Laryngitida a plavání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
41882
30.11.12 18:25

laryngitida a plavání

Ahoj holky :kytka:
Kamarádka má 15timěsíční holčičku a dneska jim bylo řečeno, že má malá laryngitidu. A ona se teď bojí, aby se jim to nevracelo a zda mohou dál pokračovat v plavání. Máte s tím nějaké zkušenosti?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4989
30.11.12 18:43

Vracet se ji to pravdepodobne bude, na to nebude mit vliv plavani, ale pocasi. s vekem to jiste ustoupi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
30.11.12 18:45

Ahoj, malý měl poprvé laryngitidu v deseti měsících, ale nechytl ji v plavání, má ji z rýmy a tu vždycky chytne, protože se někde zpotí a pak schládne. plavali jsme dál, plaveme dál, malému jsou skoro dva a půl a laryngitida se mu vrátila jenom dvakrát a to z mé blbosti, protože jsem rozjíždějící rýmu včas nepodchytila, ale jak říkám, nikdy neonemocněl po plavání, vždycky před

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
edita29
30.11.12 18:56

Ahojky, my si včera poprvé zažili ten příšernej záchvat kdy se mi syn vůbec nemohl nadechnout tak hledám více informací. ZAujalo mě, jak tu píšete, že když včas podchytíte rýmu tak se tomu vyhnete? můžete mi prosím někdo polopatě vysvětlit co to je a čím to tedy vzniká? ja sem pochopila jen to že je to z počasí a víc nic… zakladatelce se omlouvám za přidání dotazu…

• Citovat
  • Upravit
65284
30.11.12 18:58

Můj malý ji měl poprvé ve 3 měsících. Plavať začal v půl snad na plavání kojenců. Ale právě kvůli častým nemocem jsme v roce a půl přestali. Skoro pokaždé to skončilo kašlem rýmou a pak mu to sedlo na průdušky. A laryngitida. Se nám vrací stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl
30.11.12 19:28

Ahoj, můj pětilety syn trpí na laryngitidy už asi od dvou let, ale jen v lehké formě. Letos na podzim měl poprvé záchvat kdy se dusil a zkončili jsme v nemocnici, teď už vím, že vždy když začne rýma nasadím calciový sirup stojí okolo 35 kč a dávam dvakrát denně, plus na večer fenistil kapky případně dithiaden, pokud slyším že i začíná kašlat tak stoptusin. No a pak podle situace když se přidá teplota a zhoršuje se to tak jdem k dr. ona upraví dávkování léku vezme stěr z krku a podle toho se nasazují antibiotika, ale my je naštěstí zatím nepotřebovali, takže fakt mit ten sirup doma nachystaný, ten je nejdůležitější zabraňuje tomu aby se nedělal ten otok, bylo nám to řečeno i v nemocnici i naše dětská dr. A ještě máme doma Rectodelt čípky, ty jsou už pro případ dušení.

• Citovat
  • Upravit
14079
1.12.12 08:54

U nás to s rýmou nesouvisí, spíš s počasím. Jakmile začnou podzimní mlhy, tak je to jasný - když se syn v takové mlze párkrát projde, do večera mu nic není a kolem půlnoci to začne dusivým kašlem. Naštěstí jsme zatím nikdy nemuseli volat pomoc, zvládáme to u otevřeného okna a pro jistotu máme v lednici Rectodelt.
Synovi je už 6,5, tak doufám, že už to má odbyté - začal někdy kolem druhého roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65284
1.12.12 09:25

Tak u nás taky není žádný indikátor toho, že to přijde…
Jde v pohodě spát a o půlnoci je jasnej…
Ted naposledy jsme byli v nemocnici na 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21502
1.12.12 10:35

Zakladatelko, laryngitia se bude vracet, ale s plaváním to nemá nic co dělat. u viktora například začíná lehkým kašlem. ale taky bez jakýchkoliv předchozích příznaků… každopádně každou rýmu i kašel začínám léčit okamžitě a nečekám, co se z toho vyvine. třeba te%d už zase kašle, ale vše se mi podařilo dobře podchytit a laryngitida z toho nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí