Laryngitida a nakažlivost

6895
8.2.12 11:16

laryngitida

Ahoj holky,
od včerejška nemluvím, ne že bych nechtěla, ale nemůžu, někam se mi zatoulal hlas :,( :,(
Dneska jsem byla u doktorky a řikala, že mám laryngitidy, oteklé hlasivky :,( . Dala mi antibiotika do žily a předepsala další léky a Zodak v tabletě.
Chtěla jsem se zeptat, jestli je to nakažlivé a jaká je připadně inkubační doba. V pondělí jsem totiž byla u segra a má roční holčičku. Vedla jsem tam syna - skoro dva roky. Je u babičky.Starší syn se zítra vrací z nemocnice, byl trhat krční mandle, tak mám strach abych někoho z nich nenakazila.
Dík moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
8.2.12 11:21

Syn měl laryngitidu 2× a nikdy nikoho nenakazil :nevim: Ale ani jednou u toho neměl ATB :think: byl teda taky uplně bez hlasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
8.2.12 11:24

Dcera měla laryngitidu 2×, jednou bez atb, jednou měla antibiotika (protože jí to sedlo na průdušky). Nenakazila nikoho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
8.2.12 11:26

Já tě nechci strašit ale moje děti to od sebe chytli,nejsem si jistá ale myslím že z počátku to je nakažlivé.Nejlepší bude když zavoláš třeba dětské dr a zeptáš se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
8.2.12 11:33

Byla jsem nedávno s dcerou kvůli těžké laryngitidě pár dní v nemocnici a dr říkala, že je to virové, tudíž se to asi chytit dá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
8.2.12 11:47

Nedávno ji měl syn a chytla to od něj malá potom.Bylo to šílený,nemohl pořádně dýchat a mluvit.Doktorka mi teda tvrdila,že se na to ATB nedávají :nevim: Jinak co nejvíc pomohlo byly zábaly na krk.Tak vyzkoušej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
8.2.12 13:08

Ano, laryngitida může být virová. Naše děti to bohužel chytají od sebe navzájem. Antibiotika na to nedostávají, ale občas se z toho vyvine zánět průdušek a tam už ty ATB dostávají. Možná ta injekce byla spíš kortikoid proti zánětu, ten se dává při záchvatu injekčně :nevim:

V důsledku virové infekce zduří sliznice horních dýchacích cest, následuje tvorba hlenu a stejně zduří i sliznice hrtanu včetně hlasových vazů a hrtanové příklopky. Následkem je zúžení průměru hrtanové části dýchací trubicecitováno z http://www.babyonline.cz/…zanet-hrtanu

Bohužel mám bohaté zkušenosti se synem, mívá laringitidu několikrát ročně. A letos se k němu přidala i dcera :( . Pro pochopení zákeřnosti této nemoci doporučuji přečíst i tento článek:http://www.babyonline.cz/…ohledu-matky

Příspěvek upraven 08.02.12 v 13:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
8.2.12 13:21

Tak antibiotika mi dala širokospektrá, a fakt nějaká silná, aby mi hned zabrali. Volala jsem ale raději dětské doktorce a ona řekla, separovat se od malého. takže on půjde z nemocnice rovnou k mojí mamce a bude tam do neděle.
Mě jde ale spíš o to, jestli to v pondělí mohli chytnout ode mne ty dva prcci. v pondělí mě ale nic nebylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
8.2.12 13:29

Editovala jsem příspěvek, ale mezi tím jsi napsala, tak to dám raději do nového.

Vývoj nemoci je vcelku rychlý, myslím, že pokud by se holčička nakazila už byste to věděli. Raději, ale na ní dávat pozor a to hlavně v noci. Děti bych nechala u babičky, zvláště to po zákroku bude oslabené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
8.2.12 13:38
Petta píše:
Editovala jsem příspěvek, ale mezi tím jsi napsala, tak to dám raději do nového.Vývoj nemoci je vcelku rychlý, myslím, že pokud by se holčička nakazila už byste to věděli. Raději, ale na ní dávat pozor a to hlavně v noci. Děti bych nechala u babičky, zvláště to po zákroku bude oslabené.

dík za info,myslela jsem si že je to v poho, že to nic není. mě je vlastně dobře"jen" nemluvím. Článek jsem přečetla. dík. Jako mladší ted kašel má, ale mluví a všechno je normálně. v noci má dusivej, ale to pomůže vlhký vzduch.No snad to nic nebude :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
8.2.12 17:39
kacabus píše:
dík za info,myslela jsem si že je to v poho, že to nic není. mě je vlastně dobře"jen" nemluvím. Článek jsem přečetla. dík. Jako mladší ted kašel má, ale mluví a všechno je normálně. v noci má dusivej, ale to pomůže vlhký vzduch.No snad to nic nebude :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

Kacabus, to, že mluví nic neznamená. Tahle nemoc je zákeřná v tom, že se přes den nemusí vůbec projevit, vypadá to jako běžné nachlazení. Kolikrát měl syn v noci záchvat a ráno při kontrole u doktora to nešlo poznat.

Nerada to píšu, ale podle toho co uvádíš, bych si tipla, že syn už náběh na laringitidu má. Zvlášť ten dusivý kašel v noci, na který pomůže vlhký vzduch :think: Hlídejte ho, jakmile začne kašlat a bude to znít tak divně jakoby štěkal pes (kokrhal kohout), tak je to laryngitida.

Na záchvat by měl pomoci chladný vlhký vzduch, jakmile by se to nelepšilo, tak bez váhání volat záchranku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
8.2.12 18:45

Dík moc, raději napíšu mamce, at ho hlídá, což ona samozřejmě dělá…takže když s ním třeba zítra půjdu k doktorce, tak nic nepozná? to je pěkně blbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
8.2.12 23:17

já se s laringitidou potýkám už pěkných pár dní…Jenže jsem v 11+2 tt a tak těžko to léčit lékama…jako ATB apod… vlastně na to není nic pro toto stadium… doktor mi sice napsal SINECOD sirup, ale v pribalove informaci pisou, ze v prnim trimestru se to brat nema a pak dle zvazeni ucinku a rizika… mně se spíš zdá, že snad doktor překouk nebo zapomněl, že jsem těhotná - a to jsem tam byl před 14 dny na vyšetření a hlásila, že jsem těhu.
Takže sirup neberu, hodně piju, držím klidovej režim a doufám, že bude líp… nemáte nějakou „babskou“ osvědčenou radu, co by na zmírnění mohlo ještě pomoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
9.2.12 10:37
kacabus píše:
Dík moc, raději napíšu mamce, at ho hlídá, což ona samozřejmě dělá…takže když s ním třeba zítra půjdu k doktorce, tak nic nepozná? to je pěkně blbí…

Ahoj, jak je malému? Noc byla klidná? A Ty už se cítíš líp?

Ono bude úplně stačit, když doktorce řekneš, že máš laringitidu a malý má kašel především v noci. I kdyby nic neslyšela, tak Tě může alespoň vybavit léky (nejspíš čípkem Rectodelt) pro případ, že se malému laringitida objeví taky.

Ony na to stejně žádné preventivní léky nejsou, většinou se dávají nějaká antihistaminika, aby se zmírnil ten otok. Jinak se to řeší až při akutních problémech.

December, on Ti toho doktor asi fakt moc napsat nemůže, na ty záchvaty u dětí se používají kortikoidy a různé jiné dryáky typu Prothazin, Prednison apod., ale pro těhotné to rozhodně vhodné není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
9.2.12 10:40
kacabus píše:
Dík moc, raději napíšu mamce, at ho hlídá, což ona samozřejmě dělá…takže když s ním třeba zítra půjdu k doktorce, tak nic nepozná? to je pěkně blbí…

Ahoj, jak je malému? Noc byla klidná? A Ty už se cítíš líp?

Ono bude úplně stačit, když doktorce řekneš, že máš laringitidu a malý má kašel především v noci. I kdyby nic neslyšela, tak Tě může alespoň vybavit léky (nejspíš čípkem Rectodelt) pro případ, že se malému laringitida objeví taky.

Ony na to stejně žádné preventivní léky nejsou, většinou se dávají nějaká antihistaminika, aby se zmírnil ten otok. Jinak se to řeší až při akutních problémech.

December, on Ti toho doktor asi fakt moc napsat nemůže, na ty záchvaty u dětí se používají kortikoidy a různé jiné dryáky typu Prothazin, Prednison apod., ale pro těhotné to rozhodně vhodné není.

Určitě to chce udržovat chladný vlhký vzduch, pak můžeš zkusit zábal, dobrý je olejový. A případně můžeš ještě homeopatika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí