy podsedák do auta?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
adamek223
30.6.12 08:45

Pripada mi to, ze je tu sama histerka. Kdyz do auta narazi pri 90 osobak, nebo kamion, zadna sedacka uz nezachrani. Vas rodice vozili v cem? Na kline. A navic v plechove š120. Podsedak je proto dostatecne bezpecny, ikdyzradeji vyuzivat pri jízde ve meste.

• Citovat
  • Upravit
10120
3.7.12 10:56

Ano, nás rodiče vozili na klíně, nebo si pamatuju jak jsme skákali po sedačkách, ale to taky jezdilo mnohem míň aut a samá škodovka 105, která to vytáhla sotva na 60.. dnes když jezdí idioti ve vesnici stovkou, tak radši pořádnou než špatnou. Taky hodlám mladýmu pořídit podsedák, ale jen na nouzovky s babičkou do vedlejší vesnice nebo tak, jinak sice drahou, ale velkou sedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
3.7.12 11:07
@adamek223 píše:
Pripada mi to, ze je tu sama histerka. Kdyz do auta narazi pri 90 osobak, nebo kamion, zadna sedacka uz nezachrani. Vas rodice vozili v cem? Na kline. A navic v plechove š120. Podsedak je proto dostatecne bezpecny, ikdyzradeji vyuzivat pri jízde ve meste.

pokud jde o bezpecnost meho ditete, tak budu pro nektere radsi za hYsterku, nez riskovat (mmch, ja si o lidech, jako jsi ty, taky myslim sve :lol: ). Jak pise @Monica0 vyse, driv se jezdilo pomaleji, nebyl takovy provoz. Dnes, bohuzel, na silnicich umira vice lidi, vcetne deti, nez drive a kazdy rozumny rodic snad udela pro ochranu sveho ditete maximum.

Pro zakladatelku - ja bych podsedak nedavala, zavazna nehoda se muze stat i behem kratke jizdy. Jsem sice zastance novych autosedacek, ale na tvem miste bych se radeji podivala po nejake pouzite, pro vas cenove prijatelne sedacce. Pro me by to bylo mensi riziko, nez podsedak.

• Citovat
  • Upravit
361
5.7.12 19:05
@adamek223 píše:
Pripada mi to, ze je tu sama histerka. Kdyz do auta narazi pri 90 osobak, nebo kamion, zadna sedacka uz nezachrani. Vas rodice vozili v cem? Na kline. A navic v plechove š120. Podsedak je proto dostatecne bezpecny, ikdyzradeji vyuzivat pri jízde ve meste.

Já se někdy fakt nestačím divit, co to mají některé maminky za názory :,( Proboha co je pro mě důležitější než bezpečnost mého dítěte? Ani za nic na světe bych neposadila svoje dítě do auta bez sedačky, ani na podsedák. Ikdyby mělo jet v autě 5 minut a ikdybych měla sedačku předělávat, tak to udělám. Pamatujete v TV na NEMYSLÍŠ ZAPLATÍŠ? Tak to bylo krááásně vidět, ale někteří se bohužel nepoučili :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.7.12 20:22

Jasně že když se naroluju na dálnici pod kamion, je sebelepší sedačka k prdu, ale při běžných ťukancích může zachránit dítku krční páteř, nerozbije si hlavu o dveře atd… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maaaaaaaaaaaaaaaaa
26.7.12 19:18

Koukám, že je to tady samý odborník (odbornice), když neumíte řídit auto, tak do něj radši nelezte, natož s dětmi. Já jsem i pro podsedák, i pro autosedačku. Kdo podsedáky zavrhuje, asi to nemá v hlavě srovnaný!

• Citovat
  • Upravit
Vvvvvvv
26.7.12 19:27

Tak já mám třeba pro nejstarší podsedák, není bohužel jiná možnost :-( je v prostředku a tam třeba boční náraz nehrozí…

• Citovat
  • Upravit
Ellennnka
4.8.12 15:43

nehoda

S ohledem na to, že jsme zrovna před týdnem zažili bouračku v koloně, kdy já čekám druhé dítko za měsíc a půl, ani ne… a naše Ellen seděla vzadu v autosedačce. Tak můžu říct, že jsem si oddychla. V koloně sice nehoda za max. rychlosti 40km v hod, ale s ohledem na fakt, že dcera si permanentně prostrkuje pás pod ruku, můžu děkovat bohu za to, že jsem ji měla v autosedačce. Protože vyvázla bez pohmožděnin, neměla vyražený dech, atd.. protože jí prostě sedačka ochránila lépe, než kdyby seděla jen na podsedáku. A že jí nejsou ani tři a má přes 100cm, mi je jedno. Já jsem jako spolujezdec měla vyražený dech a pod břichem a na stehně krásnou táhlou modřinu. A řidič otlačený bezpečnostní pás přes klíční kost. Ale u nás šlo o čelní náraz.

• Citovat
  • Upravit
Ellennnka
4.8.12 15:54

Úplně nesouhlasím. Moji rodiče v životě nezpůsobili dopravní nehodu, řidičáky i auta mají minimálně dvacet let. Jenže se může stát cokoliv a najednou koukáte jak blázni a jste účastníky dopravní nehody. A můžete řídit skvěle a poctivě si opravovat auto jakmile pocítíte sebemenší opotřebení.

Jinak za mne podsedáky ještě nebyly, za sestry taky ne. A teď jsem našla tuto debatu jen proto, že za necelý rok budu muset řešit zřejmě druhou autosedačku ve váze 9-36kg. Tak jsem chtěla vědět, zda a od kolika používat podsedák a jestli to vůbec je pro to dítě pohodlné. Přeci jen, když dáte do auta dvě autosedačky, tak máte z 5ti místného rázem jen 4místný. A občas sebou člověk potřebuje vézt ještě osobu navíc… tak to je pak problematický.

• Citovat
  • Upravit
HRDAK01
2.6.13 22:04

Věk 10 – a více let

Rychlý růst postavy dítěte vyústí do používání samostatného sedáku místo kompaktní dětské autosedačky. Díky němu je zvýšen posed dítěte do polohy, ve které bude bezpečnostní pás správně obepínat celé tělo. Po dvanáctém roce věku dítěte, jakmile jeho postava doroste výšky 150 cm nebo tělesná hmotnost dosáhne 36 kg, není již autosedačka povinná. Dítě může sedět na sedadle vozidla, ale vždy musí být správně připoutané (stejně jako ostatní spolucestující ve vozidle).
zdroj - web.str.BESIP

• Citovat
  • Upravit
146
19.9.13 20:55

Ahojte, můžu se zeptat, jakou byste doporučily autosedačku od 9-36 kg? Aby byla kvalitnější, či jen osvědčená. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.23 15:03

Jak argumentovat manželovi, že je syn ještě malý na podsedak? Má 130 cm a 24 kg. Manžel by ho dal na podsedak, že zabere méně místa a je to jednodušší a hlavně skoro nejezdime a pokud ano, tak krátké cesty do 20 km. Včera jsme se kvůli tomu rafli.
Podle mě je brzy.
Autem jezdíme minimálně. V červnu v autě ještě neseděl.

• Citovat
  • Upravit
2038
28.6.23 15:10

Dcera je menší, vahove asi stejně a podsedak už má. Sedačka už ji tlačila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
28.6.23 15:11

Co se tyce bezpečnosti děti tak neargumentuju… Proste jak řeknu tak bude… Manžel ví že já si málokdy dupnu takže když řeknu že přes to nejede vlak tak to ani nezkouši.. Třeba mu najdi nějaké videa nebo srovnávání… Pokud je ale tvrdohlavy tak to asi moc nepomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16069
28.6.23 15:11
@Anonymní píše:
Jak argumentovat manželovi, že je syn ještě malý na podsedak? Má 130 cm a 24 kg. Manžel by ho dal na podsedak, že zabere méně místa a je to jednodušší a hlavně skoro nejezdime a pokud ano, tak krátké cesty do 20 km. Včera jsme se kvůli tomu rafli.
Podle mě je brzy.
Autem jezdíme minimálně. V červnu v autě ještě neseděl.

Taky jsem to řešila. Manžel je inteligentní a racionální chlap, ale nevím proč vnímá autosedačku jako něco ponižujícího, kvůli čemu budou mít děti trauma a ostatní se jim budou smát. Dětem je 7 a 9 let, ale jsou mrňavé (žádné ještě nemá ani těch 130cm ani 24kg) a já trvám na sedačkách. Na podsedáku jedou výjimečně s dědou.
Argument s místem (podsedák zabere míň místa) bych chápala v případě, že vozíte často dospělé a ty sedačky přehazujete do kufru a už se tam třeba hůř vejde nákup atd. My jezdíme téměř výhradně sami, max. se veze jeden dospělý vepředu, takže sedačky prostě v obou autech jsou a nikomu nepřekáží.
Jak přesvědčit nevím, já pustila crash testy a poukazuju na situace, kdy dítě usne s opřenou hlavou o bok sedačky, ale i tak manžel občas bručí, že už jsou sedačky zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí