Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda maminy,
malá byla po 6 dnech u dr. a při převážení přibrasla jen 10g za 6 dní, mě to moc ok nepřijde, ale dr. sek tomu nevyjádřila. Už tuhle mi říkala, že bychom malé měli ubrat mlíčko, když na 4 měsícíh váží 7kg. Že bude tlustá. Ale ona měří asi 66cm, je strašně dlouhá a skoro nikde žádnej faldík, jen malá druhá bradička. Ale 10g za 6 dní? I za 4 dny by to bylo málo. co myslíte? Malá pije teď skoro litr UM denně, na příkrmy dr. neslyší a já zas vím, že víc mlíka už mi ale nevypije, jelikož se jí to do bříška nevejde. Omlouvám se, že to zas řeším tady, ale k dr. si pro info nemůžu, ptala jsem se jí a vůbec se i přes opakování dotazu nevyjádřila.
Zkusila bych ji zvážit třeba zas za týden (u dr., na kuchyňské váze…), Majda taky někdy týden nenabrala nic, pak za týden půl kila. ![]()
Když je jinak spokojená…
ahoj, já bych řekla, že se hodně vytáhla, podle toho, co píšeš - to pak nemusí přibrat, protože energie jde do růstu, hlídala bych další přibírání, pokud je malá jinak spokojená a sytá tak bych se moc nestresovala ![]()
Mala mela na 4mesich 7,550 68cm. a byla plne na um od tretiho mesice.
Z jednoho vazeni se zadne zavery delat nedaji. Zvazila bych zase za tyden a uvidis. Navic si myslim, ze ten hmotnostni prirustek uz taky nebude tak velky jako do ted. Preci jen maji deticky vic pohybu.
Nam Mary pribirat porad kolem 20dkg za tyden a mezi 4. a 5. mesicem to bylo cca 35dkg za 4 tydny. A jak ho obcas orientacne zvazim doma, tak mi prislo, ze vic jak tyden nepribiral. Za to ale vyrostl o 3cm.
Pokud je mala spokojena a spinka, tak bych neresila.
Na příkrmy je hodně brzo, rozhodně bych počkala. Děti přibírají skokově - tzn že jeden týden nepřiberou a další zase přiberou hodně. U nás teda to bylo jeden týden málo, další nic a potom zase málo
( malá má 8,5 kg). Jestli je spokojená a má dost plen tak bych počkala
Ahoj, my byly na kontrole a očkování ve čtvrtek to nám bylo právě 5 měsíců a za měsíc jsem přbraly necelých 200g takže vážíme 5600g a dr nám nic neřekla. Já bych to v takhle krátkém období týdne neřešila
My máme taky 4 měsíce, váha 7kg délka 64cm. Jen kojíme, faldíky máme
Na příkrmy je brzy. Pokud je mimi spokojené, tak mu tvé dávkování stačí, 10g prozatím neřeš. Však uvidíš, jak to půjde dál. Kdyby měla mimisek hlad, tak ti to dá znát
![]()
Počkala bych, jak se to vyvine, a sledovala, jestli malá není nespokojená nebo třeba nějak víc spavá. Kdyby to mělo mít nějaký dlouhodobější trvání, pak bych to řešila.
A v mezičase bych si rozmyslela změnu pediatra.
Jediné, co na naší slečně pozoruju, je to, že mi přestala spát celé noci. Spávala vážně dlouho, 7 - 8 hodin a zničehožnic se mi budí, pořád honí ruce, je protivná, ani přes den pořádně nespí, usne a je hned vhůru, honí ruce apřitom si mne oči, protože by spala, ale nejde to
Už jsem to říkala dr., ale ta mi řekla, že je naopak nenormální, aby 4-měsíční dítko spalo v kuse 8 hodin, protože má spát tak 3 a být vzhůru. No grrrrr.
A s pediatričkou se nedá řešit nic, vážně nic. Malá je blinkálek, řešíme teď mlíko, protože starý způsob zahuš´tování už nejde, ale kašle na nás. No, takže netuším, co vymňouknu, aby mi malá jedla bez nějakého většího blindění. Njn, prostě, doktorka na dvě věci.
luciashek píše:
Jediné, co na naší slečně pozoruju, je to, že mi přestala spát celé noci. Spávala vážně dlouho, 7 - 8 hodin a zničehožnic se mi budí, pořád honí ruce, je protivná, ani přes den pořádně nespí, usne a je hned vhůru, honí ruce apřitom si mne oči, protože by spala, ale nejde toUž jsem to říkala dr., ale ta mi řekla, že je naopak nenormální, aby 4-měsíční dítko spalo v kuse 8 hodin, protože má spát tak 3 a být vzhůru. No grrrrr.
A s pediatričkou se nedá řešit nic, vážně nic. Malá je blinkálek, řešíme teď mlíko, protože starý způsob zahuš´tování už nejde, ale kašle na nás. No, takže netuším, co vymňouknu, aby mi malá jedla bez nějakého většího blindění. Njn, prostě, doktorka na dvě věci.
Kamarádce spí taky 3 měs-mimi 8-9hod v noci v kuse…a kojí… možná zkus jiného pediatra ![]()
Malá má zatím jen 4 týdny, ale taky nějak nepřibíráme. Tak jsem se ptala doktorky kolik minimálně se musí přibrat za týden, aby to bylo OK… Tak říkala že minimum je těch 10g za týden… Ale nevím, jak je to u většího miminka…